בדריג’אני – גלילות חצילים במלית ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.7 קק״ל 2461.7 קק״לפחמימות 43.3 גרם 346.7 גרםשומן 30.8 גרם 246.6 גרםנתרן 2266.6 מ״ג 18132.7 מ״גחלבון 20.4 גרם 162.9 גרםסיבים תזונתיים 21.4 גרם 171.1 גרםשומן רווי 14.1 גרם 112.6 גרםכולסטרול 12.5 מ״ג 100.0 מ״גסידן 82.1 מ״ג 656.9 מ״גברזל 14.1 מ״ג 112.4 מ״גאשלגן 614.8 מ״ג 4918.7 מ״גאבץ 13.8 מ״ג 110.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות308
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 307.7 קק״ל 2461.7 קק״לפחמימות 43.3 גרם 346.7 גרםשומן 30.8 גרם 246.6 גרםנתרן 2266.6 מ״ג 18132.7 מ״גחלבון 20.4 גרם 162.9 גרםסיבים תזונתיים 21.4 גרם 171.1 גרםשומן רווי 14.1 גרם 112.6 גרםכולסטרול 12.5 מ״ג 100.0 מ״גסידן 82.1 מ״ג 656.9 מ״גברזל 14.1 מ״ג 112.4 מ״גאשלגן 614.8 מ״ג 4918.7 מ״גאבץ 13.8 מ״ג 110.2 מ״גסגור
בשנים האחרונות המטבח הישראלי מגלה את המטבח הגאורגי. יכול להיות שזה בגלל גאורגיה הנהדרת שהייתה יעד מושלם לפודיז ואוהבי אוכל ושווקים ויכול להיות שזה בגלל מאסטר שף שדרכה נחשפנו למנות מובילות מהמטבח הגאורגי.
אחת המנות הטעימות ביותר זכורה לי מננוצ’קה ז”ל ומהמטבח השמח שלה. מנת גלילות חצילים ממולאת בממרח אגוזים חריף, חמוץ ומעקצץ. במפתיע זו מנה טבעונית ואולי היא זו שסימנה לננה את הדרך למטבח טבעוני גאורגי שרבים מתגעגעים אליו, אפילו קרניבורים מושבעים.
אז הנה היא לפניכם, הגירסה שלי לסלט בדריג’אני – גלילות חצילים במלית אגוזי מלך. אתם הולכים להתאהב ולמי אכפת שיש בהם מלאאאא שום? אם כולם אוכלים אפשר להתנשק אחרי.
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 308 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית הבדריג'אני
קישוט
-
1 כוס גרגירי רימון
-
1 חופן עלי תרדטריים
-
2 כפות דבש ענבים
אופן הכנה
- פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
- בוזקים החצילים מעט מלח גס ומניחים את החצילים בתוך מסננת לחצי שעה, עדיף בשמש. שוטפים ומייבשים. ההמלחה תבטיח שהחצילים לא יספחו הרבה שמן בטיגון.
- מחממים מחבת עם שמן בערך בגובה ס”מ ומטגנים את החצילים. לגירסה בריאה יותר: ניתן כמובן לא לטגן את החצילים אלא לאפות אותם. פשוט מברישים את החצילים בשמן זית ואופים בתנור עד להזהבה. מניחים את החצילים על נייר סופג.
- מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך ואת השקדים יחד עם שיני השום, פפריקה חריפה, כורכום ודבש (אם יש לכם דבש ענבים זה יהיה מושלם).
- מערבבים את עיסת אגוזי המלך יחד עם שאר חומרי המלית.
- שמים על כל פרוסת חציל כף גדושה ממלית אגוזי המלך ומגלגלים.
- מזלפים מעל לחצילים מעט דבש (ענבים, הכי טוב דבש ענבים) ומגישים עם עלי תרד טריים וצעירים ועם גרעיני רימונים.
אופן הכנה
- פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
- בוזקים החצילים מעט מלח גס ומניחים את החצילים בתוך מסננת לחצי שעה, עדיף בשמש. שוטפים ומייבשים. ההמלחה תבטיח שהחצילים לא יספחו הרבה שמן בטיגון.
- מחממים מחבת עם שמן בערך בגובה ס”מ ומטגנים את החצילים. לגירסה בריאה יותר: ניתן כמובן לא לטגן את החצילים אלא לאפות אותם. פשוט מברישים את החצילים בשמן זית ואופים בתנור עד להזהבה. מניחים את החצילים על נייר סופג.
- מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך ואת השקדים יחד עם שיני השום, פפריקה חריפה, כורכום ודבש (אם יש לכם דבש ענבים זה יהיה מושלם).
- מערבבים את עיסת אגוזי המלך יחד עם שאר חומרי המלית.
- שמים על כל פרוסת חציל כף גדושה ממלית אגוזי המלך ומגלגלים.
- מזלפים מעל לחצילים מעט דבש (ענבים, הכי טוב דבש ענבים) ומגישים עם עלי תרד טריים וצעירים ועם גרעיני רימונים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (17)
לזעתי בגאורגיה הם מבשלים או משרים את האגוזים בחלב לפני הכל
הכנתי עם שינוי קל.הוספתי לתערובת האגוזים חצי קופסה גבינת פלנטי ויצא מאד טעים. בהגשה, טיפטפתי רוטב רימונים אמיתים
היי אפרת, נשמע מושלם!
יצא ממש טעים וזאת מנה מרשימה ויפה.
תודה רבה תמר