אימרולי חצ’פורי – מאפה גבינות גרוזיני

מאפה שמרים משגע מהמטבח הגרוזיני - אימרולי חצ'פורי שחום ופריך, ללא התפחה, במילוי עשיר של כמה סוגי גבינות. מכינים בקלי קלות לארוחת ערב קלילה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בצק

ציפוי

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל הרכיבים, פרט למלח, לפי הסדר ברשימה ומערבלים במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות עד שנוצר בצק רך וגמיש.
    מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה ורבע.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בחמאה. חותכים את המוצרלה לקוביות ומגרדים את המנצ’גו והקשקבל. טורפים את הביצה.
  3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (תלוי בגודל של החצ’פורי שאתם רוצים - אפשר לחלק גם ל-5), ומרדדים כל חתיכת בצק לעיגול.
  4. מניחים בכל כדור בצק מ-2 סוגי הגבינות וסוגרים לצורת שק סגור. משטחים את הבצק לצורת פיתה שטוחה. מניחים את החצ’פורי בתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מעל את הקשקבל.
  5. אופים כ-25 דקות, או עד הזהבה. כשהחצ’פורי יוצאים מהתנור, מניחים מעל קוביית חמאה ומגישים חם.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 1552.9 קק״ל 4658.8 קק״ל
פחמימות 134.9 גרם 404.8 גרם
שומן 81.3 גרם 243.9 גרם
נתרן 3339.2 מ״ג 10017.5 מ״ג
חלבון 62.4 גרם 187.3 גרם
סיבים תזונתיים 5.6 גרם 16.7 גרם
שומן רווי 49.2 גרם 147.5 גרם
כולסטרול 297.5 מ״ג 892.6 מ״ג
סידן 1196.8 מ״ג 3590.4 מ״ג
ברזל 2.8 מ״ג 8.3 מ״ג
אשלגן 425.5 מ״ג 1276.4 מ״ג
אבץ 6.9 מ״ג 20.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שושי בוטוין

    רק כוס מים לבצק?????????

      Avatar
      Foody Foody

      עדכנו את המתכון, תודה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody