ארוחת צהריים שכולם יטרפו בהנאה – קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

יעל טל מכינה לצהריים את הסיר שהכי כיף לחזור בשבילו הביתה, סליחה, לרוץ הביתה! קבלו מתכון לקציצות בשר עסיסיות ברוטב עגבניות ואפונה
יעל טל מכינה לצהריים את הסיר שהכי כיף לחזור בשבילו הביתה, סליחה, לרוץ הביתה! קבלו מתכון לקציצות בשר עסיסיות ברוטב עגבניות ואפונה
  • יעל טל
שמרו
כשר
44 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    150
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 149.7 קק״ל 2246.1 קק״ל
    פחמימות 7.6 גרם 114.4 גרם
    סוכר 2.4 גרם 35.8 גרם
    שומן 7.4 גרם 110.5 גרם
    נתרן 281.0 מ״ג 4214.8 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 163.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 33.9 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 33.4 גרם
    כולסטרול 50.0 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 23.0 מ״ג 344.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״ג
    אשלגן 215.7 מ״ג 3235.9 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 37.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    150
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 149.7 קק״ל 2246.1 קק״ל
    פחמימות 7.6 גרם 114.4 גרם
    סוכר 2.4 גרם 35.8 גרם
    שומן 7.4 גרם 110.5 גרם
    נתרן 281.0 מ״ג 4214.8 מ״ג
    חלבון 10.9 גרם 163.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 33.9 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 33.4 גרם
    כולסטרול 50.0 מ״ג 750.4 מ״ג
    סידן 23.0 מ״ג 344.8 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״ג
    אשלגן 215.7 מ״ג 3235.9 מ״ג
    אבץ 2.5 מ״ג 37.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
קציצות
יעל טל
X

44 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, המלח והסוכר, מערבבים בכף עץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה (עם הידיים) את הבשר, הבצל, פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל והבהרט לתערובת אחידה ומגובשת.
  3. מכדררים את התערובת לקציצות בגודל שאוהבים, מכניסים לסיר עם הרוטב (מנערים בזהירות קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות), מכסים שוב את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
  4. מפזרים את האפונה בסיר על ובין הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.

הערות

  • הכי כיף להגיש עם אורז. בתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ארוחת צהריים שכולם יטרפו בהנאה – קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

    Avatar
    שאלה

    הכפלתי את הכמות, ועכשיו הכמויות לא ברורות, לא כתוב גרם או קילוגרם פשוט מספר..

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, זה יבדק. תודה

    Avatar
    הכנתי ויצא מעולה !!

    לקחתי קילו בשר והכפלתי את המתכון עם שינוי קליל בתבלינים ויצא אש, תודה רבה ושבת שלום

    Avatar
    בתיה

    אין לי רוטב עגבניות מה אפשר לשים במקום?

      Avatar
      מערכת Foody

      2 רסק עגבניות + 2 כוסות מים רותחים (ולהשמיט את חצי כוס המים הרשומה במצרכים של הרוטב).

      Avatar
      Shaked Ziv

      אם יש לי עגבניות מרוסקות האם צריך להוסיף עוד תיבול?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להוסיף כפית פפריקה אדומה וחצי כפית פלפל שחור.

      Avatar
      Anat Shahaf

      שמתי קופסא קטנה של רסק עגבניות מעט אבקת מרק ופפריקה מתוקה.

      Avatar
      Anat Shahaf

      שמתי קופסא קטנה של רסק עגבניות, אבקת מרק, ופפריקה מתוקה. יצא מעולה

      Avatar
      מערכת Foody

      משמח 🙂

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות