בוריק פלורנטין
"בוריק בוריק בוריק" - כשעלי הסיגר פריכים והביצה נוזלת ורכה מבפנים זה הבוריק האידיאלי, מה קרה כשהוסיפו לו תרד ושמנת? נהיה חלום בפה! מתכון קליל, מושחת והכי טעים בעולם
"בוריק בוריק בוריק" - כשעלי הסיגר פריכים והביצה נוזלת ורכה מבפנים זה הבוריק האידיאלי, מה קרה כשהוסיפו לו תרד ושמנת? נהיה חלום בפה! מתכון קליל, מושחת והכי טעים בעולם
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.9 קק״ל 3737.2 קק״לפחמימות 35.4 גרם 212.2 גרםשומן 47.3 גרם 283.6 גרםנתרן 594.3 מ״ג 3566.0 מ״גחלבון 11.9 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.6 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.5 גרםכולסטרול 211.0 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 27.9 מ״ג 167.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 81.5 מ״ג 489.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות623
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 622.9 קק״ל 3737.2 קק״לפחמימות 35.4 גרם 212.2 גרםשומן 47.3 גרם 283.6 גרםנתרן 594.3 מ״ג 3566.0 מ״גחלבון 11.9 גרם 71.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.6 גרםשומן רווי 4.4 גרם 26.5 גרםכולסטרול 211.0 מ״ג 1266.0 מ״גסידן 27.9 מ״ג 167.2 מ״גברזל 0.7 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 81.5 מ״ג 489.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 623 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה עלי סיגר
-
1 צרור עלי תרדטורקי, שטוף וקצוץ גס
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1 בצל סגול קטן
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 מיכל שמנת לבישול 10%
-
6 ביצים S
דבק קמח
-
1 כף קמח לבןמעורב עם 2 כפות מים
טיגון
-
250 מ"ל שמן קנולה
אופן הכנה
- מפשירים את עלי הסיגר במקרר או על משטח העבודה על פי הוראות היצרן.
- קוצצים דק את הבצל, שמים מחבת גדולה על כיריים עם מעט שמן ומאדים את הבצל במחבת גדולה על אש קטנה, עם 2-3 כפות שמן זית עד שמתחיל להזהיב קלות.
- מגבירים את עוצמת הלהבה באמצעות לחיצה על כפתור בוסט לחימום מהיר, לדקה אחת ואז מוסיפים בבת אחת את כל התרד למחבת ומכסים במכסה.
- לאחר כדקה, מסירים את המכסה ובעזרת 2 כפות עץ, מערבבים את התרד, מוסיפים את השום, הפלפל השחור והמלח ומכסים שוב את המחבת למשך 2 דקות עד שהתרד התרכך, הגיר נוזלים ואיבד מהנפח שלו.
- מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים עוד כ4-5 דקות או עד שהשמנת מתחילה להסמיך.
- טועמים את המלית ומתקנים טעם ומקררים - זה קריטי - אי אפשר למלא בצק סיגר עם מילוי חם - זה עלול לקרוע את הבצק בזמן הטיגון.
- שוברים את הביצים לקעריות נפרדות - שופכים מעט מהחלבון (למתכון נשתמש בחלמון עם מעט חלבון לא עם כולו), ומכינים מגש עם נייר סופג.
- במחבת רחבה, מחממים שמן לטיגון - 1-2 סנטימטר גובה.
- מניחים על משטח העבודה עלה סיגר ובמרכז החצי התחתון שלו, מניחים תלולית תרד-שמנת ויוצרים בה גומה מספיק גדולה שתכיל ביצה, מורחים מעט מדבק הקמח.
- מחליקים ביצה לתוך הגומה; מפזרים פלפל שחור ומלח לפי טעם, מקפלים מעל את החצי השני של עלה הסיגר ובעזרת מזלג, מחזיקים מהודק כדי שהקצוות ידבקו; מטגנים כך כדקה מכל צד.
- מעבירים לנייר סופג וחוזרים חלילה לכל השישה; (כדאי לשמור בתנור חמים כדי שיישאר קריספי או לעבוד עם 2 מחבתות במקביל).
- מגישים מיד עם פלחי לימון או ליים.
אופן הכנה
- מפשירים את עלי הסיגר במקרר או על משטח העבודה על פי הוראות היצרן.
- קוצצים דק את הבצל, שמים מחבת גדולה על כיריים עם מעט שמן ומאדים את הבצל במחבת גדולה על אש קטנה, עם 2-3 כפות שמן זית עד שמתחיל להזהיב קלות.
- מגבירים את עוצמת הלהבה באמצעות לחיצה על כפתור בוסט לחימום מהיר, לדקה אחת ואז מוסיפים בבת אחת את כל התרד למחבת ומכסים במכסה.
- לאחר כדקה, מסירים את המכסה ובעזרת 2 כפות עץ, מערבבים את התרד, מוסיפים את השום, הפלפל השחור והמלח ומכסים שוב את המחבת למשך 2 דקות עד שהתרד התרכך, הגיר נוזלים ואיבד מהנפח שלו.
- מוסיפים את השמנת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת הלהבה ומבשלים עוד כ4-5 דקות או עד שהשמנת מתחילה להסמיך.
- טועמים את המלית ומתקנים טעם ומקררים - זה קריטי - אי אפשר למלא בצק סיגר עם מילוי חם - זה עלול לקרוע את הבצק בזמן הטיגון.
- שוברים את הביצים לקעריות נפרדות - שופכים מעט מהחלבון (למתכון נשתמש בחלמון עם מעט חלבון לא עם כולו), ומכינים מגש עם נייר סופג.
- במחבת רחבה, מחממים שמן לטיגון - 1-2 סנטימטר גובה.
- מניחים על משטח העבודה עלה סיגר ובמרכז החצי התחתון שלו, מניחים תלולית תרד-שמנת ויוצרים בה גומה מספיק גדולה שתכיל ביצה, מורחים מעט מדבק הקמח.
- מחליקים ביצה לתוך הגומה; מפזרים פלפל שחור ומלח לפי טעם, מקפלים מעל את החצי השני של עלה הסיגר ובעזרת מזלג, מחזיקים מהודק כדי שהקצוות ידבקו; מטגנים כך כדקה מכל צד.
- מעבירים לנייר סופג וחוזרים חלילה לכל השישה; (כדאי לשמור בתנור חמים כדי שיישאר קריספי או לעבוד עם 2 מחבתות במקביל).
- מגישים מיד עם פלחי לימון או ליים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן