אין מגרה מזה: טרייפל תותים בשכבות
טרייפל הוא קינוח שכבות טעים וחגיגי שאפשר להכין בכוסות אישיות ולהעניק לאורחים בסוף הארוחה. טרייפל זה כולל תותים, קרם מסקרפונה עשיר ופיסות של עוגת תפוזים
טרייפל הוא קינוח שכבות טעים וחגיגי שאפשר להכין בכוסות אישיות ולהעניק לאורחים בסוף הארוחה. טרייפל זה כולל תותים, קרם מסקרפונה עשיר ופיסות של עוגת תפוזים
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 999.3 קק״ל 7994.2 קק״לפחמימות 60.9 גרם 487.5 גרםשומן 80.7 גרם 645.8 גרםנתרן 95.1 מ״ג 760.7 מ״גחלבון 9.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.5 גרםשומן רווי 37.4 גרם 299.0 גרםכולסטרול 185.8 מ״ג 1486.2 מ״גסידן 91.2 מ״ג 729.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 174.5 מ״ג 1396.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות999
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 999.3 קק״ל 7994.2 קק״לפחמימות 60.9 גרם 487.5 גרםשומן 80.7 גרם 645.8 גרםנתרן 95.1 מ״ג 760.7 מ״גחלבון 9.1 גרם 73.1 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 14.5 גרםשומן רווי 37.4 גרם 299.0 גרםכולסטרול 185.8 מ״ג 1486.2 מ״גסידן 91.2 מ״ג 729.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.2 מ״גאשלגן 174.5 מ״ג 1396.0 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 999 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת תפוזים
-
3 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס שמן קנולה
-
1/2 כוס מיץ תפוזים
-
3 כפיות קליפת תפוזמתפוז אחד שלם
-
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 שקית סוכר וניל
-
50 גרם קוקוס טחון
קרם מסקרפונה
-
500 גרם גבינת מסקרפונה
-
500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
2/3 כוס סוכר לבן
-
3 כפיות קליפת תפוזמתפוז אחד שלם
שכבת תותים
-
1/2 ק"ג תותיםחתוכים לחתיכות
-
8 תותים בינונייםשלמים
-
4 כפיות סוכר לבן
-
1/3 כוס מיץ תפוזיםסחוט מתפוז אחד
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במשך כשלוש דקות, מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והגרידה ומקציפים עוד שתי דקות.
- מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, סוכר הוניל והקוקוס ומוסיפים למסה. מערבבים קלות רק עד האחדה ומוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
- אופים בתנור במשך 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את שכבת התותים: חותכים את התותים לקוביות (מלבד העשרה שמשאירים שלמים) ומשרים בקערה עם מיץ התפוזים והסוכר.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר במיקסר לקצף יציב.
- מוסיפים את המסקרפונה ואת גרידת התפוז להקצפה נוספת של דקה או שתיים, רק עד שהכל מתאחד ואין גושים. מעבירים לקירור. אם רוצים לזלף את הקרם אפשר להעביר לשקית זילוף ואז לקרר.
- מרכיבים את הטרייפל: חותכים כל עוגה לשמונה פרוסות, ואת הפרוסות לקוביות. בתחתית הכוס מניחים כף מתערובת התותים, מעל מניחים כף גדושה מקוביות העוגה, עליה מניחים שתי כפות קרם מסקרפונה (או מזלפים, לבחירתכם). על הקרם מניחים עוד כף מתערובת התותים, ושוב קוביות עוגה ושוב קרם מסקרפונה.
- חוצים את התותים השלמים או פורסים אותם ומניחים על הקרם העליון לקישוט.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מכינים את העוגה: מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במשך כשלוש דקות, מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים והגרידה ומקציפים עוד שתי דקות.
- מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, סוכר הוניל והקוקוס ומוסיפים למסה. מערבבים קלות רק עד האחדה ומוזגים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
- אופים בתנור במשך 35 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מכינים את שכבת התותים: חותכים את התותים לקוביות (מלבד העשרה שמשאירים שלמים) ומשרים בקערה עם מיץ התפוזים והסוכר.
- מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר במיקסר לקצף יציב.
- מוסיפים את המסקרפונה ואת גרידת התפוז להקצפה נוספת של דקה או שתיים, רק עד שהכל מתאחד ואין גושים. מעבירים לקירור. אם רוצים לזלף את הקרם אפשר להעביר לשקית זילוף ואז לקרר.
- מרכיבים את הטרייפל: חותכים כל עוגה לשמונה פרוסות, ואת הפרוסות לקוביות. בתחתית הכוס מניחים כף מתערובת התותים, מעל מניחים כף גדושה מקוביות העוגה, עליה מניחים שתי כפות קרם מסקרפונה (או מזלפים, לבחירתכם). על הקרם מניחים עוד כף מתערובת התותים, ושוב קוביות עוגה ושוב קרם מסקרפונה.
- חוצים את התותים השלמים או פורסים אותם ומניחים על הקרם העליון לקישוט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
את הטרייפל מרכיבים סמוך להגשתו או שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר עד ההגשה.תודה
רצוי להרכיב סמוך להגשה