בנופי טבעוני – ללא אפייה, ללא תוספת סוכר וללא גלוטן!

בנופי טבעוני ללא אפייה, ללא תוספת סוכר וללא גלוטן, אבל עם המון דברים אחרים שהופכים אותו לקינוח טבעוני מושלם
בנופי טבעוני ללא אפייה, ללא תוספת סוכר וללא גלוטן, אבל עם המון דברים אחרים שהופכים אותו לקינוח טבעוני מושלם
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4282
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4282.0 קק״ל 4282.0 קק״ל
    פחמימות 417.0 גרם 417.0 גרם
    שומן 479.5 גרם 479.5 גרם
    נתרן 425.3 מ״ג 425.3 מ״ג
    חלבון 231.9 גרם 231.9 גרם
    סיבים תזונתיים 189.0 גרם 189.0 גרם
    שומן רווי 303.4 גרם 303.4 גרם
    כולסטרול 161.2 מ״ג 161.2 מ״ג
    סידן 523.5 מ״ג 523.5 מ״ג
    ברזל 191.5 מ״ג 191.5 מ״ג
    אשלגן 4375.7 מ״ג 4375.7 מ״ג
    אבץ 189.0 מ״ג 189.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4282
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4282.0 קק״ל 4282.0 קק״ל
    פחמימות 417.0 גרם 417.0 גרם
    שומן 479.5 גרם 479.5 גרם
    נתרן 425.3 מ״ג 425.3 מ״ג
    חלבון 231.9 גרם 231.9 גרם
    סיבים תזונתיים 189.0 גרם 189.0 גרם
    שומן רווי 303.4 גרם 303.4 גרם
    כולסטרול 161.2 מ״ג 161.2 מ״ג
    סידן 523.5 מ״ג 523.5 מ״ג
    ברזל 191.5 מ״ג 191.5 מ״ג
    אשלגן 4375.7 מ״ג 4375.7 מ״ג
    אבץ 189.0 מ״ג 189.0 מ״ג
    סגור

 

 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


תבנית עגולה 20 ס"מ

תחתית

שכבת "גבינה" ובננה

שכבת "קרמל"

קישוט


אופן הכנה

  1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ואת הדופן הפנימית בשקף או פס נייר אפייה. 
  2. מכינים את התחתית: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי התחתית וטוחנים לתערובת לחה ודביקה.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת, מרטיבים כף ומשטיחים את התערובת בעזרת גב הכף. מרטיבים את הכף מדי פעם, כדי שיהיה יותר קל לעבוד עם המסה הדביקה.
  4. מעבירים את התבנית עם התחתית למקפיא בזמן שמכינים את שכבת ה”גבינה”.
    בנופי טבעוני 2
    טעים שזה בריא

    מכינים את שכבת “הגבינה”: שמים את כל המרכיבים בבלנדר חזק וטוחנים לתערובת אחידה, סמיכה וקרמית.

  5. יוצקים את התערובת מעל התחתית הקרה, טופחים כמה פעמים על השיש כדי להוציא את בועות האוויר ומיישרים את פני העוגה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 3-4 שעות.
  6. מכינים את שכבת “הקרמל”: יוצקים כוס מים רותחים על התמרים המגולענים ומשאירים בצד למשך כ-10 דקות. מסננים ושומרים רבע כוס ממי השריה.
  7. שמים בבלנדר או במעבד מזון את התמרים, מי ההשריה, חמאת הבוטנים ומיץ הלימון וטוחנים לתערובת אחידה, סמיכה וקרמית. מקררים מחוץ למקרר.
  8. מרכיבים את העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית, מורחים למעלה שכבה נדיבה של “קרמל” התמרים. מסדרים את פרוסות הבננה בצורת כתר ומקשטים בשבבי שוקולד מריר.

    בנוםי טבעוני 3
    יפה, טעימה ובריאה! צילום: אולגה טוכשר

הערות

  • אפשר להגיש ישירות מהמקפיא כעוגת גלידה או להעביר מהמקפיא למקרר כשעתיים לפני ההגשה לתוצאה רכה יותר.
  • שומרים בכלי אטום במקרר או במקפיא.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בנופי טבעוני – ללא אפייה, ללא תוספת סוכר וללא גלוטן!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף באגוזים או שקדים.

    Avatar
    סיוון שפירא שוורץ

    אין על המתכונים של אולגה, מוצלחים במיוחד!

      Avatar
      Foody Foody

      אנחנו מסכימים. אולגה עושה עבודת קודש בתחום.

    Avatar
    לילך שמילוביץ

    במה אפשר להחליף את האגוזים בתחתית ?

      Avatar
      Foody Foody

      ניתן להחליף את האגוזים בשקדים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות