עוגיות אלפחורס מעולות של קרין גורן – נסו את זה בבית!

קבלו מתכון מעולה של אלפחורס - עוגיה דרום אמריקאית מפורסמת, עדינה, פריכה וסופר טעימה, עם מלית ריבת חלב מפנקת, שקל להכין לבד בבית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה.
  2. מנפים יחד את שאר החומרים, מוסיפים לתערובת ומעבדים רק עד לבצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים לעיגולים בקוטר 5 ס”מ.
  5. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בשוליים ועדיין בהירות במרכז. מצננים לחלוטין.
  6. מורחים כפית ריבת חלב על חצי מכמות העוגיות. מצמידים להן עוגייה ריקה, ליצירת סנדוויץ’. לוחצים מעט את העוגיות, כדי שהריבה תציץ מהשוליים (אם אוהבים הרבה ריבה, אפשר למרוח על כל הדפנות).
  7. מגלגלים את העוגיות בקוקוס.
  8. לא טועמים מיד - העוגיות משתבחות מאוד כעבור יום.

לעוד מתכונים משגעים לעוגיות לחצו כאן:

מתכון עוגיות מלוחות מגולגלות ללא גלוטן במילוי פסטו של אסי רוז

מתכון עוגיות סנדוויץ׳ שוקולד וחלבה של נטלי לוין

מתכון עוגיות חמאה מזולפות של נטע לויה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 268.4 קק״ל 4025.9 קק״ל
פחמימות 33.8 גרם 506.8 גרם
שומן 12.2 גרם 183.3 גרם
נתרן 93.1 מ״ג 1395.8 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 32.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.5 גרם 7.2 גרם
שומן רווי 7.0 גרם 105.1 גרם
כולסטרול 74.4 מ״ג 1116.5 מ״ג
סידן 24.1 מ״ג 361.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 28.8 מ״ג 432.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    שרון ג'בלי

    מעולים!!!

תגובות (16)

    Avatar
    יעל

    איך העוגיות לא מתעגלות או מתנפחות באפיה? האם שמים עליהם תבנית או משטח כל שהוא שיגרום להם להשאר שטוחות?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, לא, אין צורך להניח משהו על העוגיות. זו צורתן הסופית לאחר האפייה.

    Avatar
    מינה סמואל

    יש לי את הספר “סודות מתוקים 2″ויש שם מתכון משגע [האלפא חורס של שני] מה יותר מוצלח? אשמח לדעת.תודה רבה!!

      Avatar
      Foody Foody

      היי מינה, קשה לומר איזה מהמתכונים טוב יותר. זה עניין של טעם. הכי טוב זה פשוט לנסות פעם את זה ופעם את השני לתת לכל מי שאת אוהבת לטעום ולהחליט (כולם יהנו, זה בטוח!).

    Avatar
    jenny salomon

    האם אפשר עם קמח כוסמין מלא?

      Avatar
      Foody Foody

      בגלל המרקם המאוד מיוחד וחולי של עוגיות האלפחורס, אנו ממליצים לדבוק במתכון.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody