
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים14
מצרכים
פלפלים ממולאים
-
8 פלפלים אדומים בינוניותאו כל צבע אחר, עם תחתית רחבה שיכולים לעמוד בסיר
-
1 כוס אורז יסמיןאו פרסי או בסמטי
-
3/4 כוס עדשים שחורות
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף
-
3 שיני שוםקלופות
-
3 גזרים בינונייםקלופים
-
2 עגבניות בינוניותאדומות וקשות
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1/4 כוס צנוברים קלויים
רוטב
-
2 צנצנות רוטב שקשוקהקנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 כוס מים רותחים
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מגררים את הגזר והעגבניות על החלק הגדול בפומפייה.
- מרתיחים סיר בינוני עם הרבה מים וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות. מסננים היטב.
- בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, פרט לפלפלים, לרוטב ולמים ומערבבים היטב.
- חותכים את החלק העליון של הפלפלים ונפטרים מהגרעינים.
- מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך סיר רחב ונמוך כך שהם יצמדו אחד לשני וממלאים בתערובת של האורז עד 3/4 גובה.
- מזלפים מסביב את רוטב העגבניות והפלפלים ומוסיפים מים רותחים.
- סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מורידים את המכסה ומעבירים את הפלפלים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהפלפלים משחירים מעט בחלק העליון והאורז רך.




בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
327.5
קק״ל
1965.1
קק״ל
פחמימות
45.7
גרם
274.0
גרם
סוכר
18.3
גרם
109.6
גרם
שומן
11.1
גרם
66.6
גרם
נתרן
804.3
מ״ג
4826.0
מ״ג
חלבון
10.5
גרם
63.0
גרם
סיבים תזונתיים
6.9
גרם
41.7
גרם
שומן רווי
1.2
גרם
7.2
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
52.0
מ״ג
311.9
מ״ג
ברזל
1.5
מ״ג
9.2
מ״ג
אשלגן
521.2
מ״ג
3127.4
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
3.3
מ״ג
תגובות (18)
אצלנו בבית יפים על פלפלים ממולאים .. אכין לשבת
יאמייי אני מחליפה לפעמים את האורז בבורגול יוצא מוש !!!
נשמע מוש (:
הרעיון להוסיף עדשים לאורז מעניין
איזו מנה יפה, בכלל המנות של רחלי אליפות
נראה נהדר אנסה.תודה.