בורקס פטריות על בסיס שמן זית

בורקס ביתי מושלם ממש כמו בדוכנים הכי טעימים, רק בלי טיפה של מרגרינה- מכינים מלית פטריות פשוטה ואז נשאר רק למלא את הבצק. ארוחת ערב ביתית שכולם יאהבו
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

יש משהו בקיפולים של בצק שתמיד מזכירים לי אופי של אנשים.
יש את אלו שיתקפלו ויסגרו את עצמם מכל הכיוונים ויש את אלו שיחליטו להיות גמישים יותר עם החיים. אותם אנשים שיצאו מהקיפול שלהם ויתנו צ׳אנס להיפתח, אלו שתמיד יהיו גמישים, אלו שידעו מתי לכעוס ומתי לשחרר, מתי להתרחק ומתי להיפתח הם אלו שבסוף יגרמו לנו לחייך .
בורקס פטריות מהסוג הגמיש, מהסוג שלא מפחד להיפתח, מהסוג שיודע להכיל, כזה שעושה צמרמורות קטנות של אושר.

מצרכים

הבצק

הציפוי

לקיפולים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו גיטרה לשים  את כל מצרכי הבצק כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש. מתחילים עם כוס מים אחת, ואם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חצי כוס.
  2. מעבירים את הבצק למגש עמוק מעט, מחלקים לכ-8 כדורים ומורחים עליהם מעט שמן זית. מכסים ומניחים כשעתיים בצד כדי שהבצק יקבל אלסטיות.
  3. בינתיים מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ואת הפטריות. מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה, כ-10 דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות, המלח והפלפל ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  5. מסירים את המחבת מהאש ומצננים את המלית.
  6. מסננים את המלית מנוזלים, מוסיפים את הקשקבל והבולגרית ומערבבים היטב.
  7. לאחר שהבצק תפח שעתיים, מרדדים כל כדור לעלה בצק  דק ככל האפשר. מורחים על כל עלה בצק מעט שמן זית ומקפלים לשלושה חלקים. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק ונותנים לבצק לנוח חצי שעה נוספת.
  8. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  9. מרדדים שוב את הבצק המקופל לעלה דק ומניחים עליו מעט מהמלית. מגלגלים לצמה מוארכת ואז מגלגלים לשבלול. מניחים על תבנית תנור מרופדת נייר אפייה .
  10. טורפים את הביצה בקערה קטנה ומורחים על הבורקסים. מפזרים שומשום ואופים התנור כ-30 דקות עד שהבצק שחום.
בורקס פטריות. צילום: אפיק גבאי
בורקס פטריות. צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 443.5 קק״ל 3548.0 קק״ל
פחמימות 48.7 גרם 389.7 גרם
שומן 20.1 גרם 161.0 גרם
נתרן 1040.6 מ״ג 8324.6 מ״ג
חלבון 14.2 גרם 113.4 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 19.5 גרם
שומן רווי 4.9 גרם 38.9 גרם
כולסטרול 44.1 מ״ג 352.8 מ״ג
סידן 137.1 מ״ג 1096.7 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 12.3 מ״ג
אשלגן 231.2 מ״ג 1849.5 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 11.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    חנה רחל

    איך יתפח אם אין שמרים? האם שכחתם או שתופח בלי שמרים? מה שמוזר לי מאד

      Avatar
      מערכת Foody

      שלום חנה, הבצק לא צריך לתפוח, רק לנוח שעתיים כדי לקבל אלסטיות. שינינו גם את ההוראה במתכון. תודה על התגובה ובהצלחה!

    Avatar
    Nora Goldberg

    חסרים כאן נוזלים אחרי 10 דקות לישה שום דב

      Avatar
      מערכת Foody

      המתכון תוקן, תודה על ההערה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody