במקום פנקייק – מאפינס בננה ומייפל לשבת בבוקר
מתכון נהדר למאפינס מייפל ובננה שמכינים ב-10 דקות והם מחליפים את הפנקייק של שבת בבוקר. אין ריח נוראי של טיגון, הם בריאים ונפלא לשלוח אותם עם הילדים לבית הספר
מתכון נהדר למאפינס מייפל ובננה שמכינים ב-10 דקות והם מחליפים את הפנקייק של שבת בבוקר. אין ריח נוראי של טיגון, הם בריאים ונפלא לשלוח אותם עם הילדים לבית הספר
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.8 קק״ל 3117.1 קק״לפחמימות 54.6 גרם 655.8 גרםשומן 12.1 גרם 145.1 גרםנתרן 69.3 מ״ג 831.6 מ״גחלבון 15.5 גרם 186.3 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 108.0 גרםשומן רווי 9.5 גרם 114.3 גרםכולסטרול 59.3 מ״ג 712.0 מ״גסידן 72.4 מ״ג 868.8 מ״גברזל 9.5 מ״ג 113.6 מ״גאשלגן 124.7 מ״ג 1496.1 מ״גאבץ 10.2 מ״ג 122.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות260
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 259.8 קק״ל 3117.1 קק״לפחמימות 54.6 גרם 655.8 גרםשומן 12.1 גרם 145.1 גרםנתרן 69.3 מ״ג 831.6 מ״גחלבון 15.5 גרם 186.3 גרםסיבים תזונתיים 9.0 גרם 108.0 גרםשומן רווי 9.5 גרם 114.3 גרםכולסטרול 59.3 מ״ג 712.0 מ״גסידן 72.4 מ״ג 868.8 מ״גברזל 9.5 מ״ג 113.6 מ״גאשלגן 124.7 מ״ג 1496.1 מ״גאבץ 10.2 מ״ג 122.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 260 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
למאפינס:
-
2 1/2 כוסות קמח כוסמיןאו קמח לבן רגיל
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית שטוחה קינמון טחוןלא חובה אם לא אוהבים
-
1/2 כוס סוכר חום כהה
-
1/2 כוס סירופ מייפל
-
2 בננותמעוכות במזלג
-
2 ביצים L
-
1 כוס רוויון
-
1/2 כוס שמן סויהאו כל שמן צמחי אחר
-
1 חופן אגוזי מלךאו פקאן. לא חייבים, במיוחד אם ילדים קטנים אוכלים את המאפינס
לקישוט:
-
1/2 כוס סירופ מייפל
אופן הכנה
- שמנו תבנית מאפינס עם 12 שקעים. אם יש לכם מנג’טים חד פעמיים, זה גם מצויין.
- בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה והסודה.
- הוסיפו את הבננות, המייפל, הביצים, השמן והרוויון.
- בעזרת כף הכניסו את הבלילה לתוך תבנית השקעים עד בערך 2/3 מגובה השקעים.
- אפו בערך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
- כאשר המאפינס יוצאים מהתנור זלפו מעליהם עוד מייפל וקשטו מאגוזים.
איזה כייף זה שאין ריח של טיגונים, רק ריח מושלם של אפייה. נכון?!
אופן הכנה
- שמנו תבנית מאפינס עם 12 שקעים. אם יש לכם מנג’טים חד פעמיים, זה גם מצויין.
- בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח, הסוכר, הקינמון, אבקת האפייה והסודה.
- הוסיפו את הבננות, המייפל, הביצים, השמן והרוויון.
- בעזרת כף הכניסו את הבלילה לתוך תבנית השקעים עד בערך 2/3 מגובה השקעים.
- אפו בערך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
- כאשר המאפינס יוצאים מהתנור זלפו מעליהם עוד מייפל וקשטו מאגוזים.
איזה כייף זה שאין ריח של טיגונים, רק ריח מושלם של אפייה. נכון?!
הערות
- אם אתם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיט מהמתכון של המאפינס.
- ניתן להחליף את קמח הכוסמין בקמח לבן.
- אין לכם רוויון? החליפו ביוגורט או בחלב.
- בא לכם להוסיף אגוזים או גרנולה? הולך מצויין!
הערות
- אם אתם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיט מהמתכון של המאפינס.
- ניתן להחליף את קמח הכוסמין בקמח לבן.
- אין לכם רוויון? החליפו ביוגורט או בחלב.
- בא לכם להוסיף אגוזים או גרנולה? הולך מצויין!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
שלום , מה אפשר לשים במקום רוויון על מנת שהמאפה ייצא פרווה?
שמנת צמחית או חלב קוקוס.
הי האם אפשר במקום רוויון יוגורט רגיל?
כן, זה אפשרי. חג שמח!
נראה מושלם בהחלט!