בראוניז לילדים גדולים – בראוניז עם בייגלה וחמאת בוטנים

מתכון קל שבקלים, מינימום עבודה ומקסימום טעם ורושם. בראוניז מלוחים ומתוקים עם בייגלה, נטיפי חמאת בוטנים והמון שוקולד. מתאימים במיוחד לימים מתוקים-מלוחים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אתמול התארחתי בפינת בישול בקיבוץ. עברתי לקיבוץ נען לפני כחודשיים, שניה לפני הקורונה ובדיוק בזמן שכולם מסתגרים בבתים שלהם ואין שום הזדמנות למצוא חברים חדשים. לכן, כשהציעו לי להשתתף בשידור הקיבוצי, החלטתי לקחת את זה בשתי ידיים. גבולות בגיזרה היו “בישול ממצרכים שיש בכל-בו”. מה שיפה בכל-בו זה שכל אחד יכול להזמין מה שמתחשק לו. נגיד, בא לך נבטוטים מקיבינמאט? דבש צרעות ממטולה? עלי כותרת של חמניות מומלחים במלח מים המלח? אין שום בעיה, יביאו לך. לפעמים נדמה לי שעל המדפים לא כתובים מחירים אלא “הדבש של רבקה’לה” או “העוגיות של שלומ’קה”, אבל זה סתם נדמה לי, אפשר להרגע. יש פה קופאיות, יש אקדח מחירים ויש 40 סוגי טחינה (כי כל אחד פה אוהב משהו אחר) ו-2000 סוגי שמן זית, כי זה הכי אלמנטרי ביקום.

שוטטתי בין המדפים של המכולת המקומית והחלטתי שאני הולכת על משהו שהוא גם מתוק וגם מלוח, כמו ההתחלה החדשה שלי. משהו שהפה יצטרך להתרגל אליו, ולא יבין את הטעם בביס הראשון. משהו כמו החודשיים האחרונים, אהבה מתוקה, ימי קורונה מלוחים וטעם שהוא גם וגם, כמו החיים. אז בראוניז עם בייגלה קראנצ’י ונטיפי חמאת בוטנים.

10 דקות עבודה, מקסימום רושם. יצאו בראוניז נהדרים, מתוקים ומלוחים. ממכרים ממש, שאי אפשר להפסיק לאכול גם כשממש רוצים. בראוניז כמו החיים, אי אפשר להפסיק לנגן אותם עד שהם מפסיקים בעצמם.

בערב לקחנו אותם לארוחת הערב המשפחתית. עמיתי, דוגמן הבית אהב אותם מאוד. אמרתי לכם? לא לילדים גדולים בלבד.

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 160 מעלות.
  2. ממיסים 200 גרם שוקולד מריר משובח עם 100 גרם חמאה בבן מרי (כלי עם מים חמים ועליו קערה חסינה).  מערבבים תוך כדי עד שהשוקולד והחמאה נמסים. כמובן שאפשר להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו בפולסים קצרים ובין לבין לערבב את החמאה והשוקולד עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  3. מקררים מעט את תערובת השוקולד. מוסיפים תוך כדי ערבול או ערבוב (אם אין לכם כוח להוציא את המיקסר) את הסוכר והביצים. מערבבים היטב כדי שלא תווצר חביתה. מוסיפים גם את הקמח, הסודה לשתיה והחומץ.
  4. כאשר התערובת אחידה מוסיפים את נטיפי חמאת הבוטנים.
  5. משטחים את התערובת בתבנית של 20X20 מצופה בנייר אפייה.
  6. מפזרים את הבייגלה מעל לתערובת הבראוניז. אפשר לסדר יפה, אפשר לפזר אותם שבורים או שלמים, מה שבא לכם.
  7. אופים בערך 20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט, אל תדאגו זה מתייצב. בכל מקרה אל תייבשו את הבראוניז, הם הופכים תוך דקות לעוגת חנק.

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3239.2 קק״ל 3239.2 קק״ל
פחמימות 425.2 גרם 425.2 גרם
שומן 150.5 גרם 150.5 גרם
נתרן 355.9 מ״ג 355.9 מ״ג
חלבון 50.5 גרם 50.5 גרם
סיבים תזונתיים 18.7 גרם 18.7 גרם
שומן רווי 90.5 גרם 90.5 גרם
כולסטרול 981.1 מ״ג 981.1 מ״ג
סידן 281.9 מ״ג 281.9 מ״ג
ברזל 26.1 מ״ג 26.1 מ״ג
אשלגן 1658.9 מ״ג 1658.9 מ״ג
אבץ 8.6 מ״ג 8.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (15)

    Avatar
    סיון

    אפשר חומץ רגיל במקום חומץ תפוחים?

      Avatar
      Foody Foody

      היי סיוון, בטח. אין שום בעיה.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody