ארוחת צהריים שכולם יטרפו בהנאה – קציצות ברוטב עגבניות ואפונה
- יעל טל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 149.7 קק״ל 2246.1 קק״לפחמימות 7.6 גרם 114.4 גרםסוכר 2.4 גרם 35.8 גרםשומן 7.4 גרם 110.5 גרםנתרן 281.0 מ״ג 4214.8 מ״גחלבון 10.9 גרם 163.9 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 33.9 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.4 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 750.4 מ״גסידן 23.0 מ״ג 344.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 215.7 מ״ג 3235.9 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 37.7 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות150
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 149.7 קק״ל 2246.1 קק״לפחמימות 7.6 גרם 114.4 גרםסוכר 2.4 גרם 35.8 גרםשומן 7.4 גרם 110.5 גרםנתרן 281.0 מ״ג 4214.8 מ״גחלבון 10.9 גרם 163.9 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 33.9 גרםשומן רווי 2.2 גרם 33.4 גרםכולסטרול 50.0 מ״ג 750.4 מ״גסידן 23.0 מ״ג 344.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 23.7 מ״גאשלגן 215.7 מ״ג 3235.9 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 37.7 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 150 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1/2 בצל בינונימגורר
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 ביצה L
-
2 כפות פטרוזיליהקצוצה (לא חובה)
-
2 כפות כוסברהקצוצה (לא חובה)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית כמון טחוןאו בהרט
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 צנצנת רוטב אדום לקציצות קנורלחצו על שם המצרך לרכישה
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כף שטוחה סוכר חום
-
1/2 חבילה אפונה ירוקה קפואה
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, המלח והסוכר, מערבבים בכף עץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול.
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה (עם הידיים) את הבשר, הבצל, פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל והבהרט לתערובת אחידה ומגובשת.
- מכדררים את התערובת לקציצות בגודל שאוהבים, מכניסים לסיר עם הרוטב (מנערים בזהירות קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות), מכסים שוב את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
- מפזרים את האפונה בסיר על ובין הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים, המלח והסוכר, מערבבים בכף עץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים בבישול.
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה (עם הידיים) את הבשר, הבצל, פירורי הלחם, הביצה, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל והבהרט לתערובת אחידה ומגובשת.
- מכדררים את התערובת לקציצות בגודל שאוהבים, מכניסים לסיר עם הרוטב (מנערים בזהירות קצת את הסיר כדי שהרוטב יכסה את כל הקציצות), מכסים שוב את הסיר ומביאים לרתיחה עדינה.
- מפזרים את האפונה בסיר על ובין הקציצות. מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
הערות
- הכי כיף להגיש עם אורז. בתאבון.
הערות
- הכי כיף להגיש עם אורז. בתאבון.
הכנתם את המתכון?
תגובות (22)
הכפלתי את הכמות, ועכשיו הכמויות לא ברורות, לא כתוב גרם או קילוגרם פשוט מספר..
היי, זה יבדק. תודה
לקחתי קילו בשר והכפלתי את המתכון עם שינוי קליל בתבלינים ויצא אש, תודה רבה ושבת שלום
אין לי רוטב עגבניות מה אפשר לשים במקום?
2 רסק עגבניות + 2 כוסות מים רותחים (ולהשמיט את חצי כוס המים הרשומה במצרכים של הרוטב).
אם יש לי עגבניות מרוסקות האם צריך להוסיף עוד תיבול?
אפשר להוסיף כפית פפריקה אדומה וחצי כפית פלפל שחור.
שמתי קופסא קטנה של רסק עגבניות מעט אבקת מרק ופפריקה מתוקה.
שמתי קופסא קטנה של רסק עגבניות, אבקת מרק, ופפריקה מתוקה. יצא מעולה
משמח 🙂