איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל

נותרו לכם שאריות של עוגת שמרים? רום מילשטיין שלנו השיגה עבורנו את המתכון המיתולוגי של ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז' ודניאל. קינוח הדגל של המסעדה אצלכם בבית
נותרו לכם שאריות של עוגת שמרים? רום מילשטיין שלנו השיגה עבורנו את המתכון המיתולוגי של ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז' ודניאל. קינוח הדגל של המסעדה אצלכם בבית
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    1009
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1008.8 קק״ל 1008.8 קק״ל
    פחמימות 107.8 גרם 107.8 גרם
    שומן 50.4 גרם 50.4 גרם
    נתרן 92.2 מ״ג 92.2 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 30.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרם
    שומן רווי 18.2 גרם 18.2 גרם
    כולסטרול 2061.5 מ״ג 2061.5 מ״ג
    סידן 266.1 מ״ג 266.1 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 209.1 מ״ג 209.1 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 24 שעות
  • קלוריות
    1009
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1008.8 קק״ל 1008.8 קק״ל
    פחמימות 107.8 גרם 107.8 גרם
    שומן 50.4 גרם 50.4 גרם
    נתרן 92.2 מ״ג 92.2 מ״ג
    חלבון 30.2 גרם 30.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרם
    שומן רווי 18.2 גרם 18.2 גרם
    כולסטרול 2061.5 מ״ג 2061.5 מ״ג
    סידן 266.1 מ״ג 266.1 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 5.2 מ״ג
    אשלגן 209.1 מ״ג 209.1 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 4.4 מ״ג
    סגור

נעים מאוד, קוראים לי רום מילשטיין.

הצטרפתי לצוות העורכות של פודי לפני זמן מה- אולי כבר הספקתם לקרוא את הטור שלי על נווה שאנן.

בהתאם למי שעובדת בפודי, אני אכן אוהבת לאכול, אוהבת את עולם המסעדנות, הקולינריה, היין, האלכוהול והבילוי המועדף עליי הוא לאכול. כן ממש כך.

את תחילת דרכי בעולם המסעדות וגם את סיומה עשיתי במסעדת “גוז’ ודניאל” בבני-ציון – הבית הקולינרי שלי, המקום שלימד אותי להעריך ולאהוב, להתעניין ולהעמיק, מהו שירות לקוחות והערכה לחומרי גלם.

אחד האנשים שהכי עיצבו את האישיות הקולינרית שלי (אם יש כזה דבר) הוא שניר אנג סלע, השף של הגוז’.

אחת המנות הכי מזוהות עם גוז’ ודניאל או עם שניר הוא ה-ברד פודינג!

לא אשכח את הערב הראשון שבו הברד פודינג הופיע לראשונה בספיישלים.
זה היה יום שישי ואני חושבת שלא הספיקה לעבור שעה עד שהוא נחטף, נגמר, ונאכל בתאווה, הנאה ובעיניים בורקות מכל שולחנות המסעדה.

שניר מספר: “המנה הזו התחילה מהרצון שלי להשתמש בשאריות של עוגות שמרים שנשארו מארוחות הבוקר במסעדה עם בסיס קרם ברולה. יום אחד חתכתי את כל העוגות שנשארו, זרקתי אותן לתוך כל המסה של הקרם ברולה שנשארה לי ואפיתי. עם התוצאה אנחנו מתמודדים יום יום. הברד פודינג הוא הקינוח מספר אחד במסעדה. אנחנו מייצרים 80 עוגות שמרים בשבוע כדי לעמוד בביקוש”.

אין ספק שהברד פודינג של שניר הפך להיות להיט ואין אחד שלא מכיר אותו, אוהב אותו או חוזר לעיתים רק בשבילו.

בכל זאת שניר ואני בקרב נצחי לגבי הגלידה שאיתה הוא מגיש את הברד: אני אוהבת את הברד עם גלידה וניל, ואילו שניר מגיש אותה עם סורבה שוקולד, מעולה לכשעצמו (כן, כן. סורבה). בין אם אתם חובבי וניל או שוקולד, אין ספק שאת הברד של גוז’ ודניאל אי אפשר להפסיק לאכול.

כשראיתי שנשארה לי מהסופ”ש עוגת שמרים, מיד נזכרתי בשף האהוב שלי, שניר. ביקשתי ממנו את המתכון והוא הסכים שאשתף אותו גם אתכם.

בבקשה! איך מכינים את הברד פודינג המפורסם של שניר ממסעדת גוז’ ודניאל.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. יום לפני שמכינים, פורסים את עוגות השמרים לקוביות גדולות, בערך 2 ס”מ על 2 ס”מ (אין צורך לדייק), מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקרר עד מחר. 
  2. מכינים את הבלילה: מרתיחים את השמנת עם הווניל בסיר. 
  3. בקערה נפרדת טורפים קלות את החלמונים והסוכר.
  4. כשהשמנת רותחת שופכים אותה על החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד (חשוב לערבב היטב ובמהירות).
  5. מסננים את הבלילה במסננת דקה.
  6. מכינים את הברד פודינג: מחממים תנור ל-150 מעלות. משמנים בעזרת תרסיס שמן תבנית גדולה (25X35).
  7. מניחים בתוך התבנית את קוביות עוגות השמרים ועליהן שופכים את הבלילה (חשוב שהבלילה עדיין תהיה חמה עד פושרת).
  8. לוחצים בעזרת כף את הקוביות לתוך הבלילה כך שיספגו את הנוזלים היטב ונותנים לעמוד כ-30 דקות.
  9. מניחים את תבנית המאפה בתבנית תנור גדולה יותר וממלאים את תבנית התנור במים כך שיגיעו עד מחצית תבנית המאפה.
  10. אופים כ-30-45 דקות עד להתייצבות.
  11. מוציאים את התבניות מהתנור. מעלים את חום התנור ל-190 מעלות ומחזירים את המאפה לתנור (ללא התבנית התחתונה) לעוד רבע שעה. מוציאים ומקררים.
  12. מגישים: אחרי שהברד פודינג קר לחלוטין אפשר לחתוך למנות אישיות או להגיש את התבנית כולה. לפני ההגשה מחממים את הברד בתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-5 דקות. הצלייה האחרונה הופכת את הקצוות לקריספיים וזה עושה את כל ההבדל.
  13. אפשר להגיש עם רוטב טופי או קרמל, קצת בוטנים קלופים מלוחים וסורבה או גלידה שוקולד מריר. הערת המערכת: גלידה וניל.

הערות

  • אפשר להכין את הברד פודינג ב-4 תבניות אינגליש קייק
  • אם אין לכם עוגת שמרים ריקוטה או בדיוק נשארה לכם דווקא עוגת שמרים קינמון – אל חשש. כל עוגות השמרים יתאימו כאן כמו פודינג לברד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
איך מנצלים עוגת שמרים משבת להכנת ברד פודינג מושלם ממסעדת גוז’ ודניאל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    Tamar Linenberg

    הקלוריות הם למנה יחידה או למתכון כולו?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, הקלוריות הן לכל המתכון.

    Avatar
    זמיר תוהר

    כתוב בצורה נפלאה, עשה לי חשק לאפות ולבשל, דבר בו אני חוטא לעיתים. כתוב מצוין ומקסים!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות