בדריג’אני – גלילות חצילים במלית ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי

בעקבות מאסטר שף כולם מדברים על האוכל הגאורגי. קבלו מתכון לבדריג'אני - גלילות חצילים במלית אגוזי מלך. זה טבעוני ואתם הולכים להתאהב. לשנה הבאה בטיבליסי הבנויה
בעקבות מאסטר שף כולם מדברים על האוכל הגאורגי. קבלו מתכון לבדריג'אני - גלילות חצילים במלית אגוזי מלך. זה טבעוני ואתם הולכים להתאהב. לשנה הבאה בטיבליסי הבנויה
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    307
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.6 קק״ל 2453.0 קק״ל
    פחמימות 43.1 גרם 345.0 גרם
    שומן 30.8 גרם 246.2 גרם
    נתרן 2266.5 מ״ג 18132.3 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 162.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.5 גרם 171.9 גרם
    שומן רווי 14.1 גרם 112.6 גרם
    כולסטרול 12.5 מ״ג 100.0 מ״ג
    סידן 92.1 מ״ג 737.1 מ״ג
    ברזל 14.3 מ״ג 114.5 מ״ג
    אשלגן 642.4 מ״ג 5139.1 מ״ג
    אבץ 13.8 מ״ג 110.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    307
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 306.6 קק״ל 2453.0 קק״ל
    פחמימות 43.1 גרם 345.0 גרם
    שומן 30.8 גרם 246.2 גרם
    נתרן 2266.5 מ״ג 18132.3 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 162.5 גרם
    סיבים תזונתיים 21.5 גרם 171.9 גרם
    שומן רווי 14.1 גרם 112.6 גרם
    כולסטרול 12.5 מ״ג 100.0 מ״ג
    סידן 92.1 מ״ג 737.1 מ״ג
    ברזל 14.3 מ״ג 114.5 מ״ג
    אשלגן 642.4 מ״ג 5139.1 מ״ג
    אבץ 13.8 מ״ג 110.8 מ״ג
    סגור

בשנים האחרונות המטבח הישראלי מגלה את המטבח הגאורגי. יכול להיות שזה בגלל גאורגיה הנהדרת שהייתה יעד מושלם לפודיז ואוהבי אוכל ושווקים ויכול להיות שזה בגלל מאסטר שף שדרכה נחשפנו למנות מובילות מהמטבח הגאורגי.

אחת המנות הטעימות ביותר זכורה לי מננוצ’קה ז”ל ומהמטבח השמח שלה. מנת גלילות חצילים ממולאת בממרח אגוזים חריף, חמוץ ומעקצץ. במפתיע זו מנה טבעונית ואולי היא זו שסימנה לננה את הדרך למטבח טבעוני גאורגי שרבים מתגעגעים אליו, אפילו קרניבורים מושבעים.

אז הנה היא לפניכם, הגירסה שלי לסלט בדריג’אני – גלילות חצילים במלית אגוזי מלך. אתם הולכים להתאהב ולמי אכפת שיש בהם מלאאאא שום? אם כולם אוכלים אפשר להתנשק אחרי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חצילים

מלית הבדריג'אני

קישוט


אופן הכנה

  1. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
  2. בוזקים החצילים מעט מלח גס ומניחים את החצילים בתוך מסננת לחצי שעה, עדיף בשמש. שוטפים ומייבשים. ההמלחה תבטיח שהחצילים לא יספחו הרבה שמן בטיגון.
  3. מחממים מחבת עם שמן בערך בגובה ס”מ ומטגנים את החצילים. לגירסה בריאה יותר: ניתן כמובן לא לטגן את החצילים אלא לאפות אותם. פשוט מברישים את החצילים בשמן זית ואופים בתנור עד להזהבה. מניחים את החצילים על נייר סופג.
  4. מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך ואת השקדים יחד עם שיני השום, פפריקה חריפה, כורכום ודבש (אם יש לכם דבש ענבים זה יהיה מושלם).
  5. מערבבים את עיסת אגוזי המלך יחד עם שאר חומרי המלית.
  6. שמים על כל פרוסת חציל כף גדושה ממלית אגוזי המלך ומגלגלים.
  7. מזלפים מעל לחצילים מעט דבש (ענבים, הכי טוב דבש ענבים) ומגישים עם עלי תרד טריים וצעירים ועם גרעיני רימונים.
חציל בדריג'אני עם ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי
חציל בדריג’אני עם ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בדריג’אני – גלילות חצילים במלית ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    Rachel Naveh

    האם אפשר להכין את ממרח האגוזים מראש ולשמור במקרר כמה ימים?

      Avatar
      Foody Foody

      כן אפשר!

    Avatar
    ליאורה ירושלמי

    האם ניתן לשנות את המילוי לבשר ?

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות