אורז פרסי אמיתי של תמרה וישראל אהרוני
- ישראל אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 582.3 קק״ל 2329.3 קק״לפחמימות 101.3 גרם 405.4 גרםשומן 10.4 גרם 41.5 גרםנתרן 394.4 מ״ג 1577.5 מ״גחלבון 9.4 גרם 37.7 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 99.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 1204.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות582
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 582.3 קק״ל 2329.3 קק״לפחמימות 101.3 גרם 405.4 גרםשומן 10.4 גרם 41.5 גרםנתרן 394.4 מ״ג 1577.5 מ״גחלבון 9.4 גרם 37.7 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 99.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 1204.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 582 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כוסות אורז בסמטי
-
3 תפוחי אדמה גדולים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קליפת לימון בינוני
-
1/2 כוס זרשק – דומדמניות מיובשות
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
4 כפות שמן קנולה
אופן הכנה
- מבשלים את האורז בסיר על כיריים חצי בישול ושוטפים במים קרים.
- חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן את הצד החתוך של תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
- מערבבים את האורז עם מלח, פלפל שחור, זרשק וצימוקים ומכניסים לסיר, מעל תפוחי האדמה.
- מטגנים חמש דקות, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה מאד.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז בסיר על כיריים חצי בישול ושוטפים במים קרים.
- חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן את הצד החתוך של תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
- מערבבים את האורז עם מלח, פלפל שחור, זרשק וצימוקים ומכניסים לסיר, מעל תפוחי האדמה.
- מטגנים חמש דקות, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה מאד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
שלום רציתי לדעת למה ארוני אומר על המתכון של אורז פרסי בסוף 45 דקת על אש נמוחה ומה שכתוב במתכון שעה תמיד ארוני אומר את כל המתכונים מדויקים הוא אכי טוב מכולם טוב מחכה לתשובה תודה
טוב מאוד המתכון של ארוני של אורז פרסי כל מתכון של ארוני הוא מדויק וטוב אין כמו ארוני היתי רוצה חדעת איך מכינים בצל מתוגן כי אני לא מצליחה עם ארוני יכול לתת לי את מתכון תודה ושבת שלום
היי אורה, בצל מטוגן (מושלם) מכינים על להבה קטנה, עם ערבוב מידי פעם והרבה סבלנות. אחרי שהבצל קצת נחרך, מוסיפים קצת טיפות מים שעוזרות בקרמול של הבצל
עם איזה תפו”א אתם ממליצים
היי רויטל, מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה לבישול של הדוד משה (לבנים)