בדריג’אני – גלילות חצילים במלית ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי

בעקבות מאסטר שף כולם מדברים על האוכל הגאורגי. קבלו מתכון לבדריג'אני - גלילות חצילים במלית אגוזי מלך. זה טבעוני ואתם הולכים להתאהב. לשנה הבאה בטיבליסי הבנויה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

בשנים האחרונות המטבח הישראלי מגלה את המטבח הגאורגי. יכול להיות שזה בגלל גאורגיה הנהדרת שהייתה יעד מושלם לפודיז ואוהבי אוכל ושווקים ויכול להיות שזה בגלל מאסטר שף שדרכה נחשפנו למנות מובילות מהמטבח הגאורגי.

אחת המנות הטעימות ביותר זכורה לי מננוצ’קה ז”ל ומהמטבח השמח שלה. מנת גלילות חצילים ממולאת בממרח אגוזים חריף, חמוץ ומעקצץ. במפתיע זו מנה טבעונית ואולי היא זו שסימנה לננה את הדרך למטבח טבעוני גאורגי שרבים מתגעגעים אליו, אפילו קרניבורים מושבעים.

אז הנה היא לפניכם, הגירסה שלי לסלט בדריג’אני - גלילות חצילים במלית אגוזי מלך. אתם הולכים להתאהב ולמי אכפת שיש בהם מלאאאא שום? אם כולם אוכלים אפשר להתנשק אחרי.

מצרכים

חצילים

מלית הבדריג'אני

קישוט

אופן הכנה

  1. פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ.
  2. בוזקים החצילים מעט מלח גס ומניחים את החצילים בתוך מסננת לחצי שעה, עדיף בשמש. שוטפים ומייבשים. ההמלחה תבטיח שהחצילים לא יספחו הרבה שמן בטיגון.
  3. מחממים מחבת עם שמן בערך בגובה ס”מ ומטגנים את החצילים. לגירסה בריאה יותר: ניתן כמובן לא לטגן את החצילים אלא לאפות אותם. פשוט מברישים את החצילים בשמן זית ואופים בתנור עד להזהבה. מניחים את החצילים על נייר סופג.
  4. מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך ואת השקדים יחד עם שיני השום, פפריקה חריפה, כורכום ודבש (אם יש לכם דבש ענבים זה יהיה מושלם).
  5. מערבבים את עיסת אגוזי המלך יחד עם שאר חומרי המלית.
  6. שמים על כל פרוסת חציל כף גדושה ממלית אגוזי המלך ומגלגלים.
  7. מזלפים מעל לחצילים מעט דבש (ענבים, הכי טוב דבש ענבים) ומגישים עם עלי תרד טריים וצעירים ועם גרעיני רימונים.
חציל בדריג'אני עם ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי
חציל בדריג’אני עם ממרח אגוזי מלך מהמטבח הגאורגי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 306.6 קק״ל 2453.0 קק״ל
פחמימות 43.1 גרם 345.0 גרם
שומן 30.8 גרם 246.2 גרם
נתרן 2266.5 מ״ג 18132.3 מ״ג
חלבון 20.3 גרם 162.5 גרם
סיבים תזונתיים 21.5 גרם 171.9 גרם
שומן רווי 14.1 גרם 112.6 גרם
כולסטרול 12.5 מ״ג 100.0 מ״ג
סידן 92.1 מ״ג 737.1 מ״ג
ברזל 14.3 מ״ג 114.5 מ״ג
אשלגן 642.4 מ״ג 5139.1 מ״ג
אבץ 13.8 מ״ג 110.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אורנית ברנס

    נראה כמו רעיון מעולה לסטוק החצילים שיושב לי במטבח

    Avatar
    שולה זקן

    נראה מעולה. הולכת להכין.

הצג עוד