
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים8
מצרכים
-
3 ביצים L
-
100 גרם חמאה רכה
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1 כוס קפה הפוך
-
160 גרם סוכר חום בהיר דמררה3/4 כוס
-
140 גרם קמח תופח1 כוס
-
2 כפות אבקת קקאו
-
1/2 כוס שקדים טבעייםאו אגוזים - לא קלויים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים במכונת קפה דלונגי ספל קטן של הפוך או אספרסו קצר - לחיצה אחת ויש לכם קפה מושלם!
- ממיסים בקערה המונחת על סיר עם מים (באן-מארי), שוקולד עם חמאה ומערבבים עם מטרפה עד למסה.
- מוסיפים את הקפה הפוך המוכן היישר מהמכונה לקערה, מערבבים למרקם חלק ומורידים את הקערה מהבן מארי.
- מוסיפים לקערה את הסוכר, השקדים, הקקאו והביצים וטורפים למרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף (לא מטרפה) עד למרקם אחיד ללא גושים.
- התערובת אמורה להיות סמיכה, אל דאגה, מכניסים למקרר למשך שעה.
- מוציאים מהמקרר ומעבירים את התערובת לשקית זילוף (או בעזרת 2 כפות) מזלפים עוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה - שימו לב שאתם מזלפים את העוגיות במרווחים בין עוגייה אחת לשנייה - הן תופחות.
- אופים כ-20 דקות עד עד שהן מוכנות, מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים עשר דקות לפחות לפני ההגשה.
- מפדרים את העוגיות עם מעט קקאו מעל ומתפנקים באחת העוגיות היותר מוצלחות שתכינו!
עוגיות שוקולד ושקדים. צילום: שגב משה
בשיתוף עם דלונגי
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
15
מנות
קלוריות
246.3
קק״ל
3694.3
קק״ל
פחמימות
33.3
גרם
499.4
גרם
שומן
13.0
גרם
194.4
גרם
נתרן
161.6
מ״ג
2423.3
מ״ג
חלבון
4.9
גרם
73.4
גרם
סיבים תזונתיים
2.0
גרם
30.7
גרם
שומן רווי
6.3
גרם
93.9
גרם
כולסטרול
68.1
מ״ג
1020.8
מ״ג
סידן
37.3
מ״ג
559.9
מ״ג
ברזל
1.6
מ״ג
23.7
מ״ג
אשלגן
175.9
מ״ג
2638.7
מ״ג
אבץ
0.8
מ״ג
12.2
מ״ג
תגובות (3)
יצא עוגה, לא עוגיה
הקפה הפוך מוכן עם חלב? והאם כוס הכוונה לכוס של 240 מ”ל?
הכוונה היא לכוס קפה הפוך מוכן ממכונה המכילה כ-90 מ”ל. בהצלחה.