בצק שמרים שמתאים גם ללחמניות, גם לפרעצל וגם לכיכר לחם אוורירית במיוחד!
- ריקי ריקה ביטון
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5025.4 קק״ל 5025.4 קק״לפחמימות 851.1 גרם 851.1 גרםשומן 88.4 גרם 88.4 גרםנתרן 10198.4 מ״ג 10198.4 מ״גחלבון 189.7 גרם 189.7 גרםסיבים תזונתיים 30.2 גרם 30.2 גרםשומן רווי 9.4 גרם 9.4 גרםכולסטרול 49.5 מ״ג 49.5 מ״גסידן 629.7 מ״ג 629.7 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1616.6 מ״ג 1616.6 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות5025
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5025.4 קק״ל 5025.4 קק״לפחמימות 851.1 גרם 851.1 גרםשומן 88.4 גרם 88.4 גרםנתרן 10198.4 מ״ג 10198.4 מ״גחלבון 189.7 גרם 189.7 גרםסיבים תזונתיים 30.2 גרם 30.2 גרםשומן רווי 9.4 גרם 9.4 גרםכולסטרול 49.5 מ״ג 49.5 מ״גסידן 629.7 מ״ג 629.7 מ״גברזל 12.5 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1616.6 מ״ג 1616.6 מ״גאבץ 11.3 מ״ג 11.3 מ״גסגור
היי! שמי ריקי, או בשמי המלא ריקי ריקה ביטון. כן, כן! גם ריקי וגם ריקה.
אני בת 34 אוטוטו 35, שף פטיסרי במקצועי ושוקלייטרית. עוסקת יומם וליל בתחום שאני הכי אוהבת בעולם. בלילה כשמצליחה להירדם, אני חולמת על מתכונים ובבוקר מבצעת.
אני בתחום משנת 2010 וכל יום חוקרת עוד, מנסה ומתנסה והכי חשוב תמיד לומדת. אני אוהבת לפתח מתכונים, אוהבת לעשות ניסיונות ולשחק עם חומרי גלם שונים.
אני אדם מאד סקרן ולפעמים סתם בא לי להשתעשע עם שילובים, מרקמים וטכניקות. המתכון הבא נוצר לו ממש לפני כמה שבועות בעת חופשת הסגר של הקורונה הממזרה הזאת!
החלטתי שאני קמה ישר למטבח… פתחתי מקרר, הסתכלתי מה יש והרכבתי מתכון טעים במיוחד ויש לציין שגם סופר קל לבצק שמתאים לעשיית לחמניות, פרעצל וכיכר לחם אוורירית במיוחד!
הכל מאותו הבצק.
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 5025 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
200 גרם רוויוןניתן להחליף ביוגורט, אשל, גיל, שמנת חמוצה
-
250 גרם קוטג’ניתן להחליף בגבינת שמנת בטעמים, שמנת חמוצה, גבינה לבנה
-
200 גרם גבינה צהובה 28%או כל גבינה יבשה שיש במקרר, מגוררת
-
1 כף מלח דק
-
1 כף סוכר לבן
-
12 גרם שמרים יבשים
-
400 מ"ל מים
נוזל קרמל לפרעצל
-
70 גרם סוכר לבן
-
3 כפות מים
-
1 ליטר מים רותחים
אופן הכנה
- שימו את כל מרכיבי הבצק יחד בקערת מיקסר (כן, הכל!) עם וו לישה ואם אין אז גם וו גיטרה תופס. את המלח שימו בצד אחד של הקערה ואת השמרים בצד השני. המלח הוא הקורונה של השמרים.
- לאחר שהתקבל בצק אחיד ונעים למגע, מניחים בקערה גדולה ומשומנת להתפחה, אוטמים בניילון נצמד וממתינים עד להכפלת הנפח - טיפ: הכניסו את הקערה לשקית ניילון וקישרו. כמה שיותר אטום, תופח יותר טוב.
- ברגע שהנפח הוכפל מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. חלק ילך לפרעצל, חלק ללחמניות וחלק נוסף לכיכר לחם בתבנית.
- מכינים את הפרעצל: את הפרעצל מעצבים ומניחים כל אחד על ריבוע נייר אפייה ממש כמו שמתנהלים עם סופגניות. אחרי תפיחה הם יכנסו לאמבט של מי קרמל חרוך ורק לאחר מכן לאפייה - קוביית נייר האפייה עוזרת להתנהלות עם הבצק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים קרמל כרוך: שמים בסיר סוכר ו-3 כפות מים. מבשלים עד שהקרמל כהה.
- מוסיפים ליטר מים רותחים וממשיכים להרתיח ויש לכם נוזל לבישול הפרעצל.
- לוקחים ריבוע נייר אפייה עם הפרעצל ובעדינות מכניסים למים הרותחים הפוך יחד עם נייר האפייה. כשהפרצל בתוך המים הסירו בעדינות את נייר האפייה.
- מבשלים את הפרעצל דקה מכל צד ומעבירים למגש אפייה. ממשיכים ככה עם כל הפרעצלים.
- אופים בתנור שחומם מראש לכ-12 דקות, או עד שהפרצל שחום ויפה.
- מכינים את הלחמניות: את בצק הלחמניות מעצבים לכדורים שווים ומניחים על נייר אפייה במרחק סביר כי הן תופחות.
- מברישים בביצה ומפזרים מלא שומשום. אופים ב-180 מעלות בערך 13-14 דקות.
- מכינים את כיכר הלחם: את החלק השלישי של הבצק, לכיכרות הלחם מעבירים תהליך קצת ארוך יותר. מחזירים לקערת ההתפחה, מכדררים אותו טוב טוב ואז נותנים התפחה נוספת.
- לאחר ההתפחה השנייה מורידים את הבצק לשיש ומשטחים עם הידיים לריבוע - ממש להוריד אוויר.
- מגלגלים לגליל הדוק וצובטים את פס הסגירה טוב טוב.
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
- שמים את הגליל בתבנית מתכת משומנת, מתפיחים ועם סכין יוצרים חתכים מהירים בחלק העיליון (לא חובה…ניתן גם לגזור קלות עם מספריים).
- מברישים בביצה והופ לאפייה.
- מכניסים לאפייה של 30 דקות או עד שהלחם שחום וחתיך - אל תפחדו להשחים.
- סבלנות עם ההתפחות! זה משתלם.
אופן הכנה
- שימו את כל מרכיבי הבצק יחד בקערת מיקסר (כן, הכל!) עם וו לישה ואם אין אז גם וו גיטרה תופס. את המלח שימו בצד אחד של הקערה ואת השמרים בצד השני. המלח הוא הקורונה של השמרים.
- לאחר שהתקבל בצק אחיד ונעים למגע, מניחים בקערה גדולה ומשומנת להתפחה, אוטמים בניילון נצמד וממתינים עד להכפלת הנפח - טיפ: הכניסו את הקערה לשקית ניילון וקישרו. כמה שיותר אטום, תופח יותר טוב.
- ברגע שהנפח הוכפל מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. חלק ילך לפרעצל, חלק ללחמניות וחלק נוסף לכיכר לחם בתבנית.
- מכינים את הפרעצל: את הפרעצל מעצבים ומניחים כל אחד על ריבוע נייר אפייה ממש כמו שמתנהלים עם סופגניות. אחרי תפיחה הם יכנסו לאמבט של מי קרמל חרוך ורק לאחר מכן לאפייה - קוביית נייר האפייה עוזרת להתנהלות עם הבצק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים קרמל כרוך: שמים בסיר סוכר ו-3 כפות מים. מבשלים עד שהקרמל כהה.
- מוסיפים ליטר מים רותחים וממשיכים להרתיח ויש לכם נוזל לבישול הפרעצל.
- לוקחים ריבוע נייר אפייה עם הפרעצל ובעדינות מכניסים למים הרותחים הפוך יחד עם נייר האפייה. כשהפרצל בתוך המים הסירו בעדינות את נייר האפייה.
- מבשלים את הפרעצל דקה מכל צד ומעבירים למגש אפייה. ממשיכים ככה עם כל הפרעצלים.
- אופים בתנור שחומם מראש לכ-12 דקות, או עד שהפרצל שחום ויפה.
- מכינים את הלחמניות: את בצק הלחמניות מעצבים לכדורים שווים ומניחים על נייר אפייה במרחק סביר כי הן תופחות.
- מברישים בביצה ומפזרים מלא שומשום. אופים ב-180 מעלות בערך 13-14 דקות.
- מכינים את כיכר הלחם: את החלק השלישי של הבצק, לכיכרות הלחם מעבירים תהליך קצת ארוך יותר. מחזירים לקערת ההתפחה, מכדררים אותו טוב טוב ואז נותנים התפחה נוספת.
- לאחר ההתפחה השנייה מורידים את הבצק לשיש ומשטחים עם הידיים לריבוע - ממש להוריד אוויר.
- מגלגלים לגליל הדוק וצובטים את פס הסגירה טוב טוב.
- מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
- שמים את הגליל בתבנית מתכת משומנת, מתפיחים ועם סכין יוצרים חתכים מהירים בחלק העיליון (לא חובה…ניתן גם לגזור קלות עם מספריים).
- מברישים בביצה והופ לאפייה.
- מכניסים לאפייה של 30 דקות או עד שהלחם שחום וחתיך - אל תפחדו להשחים.
- סבלנות עם ההתפחות! זה משתלם.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
אפשר לעשות עם קמח מלא?