
האורז הכי חגיגי: אורז בריאני עם פיצוחים, פירות יבשים ותבלינים
במקום אורז לבן רגיל, קבלו מתכון לאורז מלא בכל טוב שישלים את ארוחת החג וילווה נהדר כל מנה עיקרית על השולחן! אורז עם פירות יבשים, פיצוחים, קינמון ובהרט
במקום אורז לבן רגיל, קבלו מתכון לאורז מלא בכל טוב שישלים את ארוחת החג וילווה נהדר כל מנה עיקרית על השולחן! אורז עם פירות יבשים, פיצוחים, קינמון ובהרט
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.6 קק״ל 780.5 קק״לפחמימות 14.5 גרם 116.1 גרםשומן 2.8 גרם 22.4 גרםנתרן 390.1 מ״ג 3121.0 מ״גחלבון 1.3 גרם 10.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 13.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.8 מ״ג 102.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 144.6 מ״ג 1156.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות98
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.6 קק״ל 780.5 קק״לפחמימות 14.5 גרם 116.1 גרםשומן 2.8 גרם 22.4 גרםנתרן 390.1 מ״ג 3121.0 מ״גחלבון 1.3 גרם 10.2 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 13.1 גרםשומן רווי 0.4 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 12.8 מ״ג 102.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 144.6 מ״ג 1156.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 98 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
1 1/2 כוסות אורז בסמטי
-
3 כוסות מים
-
1 כף שמן שומשום
-
1 כף שמן זית
-
1 כוס שקדים פרוסיםאו כל סוג פיצוחים שאוהבים
-
1/2 כוס משמשים מיובשיםמיקס פירות יבשים שאוהבים, חתוכים לקוביות
-
1 כף ראס אל חנות
-
1 מקל קינמון בינוני
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר, מוסיפים את התבלינים, הפירות היבשים והפיצוחים ומטגנים מעט עד שהתבלינים יפתחו.
מטגנים בשמן את התבלינים כדי לפתוח טעמים. צילום: טל סיון-צפורין - מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה (בלי לפתוח את המכסה!).
- מכבים את האש ומגישים חם.
מרכיבים את המתנה ומגישים חם. צילום: טל סיון-צפורין
אופן הכנה
- מחממים שמן בסיר, מוסיפים את התבלינים, הפירות היבשים והפיצוחים ומטגנים מעט עד שהתבלינים יפתחו.
- מוסיפים את האורז וממשיכים לערבב, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים כ-20 דקות על אש קטנה (בלי לפתוח את המכסה!).
- מכבים את האש ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
האם אפשר להקפיא את האורז המוכן? ההקפאה לא תהרוס אותו?

מומלץ שלא להקפיא את האורז.
וויתרתי על הקינמון כי אני לא אוהבת, ויצא מצויין.
מתאים לחג השני
קטגוריות
- אוכל בוכרי
- אוכל לבנוני
- אוכל מרוקאי
- אורז
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שישי בערב
- מנות עיקריות לראש השנה
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים טבעוניים לראש השנה
- מתכונים לארוחה מפסקת
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- סוכות
- ראש השנה
- תבשילים
- תוספות