ארוחה צבעונית ומושלמת: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות

רחלי קרוט מכינה מנה צמחונית משגעת, צבעונית, טעימה ועשירה בחלבון: פלפלים ממולאים עם אורז ועדשים ברוטב עגבניות. מנה מנחמת ליום קריר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

פלפלים ממולאים

רוטב

אופן הכנה

  1. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מגררים את הגזר והעגבניות על החלק הגדול בפומפייה.
  2. מרתיחים סיר בינוני עם הרבה מים וכשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את העדשים השחורות ומבשלים במשך 10 דקות או עד שהעדשים רכות אבל עדיין מוצקות. מסננים היטב.
  3. בקערה גדולה שמים את כל המצרכים, פרט לפלפלים, לרוטב ולמים ומערבבים היטב.
  4. חותכים את החלק העליון של הפלפלים ונפטרים מהגרעינים.
  5. מניחים את הפלפלים, כשהחלק הפתוח כלפי מעלה, בתוך סיר רחב ונמוך כך שהם יצמדו אחד לשני וממלאים בתערובת של האורז עד 3/4 גובה.
  6. מזלפים מסביב את רוטב העגבניות והפלפלים ומוסיפים מים רותחים.
  7. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות.
  8. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
  9. מורידים את המכסה ומעבירים את הפלפלים לתנור. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהפלפלים משחירים מעט בחלק העליון והאורז רך. 
מכינים את המלית
מכינים את המלית

 

ממלאים את הפלפלים
ממלאים את הפלפלים

 

מוסיפים את הרוטב
מוסיפים את הרוטב

 

מוכן!
מוכן!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 237.5 קק״ל 1425.1 קק״ל
פחמימות 30.6 גרם 183.5 גרם
שומן 8.8 גרם 52.7 גרם
נתרן 56.7 מ״ג 340.0 מ״ג
חלבון 8.1 גרם 48.7 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 40.0 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 5.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 47.9 מ״ג 287.6 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 8.9 מ״ג
אשלגן 487.8 מ״ג 2926.6 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

    Avatar
    מרגלית

    מתכון מצויין! בעלי והילדים אהבו מאוד

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody