רקע דוד משה

אורז פרסי אמיתי של תמרה וישראל אהרוני

ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין אורז פרסי עם תפוחי אדמה שרופים - מנה טעימה ומשביעה שמתאימה גם לאירוח וגם כארוחה רגילה שמתאימה גם לטבעונים
ישראל ותמרה אהרוני מלמדים להכין אורז פרסי עם תפוחי אדמה שרופים - מנה טעימה ומשביעה שמתאימה גם לאירוח וגם כארוחה רגילה שמתאימה גם לטבעונים
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    372
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 372.0 קק״ל 1487.8 קק״ל
    פחמימות 56.8 גרם 227.2 גרם
    שומן 10.4 גרם 41.5 גרם
    נתרן 394.4 מ״ג 1577.5 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 17.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 24.9 מ״ג 99.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 301.0 מ״ג 1204.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    372
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 372.0 קק״ל 1487.8 קק״ל
    פחמימות 56.8 גרם 227.2 גרם
    שומן 10.4 גרם 41.5 גרם
    נתרן 394.4 מ״ג 1577.5 מ״ג
    חלבון 4.5 גרם 17.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 13.2 גרם
    שומן רווי 0.7 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 24.9 מ״ג 99.4 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 301.0 מ״ג 1204.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מבשלים את האורז בסיר על כיריים חצי בישול ושוטפים במים קרים.
  2. חוצים את תפוחי האדמה ומטגנים בשמן את הצד החתוך של תפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים.
  3. מערבבים את האורז עם מלח, פלפל שחור, זרשק וצימוקים ומכניסים לסיר, מעל תפוחי האדמה.
  4. מטגנים חמש דקות, מוסיפים חצי כוס מים, מכסים ומבשלים שעה על להבה נמוכה מאד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז פרסי אמיתי של תמרה וישראל אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    דניאל שרון

    האם את התפו”א אפשר להחליף לבטטות .

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר אבל מומלץ להכין עם תפוחי אדמה.

    Avatar
    Sissi Boudak

    תהדיג = תחתית הסיר ולא השרוף כמו שאהרוני אמר בסרטון. בנוסף לאחר הוספת האורז לתפוחי אדמה, כדאי מאוד לעשות ארובות באורז לבישול האורז באידוי, אין צורך בהוספת 1 כוס מים לאורז אחרי הכל הוא כבר חצי מבושל. אגב, הכותבת הינה פרסיה גאה מבטן ולידה. למרות זאת, לאהרוני ותמרה יש מתכונים נהדרים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות