אורז פרסי אמיתי של תמרה וישראל אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין אורז פרסי עם תפוחי אדמה שרופים - מנה טעימה ומשביעה שמתאימה גם לאירוח וגם כארוחה רגילה שמתאימה גם לטבעונים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

מצרכים

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז בסיר על כיריים חצי בישול ושוטפים במים קרים.
  2. חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן את הצד החתוך של תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
  3. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל שחור, זרשק וצימוקים ומכניסים לסיר, מעל תפוחי האדמה.
  4. מטגנים חמש דקות, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה מאד.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 372.0 קק״ל 1487.8 קק״ל
פחמימות 56.8 גרם 227.2 גרם
שומן 10.4 גרם 41.5 גרם
נתרן 394.4 מ״ג 1577.5 מ״ג
חלבון 4.5 גרם 17.9 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 24.9 מ״ג 99.4 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
אשלגן 301.0 מ״ג 1204.0 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    Sissi Boudak

    תהדיג = תחתית הסיר ולא השרוף כמו שאהרוני אמר בסרטון. בנוסף לאחר הוספת האורז לתפוחי אדמה, כדאי מאוד לעשות ארובות באורז לבישול האורז באידוי, אין צורך בהוספת 1 כוס מים לאורז אחרי הכל הוא כבר חצי מבושל. אגב, הכותבת הינה פרסיה גאה מבטן ולידה. למרות זאת, לאהרוני ותמרה יש מתכונים נהדרים.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody