עוף עם אורז אפונה וגזר בתבנית אחת. בואו נעשה את זה קל!

לא תמיד מתחשק לעשות עניין גדול מארוחה משפחתית, כי כמה אפשר?! קבלו מתכון מושלם לארוחה בתבנית אחת שיש בה עוף בתנור עם אורז, אפונה וגזר. בקיצור, ארוחה קוצרת מחמאות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

לא תמיד מתחשק לעשות הו-הא מארוחה משפחתית, בטח לא אחרי פסח שכולו ארוחות ובונדינג צפוף עם המשפחה הגרעינית, המטבח והמקרר. אבל לאכול צריך, מה שאומר שצריך גם לבשל. בני המשפחה שלכם כבר הורגלו לארוחות בסטנדרט של שף ניקולאי מינימום וזה לא הזמן להוריד רמה.

אז מה מכינים? עוף! אבל לא סתם עוף בתנור, אלא עוף בתנור עם אורז וירקות שכל הענין הזה נראה כמו שלש שעות רצופות במטבח ובפועל אתם מתקתקים את כל ההכנות בעשר דקות.

קבלו מתכון מנצח לעוף עם אורז, אפונה וגזר בתנור. אתם רק צריכים לעשות פרצוף עייף שמתאים לארוחה מושקעת.

נשיקות!

מצרכים

עוף ומשרה:

לאורז:

אופן הכנה

  1. מכינים משרה לעוף: מערבבים בקערה מיץ תפוזים (או מיץ תפוחים), כף דבש, כורכום, פפריקה מתוקה, שן שום כתושה, 3 כפות שמן זית. מכניסים את חלקי העוף לקערה ומעסים את העוף. מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר כחצי שעה . ניתן להכין גם יום מראש ולהשרות את העוף במקרר יממה שלמה, זה יעשה לו טוב.
  2. הכנות האורז וקיצוצים: קולפים את הגזרים ומגררים לרצועות לא דקות מדי (אפשר לקצוץ לקוביות קטנות אם בא לכם). קוצצים את הבצל, קולפים את השום ופורסים לפרוסות.
  3. מטגנים את הבצל, כאשר הבצל נעשה שקוף מכניסים לטיגון את הגזר ואת השום. מערבבים עד שכל הירקות זהובים ומבריקים. לקראת הסוף מכניסים את האפונה לשני עירבובים.
  4. מכבים את האש. מוסיפים לסיר את האורז עם כוס וחצי מים רותחים, מוסיפים את הכורכום והפפריקה, ממליחים ומפלפלים. מערבבים בעדינות.
  5. מצפים תבנית בנייר אפייה. משטחים את תערובת האורז והירקות בתבנית. מעל מסדרים את חלקי העוף. אם נשאר משרה מהעוף מטפטפים מעל בעזרת כף. מכסים את התבנית בנייר כסף.
  6. מחממים תנור לחום גבוה (180-190 מעלות). אופים כשעה.
  7. מסירים את הכיסוי, מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים עוד חצי שעה עד שהעוף והאורז מזהיבים.
  8. מפזרים מעט פטרוזיליה טריה וקצוצה מעל (לא חייבים, רק אם מתחשק ואם מצלמים לאינסטוש…).

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 449.5 קק״ל 2247.5 קק״ל
פחמימות 98.0 גרם 490.0 גרם
שומן 32.6 גרם 162.9 גרם
נתרן 417.7 מ״ג 2088.7 מ״ג
חלבון 29.9 גרם 149.6 גרם
סיבים תזונתיים 26.4 גרם 131.8 גרם
שומן רווי 23.1 גרם 115.7 גרם
כולסטרול 21.8 מ״ג 108.8 מ״ג
סידן 100.3 מ״ג 501.6 מ״ג
ברזל 23.7 מ״ג 118.6 מ״ג
אשלגן 350.0 מ״ג 1749.9 מ״ג
אבץ 22.9 מ״ג 114.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (27)

Avatar

    Avatar
    Giyora Yitzhaki

    שאלה – בסעיף 4 להוסיף את האורז לתערובת או לבשל בנפרד ואז להוסיף לתערובת ?

      Avatar
      Foody Foody

      אין צורך לבשל את האורז מראש. רק להוסיף לירקות המבושלים בסיר, ולהוסיף את המים הרותחים, ואת תכולת הסיר להוסיף לתבנית ככתוב בהמשך הוראות ההכנה. האורז יתבשל בתנור יחד עם העוף והנוזלים שבתבנית. בהצלחה וחג שמח!

    Avatar
    מירה א.

    חייבת לומר..הכנתי השבת. עם סטיות מהמתכון כי אני אוהבת לנסות. השרתי לילה שלם במירנדה, נשאר המון..הוספתי הכל על תערובות האורז והעוף שהונחו התבנית.. לא ריפדתי עם דף אפיה אבל כיסיתי עם דף אפיה ונייר כסף. הכנסתי לתנור ל – 4 שעות בחום של 130 לא טורבו…. התבשיל שיצא היה בצבעי חום צהוב, האורז בשוליים היה מעט קריספי..קצצתי מעל פטרוזלי טריה…מושלם. מושלם. מושלם. .

      Avatar
      Foody Foody

      נשמע מעולה! תודה רבה על השיתוף (: נשמח גם לתמונה…((:

    Avatar
    יעל חזן-ברטוב

    נראה ממש טוב אכין שבת הבאה

    Avatar
    mor mor

    נראה טעים! אבל בהחלט לא לעצלנים יש מה לטרוח פה

הצג עוד