
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
3 כוסות מים
-
1 כף שמן שומשום
-
1 כף שמן זית
-
1 כוס שקדים פרוסיםאו כל סוג פיצוחים שאוהבים
-
1/2 כוס משמשים מיובשיםמיקס פירות יבשים שאוהבים, חתוכים לקוביות
-
1 כף ראס אל חנות
-
1 מקל קינמון בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר, מוסיפים את התבלינים, הפירות היבשים והפיצוחים ומטגנים מעט עד שהתבלינים יפתחו.
מטגנים בשמן את התבלינים כדי לפתוח טעמים. צילום: טל סיון-צפורין - מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה (בלי לפתוח את המכסה!).
- מכבים את האש ומגישים חם.
מרכיבים את המתנה ומגישים חם. צילום: טל סיון-צפורין לתפריט ארוחת ראש השנה המלא והנפלא של פודי ורון יוחננוב לחצו כאן! בתיאבון!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
97.6
קק״ל
780.5
קק״ל
פחמימות
14.5
גרם
116.1
גרם
שומן
2.8
גרם
22.4
גרם
נתרן
390.1
מ״ג
3121.0
מ״ג
חלבון
1.3
גרם
10.2
גרם
סיבים תזונתיים
1.6
גרם
13.1
גרם
שומן רווי
0.4
גרם
2.9
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
12.8
מ״ג
102.1
מ״ג
ברזל
0.6
מ״ג
4.8
מ״ג
אשלגן
144.6
מ״ג
1156.9
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.3
מ״ג
תגובות (6)
וויתרתי על הקינמון כי אני לא אוהבת, ויצא מצויין.