איך מכינים חומוס בבית בקלות?

להכנת חומוס בבית יצא שם של אתגר מורכב שדורש שנים של נסיון. האמת? ממש קל להכין חומוס בבית, הטעם פשוט ממכר וכמובן הרבה יותר בריא מחומוס מעובד עם חומרים משמרים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    16 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את גרגרי החומוס לילה שלם בקערה גדולה עם הרבה מים.
  2. מסננים את הגרגרים מהמים ומשרים במים טריים לעוד 3-4 שעות (אפשר גם קצת יותר).
  3. מסננים שוב את הגרגרים מהמים ומעבירים לסיר גדול מלא במים, מוסיפים את השום והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד ריכוך מלא. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים את מי הבישול (אפשר לקצר את תהליך בישול החומוס בשימוש בבישול בסיר לחץ במכשיר נינג’ה פודי).
  4. מעבירים את גרגרי החומוס ומי הבישול (כדאי להציץ שוב בטיפים שלמעלה כדי לדעת כמה מים להוסיף) למעבד המזון Precision Processor  בוחרים בתכנית PUREE וטוחנים 2-5 דקות למרקם חלק.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1546.0 קק״ל 1546.0 קק״ל
פחמימות 82.3 גרם 82.3 גרם
שומן 106.6 גרם 106.6 גרם
נתרן 5434.9 מ״ג 5434.9 מ״ג
חלבון 53.3 גרם 53.3 גרם
סיבים תזונתיים 44.6 גרם 44.6 גרם
שומן רווי 15.0 גרם 15.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 286.1 מ״ג 286.1 מ״ג
ברזל 13.6 מ״ג 13.6 מ״ג
אשלגן 792.5 מ״ג 792.5 מ״ג
אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody