10 אצבעות לי יש: אצבעות פילס ממולאות בחזה עוף ברוטב שום ודבש
מאפה אישי מושלם ומנחם שכולם יאהבו - אצבעות בצק פילאס אפויות בתנור ופריכות בטירוף, במילוי של עוף, ערמונים, שקדים ופקאן בתיבול רוטב שום ודבש, קינמון וכורכום
מאפה אישי מושלם ומנחם שכולם יאהבו - אצבעות בצק פילאס אפויות בתנור ופריכות בטירוף, במילוי של עוף, ערמונים, שקדים ופקאן בתיבול רוטב שום ודבש, קינמון וכורכום
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.5 קק״ל 3024.6 קק״לפחמימות 30.1 גרם 300.8 גרםסוכר 3.2 גרם 32.1 גרםשומן 17.9 גרם 179.0 גרםנתרן 412.1 מ״ג 4121.0 מ״גחלבון 5.3 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 8.8 גרםשומן רווי 8.6 גרם 85.8 גרםכולסטרול 29.6 מ״ג 295.8 מ״גסידן 23.3 מ״ג 232.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 139.2 מ״ג 1391.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות303
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 302.5 קק״ל 3024.6 קק״לפחמימות 30.1 גרם 300.8 גרםסוכר 3.2 גרם 32.1 גרםשומן 17.9 גרם 179.0 גרםנתרן 412.1 מ״ג 4121.0 מ״גחלבון 5.3 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 8.8 גרםשומן רווי 8.6 גרם 85.8 גרםכולסטרול 29.6 מ״ג 295.8 מ״גסידן 23.3 מ״ג 232.7 מ״גברזל 0.7 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 139.2 מ״ג 1391.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 303 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג עוף טחוןחזה עוף, או פרגית טחונה
-
1 1/2 בצלים בינונייםקצוץ
-
3 כפות רוטב לבישול שום ודבש קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית כורכום
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה ערמונים בוואקוםקצוצים
-
1 חופן אגוזי פקאןקלויים וקלופים, קצוצים
-
1 חופן שקדים קלוייםקצוצים
-
1 חבילה בצק פילאס קפוא
-
1 ביצה L
-
1 חופן שומשום
-
1 חופן תערובת תיבול איטלקית
אופן הכנה
- בסיר עמוק מרתיחים מים ומכניסים את החזה עוף הטחון למשך דקה, תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את החזה עוף למסננת ומפוררים בעזרת מזלג לפירורים קטנים. מעבירים לקערית ומניחים בצד.
- במקביל, במחבת שטוחה מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את תערובת האגוזים ומטגנים יחד.
- מוסיפים את תערובת הבצל והאגוזים לקערית חזה העוף, מתבלים, מוסיפים את רוטב השום והדבש, מערבבים היטב ומחזירים למחבת לחצי דקת טיגון נוספת. שימו לב לערבב את התערובת כל הזמן.
- מורידים מהאש ומקררים את התערובת לגמרי.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- פותחים את בצק הפילאס, שמים כף מילוי בתחתית כל עלה, חשוב להשאיר שוליים ומגלגלים לרול.
- את הרול מסובבים משני הקצוות, כל אחד לכיוון אחר, כמו בורג.
- מורחים ביצה, מפזרים שומשום ומפזרים תבלינים גרוסים.
- מכניסים לאפייה של בערך 25 דקות עד שמשחים היטב.
אופן הכנה
- בסיר עמוק מרתיחים מים ומכניסים את החזה עוף הטחון למשך דקה, תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את החזה עוף למסננת ומפוררים בעזרת מזלג לפירורים קטנים. מעבירים לקערית ומניחים בצד.
- במקביל, במחבת שטוחה מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את תערובת האגוזים ומטגנים יחד.
- מוסיפים את תערובת הבצל והאגוזים לקערית חזה העוף, מתבלים, מוסיפים את רוטב השום והדבש, מערבבים היטב ומחזירים למחבת לחצי דקת טיגון נוספת. שימו לב לערבב את התערובת כל הזמן.
- מורידים מהאש ומקררים את התערובת לגמרי.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- פותחים את בצק הפילאס, שמים כף מילוי בתחתית כל עלה, חשוב להשאיר שוליים ומגלגלים לרול.
- את הרול מסובבים משני הקצוות, כל אחד לכיוון אחר, כמו בורג.
- מורחים ביצה, מפזרים שומשום ומפזרים תבלינים גרוסים.
- מכניסים לאפייה של בערך 25 דקות עד שמשחים היטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן