
אורז פרסי אמיתי של תמרה וישראל אהרוני
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין אורז פרסי עם תפוחי אדמה שרופים - מנה טעימה ומשביעה שמתאימה גם לאירוח וגם כארוחה רגילה שמתאימה גם לטבעונים
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין אורז פרסי עם תפוחי אדמה שרופים - מנה טעימה ומשביעה שמתאימה גם לאירוח וגם כארוחה רגילה שמתאימה גם לטבעונים
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 372.0 קק״ל 1487.8 קק״לפחמימות 56.8 גרם 227.2 גרםשומן 10.4 גרם 41.5 גרםנתרן 394.4 מ״ג 1577.5 מ״גחלבון 4.5 גרם 17.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 99.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 1204.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות372
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 372.0 קק״ל 1487.8 קק״לפחמימות 56.8 גרם 227.2 גרםשומן 10.4 גרם 41.5 גרםנתרן 394.4 מ״ג 1577.5 מ״גחלבון 4.5 גרם 17.9 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.9 מ״ג 99.4 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 1204.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 372 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
3 כוסות אורז בסמטי
-
3 תפוחי אדמה גדוליםדוד משה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 גרידת לימון בינונידוד משה
-
1/2 כוס זרשק – דומדמניות מיובשות
-
1/2 כוס צימוקים בהירים
-
4 כפות שמן קנולה

אופן הכנה
- מבשלים את האורז בסיר על כיריים חצי בישול ושוטפים במים קרים.
- חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן את הצד החתוך של תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
- מערבבים את האורז עם מלח, פלפל שחור, זרשק וצימוקים ומכניסים לסיר, מעל תפוחי האדמה.
- מטגנים חמש דקות, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה מאד.
אופן הכנה
- מבשלים את האורז בסיר על כיריים חצי בישול ושוטפים במים קרים.
- חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן את הצד החתוך של תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
- מערבבים את האורז עם מלח, פלפל שחור, זרשק וצימוקים ומכניסים לסיר, מעל תפוחי האדמה.
- מטגנים חמש דקות, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה מאד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
עם איזה תפו”א אתם ממליצים
היי רויטל, מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה לבישול של הדוד משה (לבנים)