ארוחת צהריים או ערב מושלמת ומהירה – לביבות קינואה אפויות, אלא מה?!
מתכון קליל, טעים, בריא ומזין שייכנס אליכם למטבח ולא תתנו לו לצאת. לביבות פריכות וטעימות שאפשר לשלב בהן גם סוגים שונים של ירקות וכולם יטרפו בשניות
מתכון קליל, טעים, בריא ומזין שייכנס אליכם למטבח ולא תתנו לו לצאת. לביבות פריכות וטעימות שאפשר לשלב בהן גם סוגים שונים של ירקות וכולם יטרפו בשניות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1158.6 קק״ל 1158.6 קק״לפחמימות 84.3 גרם 84.3 גרםשומן 71.3 גרם 71.3 גרםנתרן 1379.0 מ״ג 1379.0 מ״גחלבון 36.8 גרם 36.8 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 38.7 גרם 38.7 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 116.4 מ״ג 116.4 מ״גברזל 5.2 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 698.2 מ״ג 698.2 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות1159
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1158.6 קק״ל 1158.6 קק״לפחמימות 84.3 גרם 84.3 גרםשומן 71.3 גרם 71.3 גרםנתרן 1379.0 מ״ג 1379.0 מ״גחלבון 36.8 גרם 36.8 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 8.3 גרםשומן רווי 38.7 גרם 38.7 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 116.4 מ״ג 116.4 מ״גברזל 5.2 מ״ג 5.2 מ״גאשלגן 698.2 מ״ג 698.2 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 3.5 מ״גסגור
לדעתנו אין שום סיבה לקנות שניצלים וקציצות מוכנים, כאשר ברבע שעה עבודה לא מאומצת אפשר להכין קציצות קינואה וברוקולי מטריפות.
אנחנו הוספנו גבינה צהובה, אבל ממש לא חייבים. אפשר להחליף את הברוקולי בסלק, כרובית, גזר או בכל מה שאתם אוהבים.
לקנות מוכן זה הכי לחלשים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 1159 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינואה
-
1 כוס קינואה
-
2 כוסות מים רותחים
-
1/4 כפית מלח דק
קציצות
-
1/2 בצל בינונימגורר
-
1 ברוקולי קטןמחולקת לפרחים קטנים (או סלק או כרובית או גזר מגוררים)
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
2 ביצים M
-
1 חופן גבינת מוצרלהמגוררת
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה במים הרותחים ובמלח עד שהמים מתאדים והקינואה רכה ומוכנה לאכילה (אפשר להעזר בהוראות היצרן). מצננים מעט.
- מכינים את הקציצות: מעבירים את הקינואה לקערה ומוסיפים את הבצל, הברוקולי (או הירקות האחרים שבחרתם), פירורי הלחם, הביצים, הגבינה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות ומניחים על תבנית האפייה המרופדת.
- מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.
תראו איזה דוגמניות! מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או טחינה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את הקינואה: מבשלים את הקינואה במים הרותחים ובמלח עד שהמים מתאדים והקינואה רכה ומוכנה לאכילה (אפשר להעזר בהוראות היצרן). מצננים מעט.
- מכינים את הקציצות: מעבירים את הקינואה לקערה ומוסיפים את הבצל, הברוקולי (או הירקות האחרים שבחרתם), פירורי הלחם, הביצים, הגבינה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות ומניחים על תבנית האפייה המרופדת.
- מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.
תראו איזה דוגמניות! מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה או טחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן