בצלים ממולאים צמחוניים

בצלים ממולאים באורז, פריקה ובורגול, עם רוטב עגבניות חמוץ מתוק. בזכות בישול ארוך כל הלילה הם הופכים לרכים ונימוחים כמו שעוד לא יצא לכם לטעום
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    8 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

מלית

רוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל.
  2. מעבירים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים חצי שעה עד לריכוך מלא. מצננים.
  3. מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
  4. מפרידים את פרוסות הבצל בעדינות - את הקטנות והבלתי ניתנות למילוי מניחים בתחתית הסיר לריפוד ואת הגדולות ממלאים: מניחים כמות של כפית בשולי כל לפרוסת בצד ומגלגלים כלפי המרכז, מה שמעניק להם שוב צורה של בצל.
  5. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  6. בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
  7. מעבירים את הבצלים הממולאים עם הפתח כלפי מטה בזהירות לסיר שיכול להיכנס לתנור ויוצקים מעליהם את הרוטב בזהירות. מכסים בנייר אפייה ובמכסה ואופים במשך לילה, כמו חמין.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 241.7 קק״ל 1450.5 קק״ל
פחמימות 38.4 גרם 230.2 גרם
שומן 8.1 גרם 48.4 גרם
נתרן 777.8 מ״ג 4666.8 מ״ג
חלבון 6.8 גרם 40.7 גרם
סיבים תזונתיים 8.0 גרם 47.9 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 3.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 115.0 מ״ג 689.7 מ״ג
ברזל 4.1 מ״ג 24.3 מ״ג
אשלגן 880.7 מ״ג 5284.3 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 8.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar

    היי, נראה נהדר! אפשר להמיר את הפריקי והבורגול באורז עגול לרגישים לגלוטן?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אך יכול להיות שיהיה צורך בהשרייה מראש וביותר נוזלים. בהצלחה!

    Avatar

    הי. אפשר במקום להכניס לתנור לבשל על הפלטה כל הלילה?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, יצא נהדר

    Avatar

    נראה מתכון נהדר, שתי שאלות: מה זה אומר עם הפתח כלפי מטה? הם צריכים לעמוד כשיש פתח למעלה ולמטה או לשכב על הצד המגולגל? באיזו טמפרטורה בתנור?

      Avatar
      Foody Foody

      היי אבשלום, הכוונה להשכיב את הבצלים על צידם המגולגל. 120 מעלות, כמצוין במתכון. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody