אלפחורס

קבלו מתכון מעולה של אלפחורס - עוגיה דרום אמריקאית מפורסמת, עדינה, פריכה וסופר טעימה, עם מלית ריבת חלב מפנקת, שקל להכין לבד בבית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 268.4 קק״ל 4025.9 קק״ל
פחמימות 33.8 גרם 506.8 גרם
שומן 12.2 גרם 183.3 גרם
נתרן 93.1 מ״ג 1395.8 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 32.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרם
שומן רווי 7.0 גרם 105.1 גרם
כולסטרול 74.4 מ״ג 1116.5 מ״ג
סידן 24.1 מ״ג 361.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 28.8 מ״ג 432.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

      Avatar
      Foody Foody

      שלום עדן,
      המרקם המיוחד של עוגיות האלפחורס נוצר גם הודות להקרמה של הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה. במקרה זה אנו ממליצים להשתמש במיקסר. בהצלחה!

    Avatar
    חסידה ברקוביץ

    האם ניתן להכין גם עם קמח ללא גלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, עם קמח תמי או קמח כרגיל

    Avatar
    מיה שחף

    אני שואלת בקשר לתבנית עגולה קוטר 24 עם בסיס כפול ראיתי שיש האתר שלך מרובעת.האם יש גם תבנית עגולה בקוטר 24?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מיה, לא לגמרי הבנו את השאלה. במתכון לאלפחורס אין צורך בשימוש בתבנית עוגה בכלל.

    Avatar
    שני אדרי

    שלום, אני רוצה להכין את העוגיות האלה בכמות גדולה לאירוע לכן זה מאוד חשוב לי לשאול, במתכון של קרין רשום חצי כפית אבקת סודה לשתיה אך בסרטון שהיא מכינה אותן היא אומרת שהיא שמה מלח (שנשמע יותר הגיוני) אך רוצה לדעת מדוע במתכון רשום כך?

      Avatar
      Foody Foody

      היי שני, מתכון הטקסט הכתוב הוא המדויק ביותר ואנו ממליצים לעבוד איתו. אבקת הסודה לשתייה עוזרת לשמירה על אווריריות. מלח יאזן מעט את המתיקות. אפשר להשתמש בשניהם בכמות קטנה כפי שמוצע במתכון. בהצלחה!

      Avatar
      יעל חדד

      האם ניתנות להקפאה לשבוע? וכמה יוצאות מהכמות הזו?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להקפיא בקופסה אטומה עד שבוע. מתקבלות 15 עוגיות. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody