נואה אוב וון סן: סלט אטריות שעועית של נדב ודניאל
הצמד האהוב מ-MKR מכין לנו סלט אטריות שעועית עם בשר סינטה, כוסברה, ירקות ורטבים מהמזרח הרחוק. אם חשבתם לטוס לתאילנד ולא יצא לכם - תתנחמו בסלט המשגע הזה!
הצמד האהוב מ-MKR מכין לנו סלט אטריות שעועית עם בשר סינטה, כוסברה, ירקות ורטבים מהמזרח הרחוק. אם חשבתם לטוס לתאילנד ולא יצא לכם - תתנחמו בסלט המשגע הזה!
- נדב ודניאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.9 קק״ל 1299.8 קק״לפחמימות 70.7 גרם 141.4 גרםשומן 23.7 גרם 47.3 גרםנתרן 1185.5 מ״ג 2371.1 מ״גחלבון 35.8 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 45.6 גרם 91.3 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 7.2 מ״גסידן 1128.7 מ״ג 2257.3 מ״גברזל 6.4 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 7308.2 מ״ג 14616.3 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 12.1 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות650
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 649.9 קק״ל 1299.8 קק״לפחמימות 70.7 גרם 141.4 גרםשומן 23.7 גרם 47.3 גרםנתרן 1185.5 מ״ג 2371.1 מ״גחלבון 35.8 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 45.6 גרם 91.3 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרםכולסטרול 3.6 מ״ג 7.2 מ״גסידן 1128.7 מ״ג 2257.3 מ״גברזל 6.4 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 7308.2 מ״ג 14616.3 מ״גאבץ 6.0 מ״ג 12.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 650 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
70 גרם אטריות שעועיתמזרח מערב
-
1/2 כפית רוטב סויהמזרח מערב
-
1 בצל בינוניחתוך לרצועות
-
15 גרם שורש ג’ינג’רחתוך לגפרורים
-
3גבעולי או 1/4 כוס סלריחתיכות בגודל של 2 ס"מ, ללא העלים
-
1 כף שמן קנולה
מחית כוסברה
-
12 גבעולי כוסברהרק הגבעולים, ללא העלים (אפשר שישארו מעט עלים)
-
1 3/4 כפיות פלפל אנגלי
-
1/4 כפית מלח גס
סינטה
-
90 גרם סינטהפרוסה דק , נגד כיוון הסיבים
-
1 כף רוטב דגיםמזרח מערב
-
חופן פלפל שחור גרוס
-
קורט מלח גס
רוטב
-
20גרם או 2 כפות מים
-
1 1/2 כפות רוטב סויהמזרח מערבלהקפצה
-
2 כפיות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
10גרם או 2 כפיות שטוחות סוכר לבן
הגשה
-
1 ליים בינוני
-
חופן בוטנים קלוייםלא מומלחים
-
טיפה כוסברה
-
טיפה עלי סלרי
אופן הכנה
- משרים את אטריות השעועית במי ברז קרים במשך 30 דקות לפחות.
- לאחר ההשריה מערבבים את האטריות עם הסויה הכהה.
- משרים את פרוסות הסינטה בתערובת המורכבת מכף רוטב דגים, פלפל שחור גרוס בכמות נדיבה ומעט מלח גס.
- במכתש ועלי כותשים את מרכיבי מחית הכוסברה למחית גסה.
- מחממים מחבת קטנה עם כף שמן קנולה, מוסיפים את רצועות הבצל, הג’ינג’ר החתוך והסלרי. ומטגנים במשך כ-2 דקות.
- כשבצל והסלרי מתחילים להתרכך מוסיפים את מחית הכוסברה ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מניחים להתקרר בצד.
- משמנים תחתית של סיר קטן עם מכסה תואם.
- מעבירים את תערובת הירקות המבושלים מהמחבת אל תחתית הסיר בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את פרוסות הסינטה, ומכסים באטריות השעועית.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את חומרי הרוטב.
- יוצקים 3.5 כפות מנוזל הרוטב על האטריות, מפזרים את עלי הסלרי מעל וכן בוזקים עוד כפית פלפל שחור גרוס.
- סוגרים את המכסה ומבשלים על חום בינוני-גבוה במשך 9-12 דקות, עד שהאטריות מבושלות והבשר מוכן, לא לפתוח את המכסה.
- מגישים את הסיר אל השולחן ופותחים את המכסה מול האורחים.
- סוחטים ליים טרי ומפזרים בוטנים לפי טעמכם האישי.
- מפזרים מעל עלי כוסברה וסלרי טריים.
אופן הכנה
- משרים את אטריות השעועית במי ברז קרים במשך 30 דקות לפחות.
- לאחר ההשריה מערבבים את האטריות עם הסויה הכהה.
- משרים את פרוסות הסינטה בתערובת המורכבת מכף רוטב דגים, פלפל שחור גרוס בכמות נדיבה ומעט מלח גס.
- במכתש ועלי כותשים את מרכיבי מחית הכוסברה למחית גסה.
- מחממים מחבת קטנה עם כף שמן קנולה, מוסיפים את רצועות הבצל, הג’ינג’ר החתוך והסלרי. ומטגנים במשך כ-2 דקות.
- כשבצל והסלרי מתחילים להתרכך מוסיפים את מחית הכוסברה ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מניחים להתקרר בצד.
- משמנים תחתית של סיר קטן עם מכסה תואם.
- מעבירים את תערובת הירקות המבושלים מהמחבת אל תחתית הסיר בשכבה אחידה.
- מניחים מעל את פרוסות הסינטה, ומכסים באטריות השעועית.
- בקערה קטנה מערבבים יחד את חומרי הרוטב.
- יוצקים 3.5 כפות מנוזל הרוטב על האטריות, מפזרים את עלי הסלרי מעל וכן בוזקים עוד כפית פלפל שחור גרוס.
- סוגרים את המכסה ומבשלים על חום בינוני-גבוה במשך 9-12 דקות, עד שהאטריות מבושלות והבשר מוכן, לא לפתוח את המכסה.
- מגישים את הסיר אל השולחן ופותחים את המכסה מול האורחים.
- סוחטים ליים טרי ומפזרים בוטנים לפי טעמכם האישי.
- מפזרים מעל עלי כוסברה וסלרי טריים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
יש לי כמה שאלות: 1. סינטה = חלק אחורי, זה נכון? אם כן, באיזה בשר קדמי אפשר להחליף? 2. במה אפשר להחליף את רוטב הדגים? 3. אם אין 2 סוגי רוטב סויה, זה עדיין יצא טעים? (צליאקית)
נשמע שאין לך הרבה ממרכיבי המתכון, לכן היינו ממליצים לך לוותר על הכנת המתכון הזה ולהכין מוקפץ או סלט אסייתי אחר ממגוון המתכונים שבאתרנו.
תודה על המתכון.