בצק שמרים שמתאים גם ללחמניות, גם לפרעצל וגם לכיכר לחם אוורירית במיוחד!

מתכון חובה לאוהבי הבצק! בצק קל להכנה שיכול להתאים גם לפרעצל, ללחמניות וגם לכיכר לחם אוורירית! מתכון שימושי ופשוט שיגרום לכם לרצות לאפות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

היי! שמי ריקי, או בשמי המלא ריקי ריקה ביטון. כן, כן! גם ריקי וגם ריקה.

אני בת 34 אוטוטו 35, שף פטיסרי במקצועי ושוקלייטרית. עוסקת יומם וליל בתחום שאני הכי אוהבת בעולם. בלילה כשמצליחה להירדם, אני חולמת על מתכונים ובבוקר מבצעת.

אני בתחום משנת 2010 וכל יום חוקרת עוד, מנסה ומתנסה והכי חשוב תמיד לומדת. אני אוהבת לפתח מתכונים, אוהבת לעשות ניסיונות ולשחק עם חומרי גלם שונים.

אני אדם מאד סקרן ולפעמים סתם בא לי להשתעשע עם שילובים, מרקמים וטכניקות. המתכון הבא נוצר לו ממש לפני כמה שבועות בעת חופשת הסגר של הקורונה הממזרה הזאת!

החלטתי שאני קמה ישר למטבח… פתחתי מקרר, הסתכלתי מה יש והרכבתי מתכון טעים במיוחד ויש לציין שגם סופר קל לבצק שמתאים לעשיית לחמניות, פרעצל וכיכר לחם אוורירית במיוחד!

הכל מאותו הבצק.

מצרכים

בצק

נוזל קרמל לפרעצל

אופן הכנה

  1. שימו את כל מרכיבי הבצק יחד בקערת מיקסר (כן, הכל!) עם וו לישה ואם אין אז גם וו גיטרה תופס. את המלח שימו בצד אחד של הקערה ואת השמרים בצד השני. המלח הוא הקורונה של השמרים.
  2. לאחר שהתקבל בצק אחיד ונעים למגע, מניחים בקערה גדולה ומשומנת להתפחה, אוטמים בניילון נצמד וממתינים עד להכפלת הנפח - טיפ: הכניסו את הקערה לשקית ניילון וקישרו. כמה שיותר אטום, תופח יותר טוב.
  3. ברגע שהנפח הוכפל מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. חלק ילך לפרעצל, חלק ללחמניות וחלק נוסף לכיכר לחם בתבנית.
  4. מכינים את הפרעצל: את הפרעצל מעצבים ומניחים כל אחד על ריבוע נייר אפייה ממש כמו שמתנהלים עם סופגניות. אחרי תפיחה הם יכנסו לאמבט של מי קרמל חרוך ורק לאחר מכן לאפייה - קוביית נייר האפייה עוזרת להתנהלות עם הבצק.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים קרמל כרוך: שמים בסיר סוכר ו-3 כפות מים. מבשלים עד שהקרמל כהה.
  7. מוסיפים ליטר מים רותחים וממשיכים להרתיח ויש לכם נוזל לבישול הפרעצל.
  8. לוקחים ריבוע נייר אפייה עם הפרעצל ובעדינות מכניסים למים הרותחים הפוך יחד עם נייר האפייה. כשהפרצל בתוך המים הסירו בעדינות את נייר האפייה.
  9. מבשלים את הפרעצל דקה מכל צד ומעבירים למגש אפייה. ממשיכים ככה עם כל הפרעצלים.
  10. אופים בתנור שחומם מראש לכ-12 דקות, או עד שהפרצל שחום ויפה.

    אופים את הפרעצל כ-12 דקות. צילום: ריקי ריקה ביטון
    אופים את הפרעצל כ-12 דקות. צילום: ריקי ריקה ביטון

  11. מכינים את הלחמניות: את בצק הלחמניות מעצבים לכדורים שווים ומניחים על נייר אפייה במרחק סביר כי הן תופחות.
  12. מברישים בביצה ומפזרים מלא שומשום. אופים ב-180 מעלות בערך 13-14 דקות.
  13. מכינים את כיכר הלחם: את החלק השלישי של הבצק, לכיכרות הלחם מעבירים תהליך קצת ארוך יותר. מחזירים לקערת ההתפחה, מכדררים אותו טוב טוב ואז נותנים התפחה נוספת.
  14. לאחר ההתפחה השנייה מורידים את הבצק לשיש ומשטחים עם הידיים לריבוע - ממש להוריד אוויר.
  15. מגלגלים לגליל הדוק וצובטים את פס הסגירה טוב טוב.
  16. מחממים תנור לחום של 165 מעלות.
  17. שמים את הגליל בתבנית מתכת משומנת, מתפיחים ועם סכין יוצרים חתכים מהירים בחלק העיליון (לא חובה…ניתן גם לגזור קלות עם מספריים).
  18. מברישים בביצה והופ לאפייה.
  19. מכניסים לאפייה של 30 דקות או עד שהלחם שחום וחתיך - אל תפחדו להשחים.

    אופים את הלחם 30 דקות או עד שהוא שחום. צילום: ריקי ריקה ביטון
    אופים את הלחם 30 דקות או עד שהוא שחום. צילום: ריקי ריקה ביטון

  20. סבלנות עם ההתפחות! זה משתלם.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1388.0 קק״ל 1388.0 קק״ל
פחמימות 105.6 גרם 105.6 גרם
שומן 71.5 גרם 71.5 גרם
נתרן 7811.4 מ״ג 7811.4 מ״ג
חלבון 82.3 גרם 82.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרם
שומן רווי 9.4 גרם 9.4 גרם
כולסטרול 49.5 מ״ג 49.5 מ״ג
סידן 483.3 מ״ג 483.3 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 0.8 מ״ג
אשלגן 661.2 מ״ג 661.2 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody