בננה לוטי, מישהו? הלהיט החדש במטבח שלכם! בננה פאי מדפי אורז

בורקס מדפי אורז כבר כולם מכירים ואוהבים, הילה סער לוקחת את טרנד דפי האורז צעד אחד קדימה ומכינה בננה פאי מדפי אורז. קינוח משגע וטעים ללא גלוטן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

אני בטוחה ששמעתם על טרנד בורקס דפי האורז ששטף את הארץ לפני כמה חודשים ואפילו גרם למחסור של דפי אורז בכל רשתות השיווק.

גם אני תרמתי למחסור בגלל שהכנתי עשרות פעמים דפי בורקסים בגרסה הבריאה, מדפי אורז עם כל מיני מילוים. לפעמים במילוי תפו”א, לפעמים קמח חומוס, לפעמים גבינות, ולפעמים תרד ומנגולד. כל מי שטועם מתלהב, ואצלנו בבית זו ארוחת ערב שיש עליה קונצנזוס מוחלט.

ואז חשבתי לעצמי, אם זה כל כך מוצלח וקל - למה לא להכין גם בגרסה מתוקה?

לא מזמן ראיתי שקרן אגם המהממת, מהבלוג “נשואה למאפיה”, הכינה פאי בננה מעלי פילו. זה מיד גרם לי לחשוב על גרסה ללא גלוטן, שאפשר להכין בכמה דקות כשבא לי להתפנק במשהו טעים.

וככה נולד בננה פאי בדפי אורז. ההכנה פשוטה כל כך, תוך 5 דקות יהיה לכם בננה פאי בתנור ועוד יותר טוב - תנו לילדים לעזור ולהכין לכם ולעצמם!
מניסיון - ילדים מאוד אוהבים לעבוד עם דפי אורז, ועושים את זה מצוין.

אתם מוזמנים להשתולל עם התוספות לפי מה שאתם אוהבים. אני הכי אוהבת לשלב שבבי קוקוס וקצת שמן קוקוס בתוך הפאי, בנוסף למריחה מבחוץ.

מצרכים

בננה פאי

הברשה

תוספות לבחירה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מקלפים את הבננות וחותכים אותן לרבעים: חותכים לחצי לרוחב, ואז חותכים כל חצי לשניים, לאורך. 
  3. משרים את דפי האורז בקערה עם מים חמימים למשך 20 שניות עד שמתרככים מעט.
  4. מוציאים את דפי האורז ומניחים על משטח עבודה נקי. מניחים רבע בננה בחלק התחתון של דף האורז. מפזרים מעל קינמון ותוספות נוספות לבחירתכם.
  5. מקפלים את החלק התחתון של דף האורז כך שיכסה את הבננה. מקפלים פנימה את הצדדים לצורת מעטפה, ממשיכים לקפל מלמטה לכיוון מעלה, עד לצורה של כיס הדוק וסגור.
  6. מניחים בתבנית, כשהקצה של דף האורז פונה כלפי מטה, מברישים כל פאי במעט שמן קוקוס, ואופים במשך כ-15-20 דקות עד הזהבה.
  7. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ומגישים מיד.
מניחים את הבננה על דף האורז ומפזרים תוספות
מניחים את הבננה על דף האורז ומפזרים תוספות
מקפלים, מניחים בתבנית כשהתפר פונה מטה ומברישים בשמן קוקוס
מקפלים, מניחים בתבנית כשהתפר פונה מטה ומברישים בשמן קוקוס
מפדרים באבקת סוכר ומגישים
מפדרים באבקת סוכר ומגישים
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 259.8 קק״ל 1039.0 קק״ל
פחמימות 31.8 גרם 127.3 גרם
שומן 11.0 גרם 43.9 גרם
נתרן 3.9 מ״ג 15.5 מ״ג
חלבון 1.9 גרם 7.4 גרם
סיבים תזונתיים 2.4 גרם 9.6 גרם
שומן רווי 6.1 גרם 24.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 18.5 מ״ג 74.0 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 4.6 מ״ג
אשלגן 327.9 מ״ג 1311.8 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    ‫גליה כהן‬‎

תגובות (8)

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody