ממרוקו באהבה! תבשיל טאג’ין חגיגי עם פירות יבשים ואגוזים
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1019.2 קק״ל 6115.4 קק״לפחמימות 136.9 גרם 821.1 גרםשומן 120.4 גרם 722.4 גרםנתרן 1167.0 מ״ג 7002.2 מ״גחלבון 168.5 גרם 1011.2 גרםסיבים תזונתיים 83.3 גרם 499.6 גרםשומן רווי 87.8 גרם 526.8 גרםכולסטרול 663.3 מ״ג 3979.8 מ״גסידן 164.7 מ״ג 988.1 מ״גברזל 86.0 מ״ג 515.8 מ״גאשלגן 619.3 מ״ג 3716.0 מ״גאבץ 94.4 מ״ג 566.3 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות1019
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1019.2 קק״ל 6115.4 קק״לפחמימות 136.9 גרם 821.1 גרםשומן 120.4 גרם 722.4 גרםנתרן 1167.0 מ״ג 7002.2 מ״גחלבון 168.5 גרם 1011.2 גרםסיבים תזונתיים 83.3 גרם 499.6 גרםשומן רווי 87.8 גרם 526.8 גרםכולסטרול 663.3 מ״ג 3979.8 מ״גסידן 164.7 מ״ג 988.1 מ״גברזל 86.0 מ״ג 515.8 מ״גאשלגן 619.3 מ״ג 3716.0 מ״גאבץ 94.4 מ״ג 566.3 מ״גסגור
מרכיבים 25 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1019 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
מגולענים
-
מגולענים
-
1 כוס צימוקים בהיריםגדולים
-
1/2 כוס מיריןמזרח מערב
-
1/2 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
1 1/2 ק"ג בשר כתףחתוך לקוביות בינוניות
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים גדוליםחתוכים לשמיניות
-
3 שיני שוםפרוסות גס
-
1/2 כוס רוטב טריאקימזרח מערב
-
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כוס מים רותחיםניתן להוסיף כוס מים נוספת במידת הצורך
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית הל טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקהאו פפריקה מעושנת
-
2 כפות מיץ לימוןאופציונלי
-
1/2 כוס אגוזי מלך
-
1/2 כוס שקדים טבעייםשלמים
-
1/3 כוס צנוברים
הגשה
אופן הכנה
- שמים את כל הפירות היבשים בקערה, יוצקים מעל את המירין ומיץ התפוזים, מערבבים ומשרים בזמן בישול הבשר.
- מחממים שמן במחבת או סיר. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מעבירים את הבשר המבושל לקערה ושומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת או הסיר שהשתמשנו בו לטיגון הבשר ומטגנים את הבצל במשך כ-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר המבושל, מתבלים ברוטב הטריאקי ורוטב הצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 5-6 דקות עד להזהבה עמוקה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים במשך כשעה עד שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מעבירים את התבשיל לטאג’ין.
- מסננים את הפירות המיובשים ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את נוזל המשרה והתבלינים ומערבבים.
- מכניסים את הטאג’ין עם המכסה לתנור ואופים במשך כשעה, עד שהבשר רך.
- מחממים מחבת יבשה וקולים את האגוזים, השקדים והצנוברים על אש נמוכה, עד הזהבה ומפזרים אותם מעל התבשיל.
- מגישים את המנה עם קוסקוס.
אופן הכנה
- שמים את כל הפירות היבשים בקערה, יוצקים מעל את המירין ומיץ התפוזים, מערבבים ומשרים בזמן בישול הבשר.
- מחממים שמן במחבת או סיר. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מעבירים את הבשר המבושל לקערה ושומרים בצד.
- מחממים שמן במחבת או הסיר שהשתמשנו בו לטיגון הבשר ומטגנים את הבצל במשך כ-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הבשר המבושל, מתבלים ברוטב הטריאקי ורוטב הצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 5-6 דקות עד להזהבה עמוקה.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים במשך כשעה עד שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
- מעבירים את התבשיל לטאג’ין.
- מסננים את הפירות המיובשים ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את נוזל המשרה והתבלינים ומערבבים.
- מכניסים את הטאג’ין עם המכסה לתנור ואופים במשך כשעה, עד שהבשר רך.
- מחממים מחבת יבשה וקולים את האגוזים, השקדים והצנוברים על אש נמוכה, עד הזהבה ומפזרים אותם מעל התבשיל.
- מגישים את המנה עם קוסקוס.
הכנתם את המתכון?
תגובות (15)
אפשרי ברוסטר במקום בטאג׳ין?
היי שרית, אפשר גם ברוסטר
בסרטון כתוב לתנור….במתכון כתוב בישול כשעה….יכולים להבהיר כמה זמן הטאגין צריך להיות בתנור ועל איזה חום?
היי מיכל, תודה על ההערה, המתכון בבדיקה. נשמח לענות לך ברגע שהבדיקה תסתיים. שבוע טוב!
היי מיכל, בדקנו ותיקנו את המתכון. כפי המפורט באופן ההכנה, יש לבשל את התבשיל בסיר במשך שעה עד שעה וחצי, להעביר לטאג’ין ולאפות בתנור בחום של 150 מעלות במשך כשעה, עד שהבשר רך. בהצלחה!
מתי מבשלים את הבשר? כתוב להוסיף את הבשר המבושל ?♀️
היי אמירה, המתכון תוקן והוספנו לאופן ההכנה איך מבשלים את הבשר.