ארוחת צהריים שכולם יטרפו בהנאה – קציצות ברוטב עגבניות ואפונה

יעל טל מכינה לצהריים את הסיר שהכי כיף לחזור בשבילו הביתה, סליחה, לרוץ הביתה! קבלו מתכון לקציצות בשר עסיסיות ברוטב עגבניות ואפונה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    35 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

קציצות

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, המלח והסוכר, מערבבים בכף עץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול.
  2. מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה (עם הידיים) את הבשר, הבצל, פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל והבהרט לתערובת אחידה ומגובשת.
  3. מכדררים את התערובת לקציצות בגודל שאוהבים, מכניסים לסיר עם הרוטב (מנערים בזהירות קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות), מכסים שוב את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
  4. מפזרים את האפונה בסיר על ובין הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.

הערות

  • הכי כיף להגיש עם אורז. בתאבון.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 148.7 קק״ל 2230.7 קק״ל
פחמימות 7.6 גרם 114.3 גרם
סוכר 2.4 גרם 35.7 גרם
שומן 7.3 גרם 109.4 גרם
נתרן 279.1 מ״ג 4187.0 מ״ג
חלבון 10.8 גרם 162.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 33.9 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 33.1 גרם
כולסטרול 47.2 מ״ג 708.2 מ״ג
סידן 22.7 מ״ג 339.8 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 23.6 מ״ג
אשלגן 214.9 מ״ג 3223.3 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 37.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    שמרית

    לא הבנתי איך חצי כוס מים מכסה את הקציצות והאפונה צריך משהו כמו ליטר מים לא?

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך ביותר מחצי כוס מים לבישול הקציצות (יש עוד נוזלים מהעגבניות ושאר הרכיבים).

הצג עוד