אוזני המן עוגת גבינה ולוטוס

אוזני המן בגרסה חגיגית במיוחד לפורים, המוקדשת לחובבי הלוטוס המושבעים: אוזני המן במלית קרם גבינה ועוגיות לוטוס קצוצות, שמצפים בציפויים משמחים
אוזני המן בגרסה חגיגית במיוחד לפורים, המוקדשת לחובבי הלוטוס המושבעים: אוזני המן במלית קרם גבינה ועוגיות לוטוס קצוצות, שמצפים בציפויים משמחים
  • ענבל לביא
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    173
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.0 קק״ל 6920.2 קק״ל
    פחמימות 14.1 גרם 564.1 גרם
    שומן 9.9 גרם 397.8 גרם
    נתרן 40.1 מ״ג 1604.7 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 60.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 9.7 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 100.1 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 484.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.8 מ״ג
    אשלגן 24.8 מ״ג 992.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    173
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 173.0 קק״ל 6920.2 קק״ל
    פחמימות 14.1 גרם 564.1 גרם
    שומן 9.9 גרם 397.8 גרם
    נתרן 40.1 מ״ג 1604.7 מ״ג
    חלבון 1.5 גרם 60.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 9.7 גרם
    שומן רווי 2.5 גרם 100.1 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 12.1 מ״ג 484.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 4.8 מ״ג
    אשלגן 24.8 מ״ג 992.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה קמח, שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר ומלח.
  2. מוסיפים קוביות חמאה קרה ומעבדים לבצק פירורי.
  3. מוסיפים תמצית וניל ואת השמנת בהדרגה תוך עירבול רק עד לקבלת בצק ומעבירים למקרר לשעה או יותר.
  4. מכינים את המלית: קוצצים דק את עוגיות הלוטוס בעזרת סכין חדה.
  5. מערבבים בקערה קטנה את גבינת השמנת עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל, קורנפלור ותמצית וניל לתערובת אחידה.
  6. מוסיפים את עוגיות הלוטוס הקצוצות ומערבבים קלות להטמעה.
  7. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח מעט לעלה בעובי של כ-3-4 מ”מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס”מ בעזרת חותכן. אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה.
  8. מזלפים במרכז כל עיגול כפית של מלית, סוגרים את האוזניים כלפי המרכז לצורת משולש ומהדקים מעט את הקצוות כך שהאוזן לא תיפתח.
  9. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקפיאים לשעה.
  10. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  11. מפזרים את אוזני ההמן במרווחים בין 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה ואופים 14-18 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות. מצננים.
  12. מכינים את הציפוי: מחממים מעט את ממרח הלוטוס במיקרוגל או על בן מארי לקבלת ציפוי נוזלי.
  13. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או על בן מארי לקבלת ציפוי נוזלי, מוסיפים שמן לדילול לפי הצורך ומערבבים.
  14. טובלים את חלקה העליון של כל אוזן המן באחד מהציפויים לסירוגין, מנערים קלות כך שציפוי עודף יטפטף מטה (הקפידו ליצור ציפוי דקיק ככל הניתן לרמת מתיקות מאוזנת).
  15. מפזרים מעט פירורי עוגיות לוטוס לעיטור.
  16. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור קצר להתייצבות הציפוי.
  17. שומרים בקופסה אטומה במקרר, מוציאים לטמפרטורת החדר קצת לפני שאוכלים.
אוזני המן עוגת גבינה ולוטוס על צלחת
חג שמח! צילום: ענבל לביא
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוזני המן עוגת גבינה ולוטוס

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    שירה עשור

    האם אפשר להחליף את התמצית וניל במשהו אחר או לא להשים בכלל

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לא לשים תמצית וניל…

    Avatar
    גילי רובין

    היי הבצק אמור לצאת דביק?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, לא. הבצק אמור לצאת אחיד ונוח לעבודה. האם החמאה היתה קרה? כדאי לחתוך אותה לקוביות ואז לעבד עם שאר החומרים. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות