במיה ברוטב עגבניות עם ממרח חומוס ושעועית

משה שגב מכין מנה משגעת של במיה ברוטב עגבניות מוגשת לצד ממרח מיוחד של שעועית, חומוס ולימון כבוש. מנה ביתית, בריאה, טעימה ומזינה
משה שגב מכין מנה משגעת של במיה ברוטב עגבניות מוגשת לצד ממרח מיוחד של שעועית, חומוס ולימון כבוש. מנה ביתית, בריאה, טעימה ומזינה
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    933
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 933.3 קק״ל 3733.3 קק״ל
    פחמימות 101.2 גרם 404.6 גרם
    שומן 42.6 גרם 170.3 גרם
    נתרן 1811.4 מ״ג 7245.6 מ״ג
    חלבון 37.9 גרם 151.6 גרם
    סיבים תזונתיים 36.7 גרם 146.9 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 568.0 מ״ג 2272.0 מ״ג
    ברזל 17.7 מ״ג 70.9 מ״ג
    אשלגן 3789.5 מ״ג 15158.0 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 35.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    933
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 933.3 קק״ל 3733.3 קק״ל
    פחמימות 101.2 גרם 404.6 גרם
    שומן 42.6 גרם 170.3 גרם
    נתרן 1811.4 מ״ג 7245.6 מ״ג
    חלבון 37.9 גרם 151.6 גרם
    סיבים תזונתיים 36.7 גרם 146.9 גרם
    שומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 568.0 מ״ג 2272.0 מ״ג
    ברזל 17.7 מ״ג 70.9 מ״ג
    אשלגן 3789.5 מ״ג 15158.0 מ״ג
    אבץ 8.9 מ״ג 35.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

במיה ברוטב עגבניות


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל - 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה. סוחטים את הלימון, חותכים את השומר לרצועות דקיקות, פורסים את השום, קוצצים את העגבניה.
  2. מפשירים קלות את השעועית הלבנה.
  3. מחממים את המים, חותכים גס את עלי הסלק בלי הגבעול, קוצצים את השמיר.
  4. מכינים את הממרח: שמים בקערת בלנדר את השעועית והחומוס, מוסיפים את המים וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הטחינה, מתבלים וממשיכים לטחון עד לקבלת משחה סמיכה במרקם של חומוס. מוציאים לצלחת הגשה עמוקה, יוצקים מיץ לימון ושמן זית, מוסיפים את הלימון הכבוש וגרגירי השעועית והחומוס.
  5. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר עמוק ומאדים את השומר והשום עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והרסק, מערבבים ומוסיפים לימון כבוש, עגבניות מרוסקות, פפריקה ומים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות. מתבלים.
  6. מפזרים את הבמיה על תבנית אפייה, מתיזים עליה את תרסיס השמן, מפזרים את המלח וצולים עד להשחמה קלה.
  7. כשהרוטב מסמיך, מוסיפים לסיר את עלי המנגולד, הבמיה והשמיר, מערבבים ומגישים לצד ממרח השעועית והחומוס.

הערות

  • ניתן לבשל את השעועית והחומוס גם מגרגרים יבשים שהושרו במים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
במיה ברוטב עגבניות עם ממרח חומוס ושעועית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות