סנו רקע

במקום סנדוויץ’: מאפינס בטטה וגבינה שילדים אוהבים

לילדים נמאס מהסנדוויץ' המשעמם של בית הספר? צודקים! מה דעתכם להכין להם מאפינס בטטה וגבינה טעימים ובריאים, שאפשר להקפיא ולהוציא מתי שצריך? קבלו מתכון פשוט וקל
לילדים נמאס מהסנדוויץ' המשעמם של בית הספר? צודקים! מה דעתכם להכין להם מאפינס בטטה וגבינה טעימים ובריאים, שאפשר להקפיא ולהוציא מתי שצריך? קבלו מתכון פשוט וקל
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
27 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    124
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 123.9 קק״ל 1486.4 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 932.7 גרם
    שומן 77.4 גרם 929.2 גרם
    נתרן 449.6 מ״ג 5395.6 מ״ג
    חלבון 78.7 גרם 944.1 גרם
    סיבים תזונתיים 73.7 גרם 884.1 גרם
    שומן רווי 75.9 גרם 911.2 גרם
    כולסטרול 84.3 מ״ג 1012.2 מ״ג
    סידן 200.9 מ״ג 2410.9 מ״ג
    ברזל 73.7 מ״ג 884.7 מ״ג
    אשלגן 85.9 מ״ג 1031.3 מ״ג
    אבץ 74.0 מ״ג 888.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    124
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 123.9 קק״ל 1486.4 קק״ל
    פחמימות 77.7 גרם 932.7 גרם
    שומן 77.4 גרם 929.2 גרם
    נתרן 449.6 מ״ג 5395.6 מ״ג
    חלבון 78.7 גרם 944.1 גרם
    סיבים תזונתיים 73.7 גרם 884.1 גרם
    שומן רווי 75.9 גרם 911.2 גרם
    כולסטרול 84.3 מ״ג 1012.2 מ״ג
    סידן 200.9 מ״ג 2410.9 מ״ג
    ברזל 73.7 מ״ג 884.7 מ״ג
    אשלגן 85.9 מ״ג 1031.3 מ״ג
    אבץ 74.0 מ״ג 888.2 מ״ג
    סגור

 

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פשטידות
מערכת Foody
X

27 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה  

  1. מרתיחים מים בסיר.
  2. פורסים את הבטטות המקולפות לפרוסות גדולות ומבשלים אותן במים עד שהן מתרככות. נועצים מזלג בפרוסות הבטטה כדי לדעת אם הן מוכנות.
  3. מסננים ומועכים את הבטטות לפירה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הקמח, הקוואקר (שיבולת שועל), אבקת האפייה, הביצים, התבלינים, הקוטג’ והגבינה הצהובה. מערבבים היטב.
  4. מרססים את סנו סושי - תבניות אפייה מנייר למאפינס בספריי שמן זית ומעבירים אליהן את התערובת. ממלאים רק עד ל-3/4 מגובה השקעים כי המאפינס עוד יתפחו בתנור. 
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות, עד שהמאפינס גבוהים, שחומים ויציבים.
  6. מקררים לטמפרטורת החדר ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
  7. אורזים כל אחד בסנו סושי - שקיות אוכל מנייר ושולחים את הילד לבית הספר עם מאפין, ירקות חתוכים ונשיקה. את היתר מקפיאים ומוציאים מתי שרוצים.

    מאפינס בטטה 2
    גם במקום סנדוויץ’ לכיתה! מאפינס בטטה שילדים אוהבים. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
במקום סנדוויץ’: מאפינס בטטה וגבינה שילדים אוהבים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (23)

Avatar

    Avatar
    אורלי חימוביץ

    ממליצה שתוסיפו משקל (אפילו בערך) של בטטה.

    Avatar
    בתיה

    המתכונים שלך ניראים מעולים ומגרים… האם ניתן לוותר על הגבינה הצהובה, או להמיר במשהו אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי בתיה. תודה על המחמאות. אפשר להחליף בכל גבינה צהובה שאת רוצה, או גאודה, מוצרלה וכיו”ב.

הצג עוד

קטגוריות