איך גורמים לילדים לאכול דלורית? סקונס לימון ודלורית מתוק!

הילה סער משלבת שתי אהבות ומה שיוצא הוא סקונס לימוני ואפילו ללא גלוטן! מאפים מהמטבח הבריטי, עם טוויסט חמצמץ, בתוספת דלורית שמוסיפה לבצק נימוחות ורכות משגעת
הילה סער משלבת שתי אהבות ומה שיוצא הוא סקונס לימוני ואפילו ללא גלוטן! מאפים מהמטבח הבריטי, עם טוויסט חמצמץ, בתוספת דלורית שמוסיפה לבצק נימוחות ורכות משגעת
  • הילה סער
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    89
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 88.7 קק״ל 887.0 קק״ל
    פחמימות 2.5 גרם 24.6 גרם
    שומן 8.2 גרם 82.4 גרם
    נתרן 112.5 מ״ג 1124.6 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 19.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.0 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 63.4 גרם
    כולסטרול 50.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 14.7 מ״ג 147.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 85.3 מ״ג 853.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    89
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 88.7 קק״ל 887.0 קק״ל
    פחמימות 2.5 גרם 24.6 גרם
    שומן 8.2 גרם 82.4 גרם
    נתרן 112.5 מ״ג 1124.6 מ״ג
    חלבון 1.9 גרם 19.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.0 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 63.4 גרם
    כולסטרול 50.6 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 14.7 מ״ג 147.4 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 85.3 מ״ג 853.1 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.8 מ״ג
    סגור

בריטית אני לא. אני גם לא חובבת אוכל בריטי, חוץ מסקונס, שהוא אחד המתכונים הכי מתגמלים שיש – הכנה קלה ומהירה, וטעם כל כך מדהים שאי אפשר להפסיק לאכול.

לעומת זאת, רוסיה אני דווקא כן. אמנם נולדתי בארץ אבל בעלי טוען כל הזמן שיש לי “חך רוסי”. ההסבר שלו מבוסס על העובדה שאני מעזה לחשוב שקינוח עם פירות (ובלי שוקולד) זה לגיטימי, ושאני אוהבת מאוד לימון ואוכל עם טעמים חמוצים.

וזה נכון – אני תמיד אעדיף פירות על שוקולד, ולימון זה החיים.

אז עשיתי מעשה וחיברתי את אנגליה עם רוסיה אצלי במטבח, לטובת סקונס לימוניים וכל כך טעימים, שאפילו מגיעים עם שני בונוסים בריאים.

הבונוס הראשון הוא שמדובר בסקונס ללא גלוטן. החלפתי את הקמחים הרגילים בקמח קוקוס ובקמח טפיוקה. קמח קוקוס הוא גם נטול גלוטן, וגם עשיר בסיבים תזונתיים. והבונוס השני הוא – דלורית!  כן כן, דלורית מגורדת בתוך הבצק. אם זה נשמע לכם מוזר או לא מתאים – תתכוננו להיות מופתעים. דלורית ודלועים באופן כללי, הולכים מעולה בתוך מאפים. באפייה הם מתרככים וממש נטמעים בבצק, ככה שלא רואים או מרגישים אותם, ומצד שני הם מוסיפים לבצק נימוחות ורכות מהממת. וברור שזו גם דרך מעולה להוסיף ירקות לתפריט, ולשדרג אותו בריאותית. אני לעולם לא אפספס הזדמנות להוסיף ירקות לתוך האוכל, וכנראה שעל המצבה שלי יהיה כתוב “הצליחה לדחוף ירקות לכל מנה”.

טיפ בריא:

דלורית ודלעת הן תוספות מעולות לעוגות בחושות, מאפינס ועוגיות. למשל, תנסו להכין עוגת גזר עם דלעת במקום גזר – העוגה תצא עוד יותר נימוחה וטעימה מהרגיל. לפני כמה חודשים פרסמתי כאן גם מתכון למאפינס דלעת מעולים, שאתם חייבים לנסות.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. מניחים את הדלורית המגורדת על 2 שכבות של נייר סופג או מגבת נקייה וסוחטים מעט לייבוש הנוזלים העודפים.
  3. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח קוקוס, קמח טפיוקה, סודה לשתייה, מלח וסוכר.
  4. מוסיפים את שמן הקוקוס המקורר, ובעזרת מזלג מועכים ומפוררים אותו לתוך תערובת היבשים, ממשיכים לערבב עד שנותר בצק פירורי. מניחים בצד ל-5 דקות.
  5. בקערה קטנה מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, חלב קוקוס, תמצית וניל, גרידת לימון ומיץ לימון. טורפים ביחד עד למרקם אחיד.
  6. שופכים את החומרים הרטובים לקערת הבצק, מערבבים בעדינות עד לאיחוד. מקפלים פנימה את הדלורית המגוררת.
  7. מניחים לבצק לעמוד כ-5-10 דקות כדי שקמח הקוקוס יספוג את הנוזלים.
  8. אוספים את הבצק לכדור ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת הידיים משטחים את הבצק ויוצרים עיגול גדול, כמו בסיס של פיצה, ובגובה של כ-2.5 ס”מ. פורסים את הבצק בעזרת סכין ל-8-10 משולשים.
    בעזרת הידיים משטחים את הבצק ויוצרים עיגול גדול. צילום: הילה סער
    בעזרת הידיים משטחים את הבצק ויוצרים עיגול גדול. צילום: הילה סער

    פורסים את הבצק בעזרת סכין ל-8-10 משולשים. צילום: הילה סער
    פורסים את הבצק בעזרת סכין ל-8-10 משולשים. צילום: הילה סער

  9. אופים במשך 20-25 דקות (תלוי בעוצמת התנור שלכם) עד שהסקונס מזהיבים קלות. מצננים לחלוטין לפני ההגשה, כי קמח הקוקוס מתייצב ומקבל את המרקם הרצוי לאחר הצינון.

    אופים עד שהסקונס מזהיבים קלות. צילום: הילה סער
    אופים עד שהסקונס מזהיבים קלות. צילום: הילה סער

  10. מאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך גורמים לילדים לאכול דלורית? סקונס לימון ודלורית מתוק!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    יפה מרגלית

    אעשה לנכדים שלי.. שלכם יפה מרגלית

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! בהצלחה!!!

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!!!!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות