רקע הנמל
הנמל

עוגת תפוחים בחושה עם קינמון של נטע לויה – גבוהה ושחומה בקיצור דוגמנית

אין כמו עוגת תפוחים בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה. נטע לויה מכינה עוגת תפוחים וקינמון חורפית בטעמים של פאי תפוחים, רק ללא הטרחה של הכנה ורידוד בצק
אין כמו עוגת תפוחים בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה. נטע לויה מכינה עוגת תפוחים וקינמון חורפית בטעמים של פאי תפוחים, רק ללא הטרחה של הכנה ורידוד בצק
  • נטע לויה
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4020
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4019.7 קק״ל 4019.7 קק״ל
    פחמימות 647.6 גרם 647.6 גרם
    שומן 187.0 גרם 187.0 גרם
    נתרן 2124.6 מ״ג 2124.6 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 56.8 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 103.9 גרם 103.9 גרם
    כולסטרול 1013.4 מ״ג 1013.4 מ״ג
    סידן 538.8 מ״ג 538.8 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 1563.4 מ״ג 1563.4 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    4020
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4019.7 קק״ל 4019.7 קק״ל
    פחמימות 647.6 גרם 647.6 גרם
    שומן 187.0 גרם 187.0 גרם
    נתרן 2124.6 מ״ג 2124.6 מ״ג
    חלבון 56.8 גרם 56.8 גרם
    סיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 103.9 גרם 103.9 גרם
    כולסטרול 1013.4 מ״ג 1013.4 מ״ג
    סידן 538.8 מ״ג 538.8 מ״ג
    ברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
    אשלגן 1563.4 מ״ג 1563.4 מ״ג
    אבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור

עוגות בחושות הן האהובות עליי, אני תמיד אוהבת שיש בבית עוגה בחושה ביתית לצד הקפה.
כשמזג האוויר משתנה, אני אוהבת להתאים את העוגה לעונה, לפרי העונתי, או סתם למצב הרוח שלי. החורף הגיע ואין שילוב יותר חורפי ומושלם מתפוחים וקינמון!

עוגת תפוחים בחושה שחומה וקינמונית, משובצת קוביות תפוחי עץ רכות ונימוחות. טעמים שמזכירים פאי תפוחים רק בלי כל הטרחה של הכנה ורידוד של בצק פריך. הרכות המתמסרת הזאת איכשהו עושה לי את זה יותר מכל קינוח אחר.
רק חסר השלג בחלון שישלים את האווירה, אז כל שנותר הוא לעצום את עיניים, לקחת ביס ולדמיין…  

עוגת תפוחים בחושה קלה מאוד להכנה. אפשר להכין אותה ידנית ואפשר גם במיקסר – איך שמתחשק. היא תעבוד עם כל סוגי התפוחים אבל הגרני סמית’ הוא המתאים ביותר כיוון שהסוג הזה מעט חמצמץ ולא מתוק מדי וגם בגלל המרקם, שנשאר יציב ושומר על מרקמו וצורתו גם לאחר האפייה.

השימוש ברוויון אהוב עליי במיוחד בעוגות בחושות, השילוב של החלב והחמיצות יוצר עוגה בעלת מרקם רך, נימוח ופשוט מושלם! גם שמנת חמוצה תעבוד מצוין ותעשה את העבודה. נסו להמיר במתכוני עוגות בחושות (ואפילו פנקייקים) את החלב ברוויון ותרגישו בהבדל. 

השימוש בתבנית קוגלהוף הוא טריקי מכיוון שאם לא משמנים את התבנית היטב העוגה עלולה להדבק וזה נורא מבאס. הדרך הטובה ביותר היא למרוח בעזרת מברשת חמאה רכה ולהקפיד להגיע לכל המקומות.
עוד דרך להיות אקסטרה בטוחים היא להוסיף מעל החמאה כף של קמח ולסובב את התבנית בעזרת הידיים כך שהקמח יצפה את כל התבנית ויידבק לחמאה.

פעולה זו תיצור שכבת הגנה ותבטיח שהעוגה לא תדבק. אם אתם בוחרים בדרך השנייה, הקפידו לשים כמות מינימלית של קמח ולהפטר מכל עודפי הקמח שלא נדבק אחרת מעל העוגה תיווצר שכבת קמח בהירה שתהרוס את הנראות וגם את המרקם.
הקפידו בתום האפייה לקרר את העוגה לחלוטין לטמפרטורת החדר לפני שאתם הופכים את התבנית. 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו!) ומשמנים את התבנית היטב בחמאה. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק, משנים את התבניות ומרפדים בנייר אפייה.
  2. מניחים בקערה גדולה את החמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומערבבים בעזרת כף עץ או מטרפה עד שהסוכר נמס בתוך החמאה.
  3. מוסיפים את הביצים בהדרגה. בכל פעם מוסיפים ביצה אחת, מערבבים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים ביצה נוספת.
  4. מוסיפים את הרוויון ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בתנועות קיפול עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים שלא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם הסופי של העוגה.
  6. מוסיפים את קוביות התפוחים ו”מקפלים” אל תוך בלילת העוגה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך שעה או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה יתקצר לכ-40 דקות). 
  8. מגישים: מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת תפוחים בחושה עם קינמון של נטע לויה – גבוהה ושחומה בקיצור דוגמנית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (22)

Avatar

      Avatar
      Adina

      Why you dont mention when to add baking powder cinnamon and salt.i assume its with the flour

      Avatar
      Foody Foody

      נכון, מוסיפים את אבקת האפייה יחד עם הקמח. אופן ההכנה תוקן.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות