אלפחורס

קבלו מתכון מעולה של אלפחורס - עוגיה דרום אמריקאית מפורסמת, עדינה, פריכה וסופר טעימה, עם מלית ריבת חלב מפנקת, שקל להכין לבד בבית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 268.4 קק״ל 4025.9 קק״ל
פחמימות 33.8 גרם 506.8 גרם
שומן 12.2 גרם 183.3 גרם
נתרן 93.1 מ״ג 1395.8 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 32.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרם
שומן רווי 7.0 גרם 105.1 גרם
כולסטרול 74.4 מ״ג 1116.5 מ״ג
סידן 24.1 מ״ג 361.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 28.8 מ״ג 432.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

      מערכת Foody

      שלום עדן,
      המרקם המיוחד של עוגיות האלפחורס נוצר גם הודות להקרמה של הסוכר והחמאה במיקסר עם וו גיטרה. במקרה זה אנו ממליצים להשתמש במיקסר. בהצלחה!

    חסידה ברקוביץ

    האם ניתן להכין גם עם קמח ללא גלוטן?

      מערכת Foody

      בוודאי, עם קמח תמי או קמח כרגיל

    מיה שחף

    אני שואלת בקשר לתבנית עגולה קוטר 24 עם בסיס כפול ראיתי שיש האתר שלך מרובעת.האם יש גם תבנית עגולה בקוטר 24?

      מערכת Foody

      היי מיה, לא לגמרי הבנו את השאלה. במתכון לאלפחורס אין צורך בשימוש בתבנית עוגה בכלל.

    שני אדרי

    שלום, אני רוצה להכין את העוגיות האלה בכמות גדולה לאירוע לכן זה מאוד חשוב לי לשאול, במתכון של קרין רשום חצי כפית אבקת סודה לשתיה אך בסרטון שהיא מכינה אותן היא אומרת שהיא שמה מלח (שנשמע יותר הגיוני) אך רוצה לדעת מדוע במתכון רשום כך?

      מערכת Foody

      היי שני, מתכון הטקסט הכתוב הוא המדויק ביותר ואנו ממליצים לעבוד איתו. אבקת הסודה לשתייה עוזרת לשמירה על אווריריות. מלח יאזן מעט את המתיקות. אפשר להשתמש בשניהם בכמות קטנה כפי שמוצע במתכון. בהצלחה!

      יעל חדד

      האם ניתנות להקפאה לשבוע? וכמה יוצאות מהכמות הזו?

      מערכת Foody

      אפשר להקפיא בקופסה אטומה עד שבוע. מתקבלות 15 עוגיות. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody