מרק פטריות מוקרם ומפנק עם ארומה משגעת
מרק פטריות מוקרם ועשיר, עם פטריות שמפיניון, טוסטים של לחם מחמצת ושמנת שמסמיכה את הכל. למרק טעם אדמתי עמוק ואם תוסיפו כמה טיפות של שמן כמהין תעופו לשמיים
מרק פטריות מוקרם ועשיר, עם פטריות שמפיניון, טוסטים של לחם מחמצת ושמנת שמסמיכה את הכל. למרק טעם אדמתי עמוק ואם תוסיפו כמה טיפות של שמן כמהין תעופו לשמיים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.3 קק״ל 2149.5 קק״לפחמימות 29.8 גרם 178.7 גרםשומן 23.3 גרם 139.7 גרםנתרן 1248.9 מ״ג 7493.6 מ״גחלבון 19.2 גרם 115.0 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 36.6 גרםשומן רווי 16.5 גרם 99.1 גרםכולסטרול 67.8 מ״ג 407.0 מ״גסידן 423.9 מ״ג 2543.6 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 255.7 מ״ג 1534.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות358
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 358.3 קק״ל 2149.5 קק״לפחמימות 29.8 גרם 178.7 גרםשומן 23.3 גרם 139.7 גרםנתרן 1248.9 מ״ג 7493.6 מ״גחלבון 19.2 גרם 115.0 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 36.6 גרםשומן רווי 16.5 גרם 99.1 גרםכולסטרול 67.8 מ״ג 407.0 מ״גסידן 423.9 מ״ג 2543.6 מ״גברזל 2.8 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 255.7 מ״ג 1534.0 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 14.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 358 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
40 גרם חמאה
-
2 בצלים גדוליםחתוכים דק
-
1/2 כוס יין לבן יבש
-
4 שיני שוםכתושות
-
3 חבילות פטריות שמפיניוןאו פורטבלו
-
2 כפות טימין טרי
-
5 עלי מרווהקצוצים
-
2 כפיות דבש
-
6 כוסות מים רותחים
-
2 כפות רוטב סויה
-
4 עלי עלי דפנה
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
250 גרם שמנת לבישול 15%
-
6 פרוסות מחמצתפרוסות קטנות של לחם מחמצת
-
1 כוס גבינה צהובה 22%או אמנטל או קשקשבל מגורדת
אופן הכנה
- בסיר גדול מטגנים את החמאה, הבצל והדבש על אש בינונית במשך כ-8 דקות, עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את היין, תוך כדי בחישה, כל פעם רבע כוס ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתקרמל.
- פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
- מוסיפים לסיר את השום, הפטריות, הטימין, והמרווה.
- מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל במשך כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, הסויה ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות.
- בשלב זה מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. אפשר להשאיר כך ואפשר לרסק במוט בלנדר למרקם חלק יותר. טועמים ומתקנים תיבול.
- בינתיים מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מעבירים את פרוסות הלחם לתבנית תנור עם נייר אפייה וקולים את פרוסות הלחם בתנור במשך כ-10 דקות עד שהפרוסות יבשות ומזהיבות מעט.
- כעת מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינה הצהובה בנדיבות ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט.
- מוזגים את המרק לקעריות, ומניחים מעל כל קערית פרוסת לחם קלויה עם גבינה.
- מעטרים עם כמה עלי טימין טרי, מטפטפים כמה טיפות שמן כמהין ומגישים.
אופן הכנה
- בסיר גדול מטגנים את החמאה, הבצל והדבש על אש בינונית במשך כ-8 דקות, עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את היין, תוך כדי בחישה, כל פעם רבע כוס ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהבצל מתקרמל.
- פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
- מוסיפים לסיר את השום, הפטריות, הטימין, והמרווה.
- מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל במשך כ-3-4 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים, הסויה ועלי הדפנה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש וממשיכים לבשל במשך כ-15 דקות.
- בשלב זה מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל עוד 5 דקות. אפשר להשאיר כך ואפשר לרסק במוט בלנדר למרקם חלק יותר. טועמים ומתקנים תיבול.
- בינתיים מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מעבירים את פרוסות הלחם לתבנית תנור עם נייר אפייה וקולים את פרוסות הלחם בתנור במשך כ-10 דקות עד שהפרוסות יבשות ומזהיבות מעט.
- כעת מוציאים מהתנור, מפזרים את הגבינה הצהובה בנדיבות ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט.
- מוזגים את המרק לקעריות, ומניחים מעל כל קערית פרוסת לחם קלויה עם גבינה.
- מעטרים עם כמה עלי טימין טרי, מטפטפים כמה טיפות שמן כמהין ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן