בורקס מילשטיין עד הבית – בורקס דפי אורז במילוי תרד וגבינות

בורקס תרד וגבינות מדפי אורז עם מצרכים שכנראה יש לכם בבית, קריספי, טעים ומספק כמו בורקס רק לא, שמקבל כל מילוי באהבה גדולה. לאפות ולאכול מיד
בורקס תרד וגבינות מדפי אורז עם מצרכים שכנראה יש לכם בבית, קריספי, טעים ומספק כמו בורקס רק לא, שמקבל כל מילוי באהבה גדולה. לאפות ולאכול מיד
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    94
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 94.2 קק״ל 1884.5 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 57.9 גרם
    שומן 7.5 גרם 150.8 גרם
    נתרן 269.4 מ״ג 5387.3 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 96.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 58.7 גרם
    כולסטרול 17.3 מ״ג 345.3 מ״ג
    סידן 77.3 מ״ג 1546.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 151.2 מ״ג 3024.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    94
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 94.2 קק״ל 1884.5 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 57.9 גרם
    שומן 7.5 גרם 150.8 גרם
    נתרן 269.4 מ״ג 5387.3 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 96.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.9 גרם
    שומן רווי 2.9 גרם 58.7 גרם
    כולסטרול 17.3 מ״ג 345.3 מ״ג
    סידן 77.3 מ״ג 1546.3 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 151.2 מ״ג 3024.2 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור

לפני שמתחילים חשוב לי להגיד, שדפי אורז הם נטולי טעם.

מה שאומר שכל מילוי שאתם אוהבים יתקבל בתוכם באהבה רבה. מילוי של בשר, גבינות, תפוח אדמה ואפילו בננה ושוקולד.

הכל עובד, חשוב לטעום, אם המילוי טעים לכם לפני האפייה, הוא יהיה גם טעים לאחר האפייה.

שימו לב – חשוב שהמלית שבחרתם לא תהיה נוזלית, אם היא נוזלית מידי אתם עלולים למצוא את הבורקסים שלכם קרועים או מפוצצים.

אז לסיכום:

  1. אפשר לשים איזה מלית שאוהבים.
  2. המלית צריכה להיות לא נוזלית – אחרת הבורקסים יקרעו באפייה.
  3. זה ממכר – זהירות!

בתיאבון!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית

מטבל יוגורט


אופן הכנה

  1. מפשירים את התרד (אפשר מתחת למים זורמים), סוחטים היטב היטב.
  2. מכינים את המלית: מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, התבלינים, הבצל, התרד והביצה עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. מכינים קערה גדולה ורחבה עם מים, פורסים על השיש מגבת (מרטיבים אותה  מעט, כך שתהיה לחה).
  4. מכניסים עלה אורז לתוך קערת המים ומשהים למשך כמה שניות עד שמתחיל להתרכך אבל לא רך לגמרי, כשהעלה עוד קצת קשה, מוציאים ומניחים על המגבת הלחה.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את הבורקס: מניחים כף במרכז העלה, מקפלים מהצדדים פנימה, מלמטה, מלמעלה והופכים, צריך להתקבל ריבוע יפה שנראה ממש כמו בורקס.
  7. על תבנית תנור גדולה מניחים נייר אפייה ואת הבורקסים.
  8. אפשר בשלב הזה למרוח ביצה או מעט שמן זית, אבל אין צורך מכוון שהעלה דביק - מפזרים שומשום לבן/ שחור/ קצח או מה שאוהבים.
  9. מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-30-40 דק’ או עד שמשחים וקריספי ומגישים מיד.
  10. אני הגשתי אותם עם מעין צזיקי שהכנתי מ: יוגורט, שום, שמן זית, נענע, בזיליקום, מלח ופלפל! מושלם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בורקס מילשטיין עד הבית – בורקס דפי אורז במילוי תרד וגבינות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    Lena Ashkenazi

    שלי יתאו צמיגיים ולא קיבלו צבע. אמנם טעימים… טיפ?

      Avatar
      nurit Gabay

      לאפות עוד זמן

      Avatar
      יהודית כהן

      האם אפשר להכין לפני

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות