-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 448.2 קק״ל 1792.7 קק״לפחמימות 38.1 גרם 152.5 גרםשומן 16.8 גרם 67.2 גרםנתרן 966.8 מ״ג 3867.3 מ״גחלבון 30.5 גרם 121.9 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרםכולסטרול 37.1 מ״ג 148.4 מ״גסידן 65.2 מ״ג 260.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 602.9 מ״ג 2411.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 50 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות448
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 448.2 קק״ל 1792.7 קק״לפחמימות 38.1 גרם 152.5 גרםשומן 16.8 גרם 67.2 גרםנתרן 966.8 מ״ג 3867.3 מ״גחלבון 30.5 גרם 121.9 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 24.4 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.5 גרםכולסטרול 37.1 מ״ג 148.4 מ״גסידן 65.2 מ״ג 260.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 8.4 מ״גאשלגן 602.9 מ״ג 2411.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.8 מ״גסגור
בו בון הוא סלט וייטנאמי חם-קר שעושה שימוש בירקות ואטריות בטמפרטורת החדר, ונתחי בשר וחתיכות אגרול חמים שנותנים מימד קריספי משגע לכל העניין. מטריף!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 448 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אגרול
-
8 יחידות דפי אורזמזרח מערבעגולים גדולים
-
150 גרם פרגיות טחונות
-
1/2 כפית שוםכתוש
-
1/2 כפית שורש ג’ינג’רכתוש
-
2 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
נתחי בשר
-
250 גרם שייטל בקרפרוס לפרוסות דקיקות ככל הניתן
-
2 כפות רוטב פטריות הוי סטירמזרח מערב
-
1 כף שמן קנולהלטיגון
סלט
-
3 מלפפונים בינונייםפרוסים למקלונים
-
3 גזרים בינונייםפרוסים למקלונים
-
1 צרור נענעעלים שטופים ויבשים
-
1 צרור כוסברהעלים שטופים ויבשים
-
1/2 כוס בוטנים קלוייםגרוסים
-
1 כוס כרוב סגולפרוס דק
-
1 כוס גרגירי תירסטרי
-
1 כוס אטריות ביציםמזרח מערבמוכנות על פי הוראות היצרן
רוטב
-
1/2 כוס רוטב לסלט בסגנון תאילנדימזרח מערב
אופן הכנה
- מכינים את האגרול: מערבבים בקערה את מרכיבי מילוי האגרול (ללא דפי האורז). מרטיבים דף אורז תחת זרם מים פושרים (או בקערה עם מים) למשך כמה שניות ומניחים על משטח נקי. מרטיבים דף אורז נוסף ומניחים על דף האורז הראשון. מניחים כף גדושה מהמילוי לאורך השליש העליון של הדף ומגלגלים. אחרי גלגול אחד, סוגרים את קצוות האגרול וממשיכים לגלגל כך שיצא לנו רול. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים ליצירת 4 אגרולים.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת קטנה ומטגנים את האגרולים להזהבה מכל הצדדים.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קצת.
- צורבים את נתחי הבשר: מערבבים את נתחי הבשר עם רוטב ההויסטיר. נפטרים מעודפי השמן במחבת, מוסיפים כף שמן וכשהוא חם, צורבים את נתחי הבשר צריבה חזקה ומהירה עד שהם מוכנים.
- מרכיבים את הסלט: מסדרים בכל קערה אישית רחבה את אטריות הביצים, לצידן את מקלוני הגזר, לצד הגזר - את מקלוני המלפפון, לצידם את נתחוני הבשר, תערובת עלי הבזיליקום ועלי הכוסברה, ולצידם בוטנים קלויים. מזלפים את הרוטב. חותכים את האגרולים ל-4 פרוסות, מניחים מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את האגרול: מערבבים בקערה את מרכיבי מילוי האגרול (ללא דפי האורז). מרטיבים דף אורז תחת זרם מים פושרים (או בקערה עם מים) למשך כמה שניות ומניחים על משטח נקי. מרטיבים דף אורז נוסף ומניחים על דף האורז הראשון. מניחים כף גדושה מהמילוי לאורך השליש העליון של הדף ומגלגלים. אחרי גלגול אחד, סוגרים את קצוות האגרול וממשיכים לגלגל כך שיצא לנו רול. חוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים ליצירת 4 אגרולים.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת קטנה ומטגנים את האגרולים להזהבה מכל הצדדים.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים קצת.
- צורבים את נתחי הבשר: מערבבים את נתחי הבשר עם רוטב ההויסטיר. נפטרים מעודפי השמן במחבת, מוסיפים כף שמן וכשהוא חם, צורבים את נתחי הבשר צריבה חזקה ומהירה עד שהם מוכנים.
- מרכיבים את הסלט: מסדרים בכל קערה אישית רחבה את אטריות הביצים, לצידן את מקלוני הגזר, לצד הגזר - את מקלוני המלפפון, לצידם את נתחוני הבשר, תערובת עלי הבזיליקום ועלי הכוסברה, ולצידם בוטנים קלויים. מזלפים את הרוטב. חותכים את האגרולים ל-4 פרוסות, מניחים מעל ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן