באקצ’וי צלוי ברוטב פיקנטי על אטריות
דרך קלה ומהירה לשדרוג שולחן החג לפסח, עם מתכון בריא ללא גלוטן. באק צ'וי הוא ירק רענן אשר מוסיף טעם נהדר למגוון עצום של מנות
דרך קלה ומהירה לשדרוג שולחן החג לפסח, עם מתכון בריא ללא גלוטן. באק צ'וי הוא ירק רענן אשר מוסיף טעם נהדר למגוון עצום של מנות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 496.9 קק״ל 1987.5 קק״לפחמימות 89.9 גרם 359.8 גרםשומן 9.7 גרם 39.0 גרםנתרן 367.3 מ״ג 1469.1 מ״גחלבון 12.9 גרם 51.5 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 17.9 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 218.7 מ״ג 874.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 600.7 מ״ג 2402.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות497
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 496.9 קק״ל 1987.5 קק״לפחמימות 89.9 גרם 359.8 גרםשומן 9.7 גרם 39.0 גרםנתרן 367.3 מ״ג 1469.1 מ״גחלבון 12.9 גרם 51.5 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 17.9 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 218.7 מ״ג 874.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 600.7 מ״ג 2402.9 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 497 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה אטריות אורז דקיקותמזרח מערב
-
1 ראש באק צ’וי
-
2 כפות שמן זית
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 כפות שומשוםמזרח מערבקלוי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן. מסננים, מערבבים עם כמות קטנה של שמן ומשאירים בצד עד להגשה.
- חותכים את הבאק צ’וי לאורך לחצאים.
- מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, הסויה, רוטב הצ’ילי והשום.
- שמים את חצאי הבאק צ’וי על גבי התבנית, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים אותו באופן אחיד בעזרת האצבעות.
- צולים את הבאק צ’וי כ-7-10 דקות, או עד שהוא מתחיל להיות טיפה קריספי.
- מגישים מיד על מצע אטריות האורז.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן. מסננים, מערבבים עם כמות קטנה של שמן ומשאירים בצד עד להגשה.
- חותכים את הבאק צ’וי לאורך לחצאים.
- מערבבים בקערה קטנה את שמן הזית, הסויה, רוטב הצ’ילי והשום.
- שמים את חצאי הבאק צ’וי על גבי התבנית, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים אותו באופן אחיד בעזרת האצבעות.
- צולים את הבאק צ’וי כ-7-10 דקות, או עד שהוא מתחיל להיות טיפה קריספי.
- מגישים מיד על מצע אטריות האורז.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
איזה טעם יש לבאק צ’וי?
באק צ’וי הוא כרוב סיני וטעמו עדין מאוד.
הטעם מזכיר קצת משהו בין תרד למנגולד, אבל הרבה פחות מורגש. עדין מאד. בפרט שאוכלים גם את הגבעולים שהם עבים ופריכים, ו״יש במה לנגוס״ בניגוד לתרד וכו׳ המרקם נהדר, וכשזה קצת צלוי (בשביל הטעם) ומאודה באדים אח״כ לדקות ספורות. זה פשוט התוספת העדינה והנעימה והקלילה ביותר עם אורז או פרגיות או אטריות.