רקע הנמל
הנמל

גבוהה ושחומה בקיצור דוגמנית – עוגת תפוחים וקינמון של נטע לויה

אין כמו עוגה בחושה, רכה וטעימה לצד הקפה. נטע לויה מכינה עוגת תפוחים וקינמון חורפית בטעמים של פאי תפוחים, רק ללא הטרחה של הכנה ורידוד בצק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

עוגות בחושות הן האהובות עליי, אני תמיד אוהבת שיש בבית עוגה בחושה ביתית לצד הקפה.
כשמזג האוויר משתנה, אני אוהבת להתאים את העוגה לעונה, לפרי העונתי, או סתם למצב הרוח שלי. החורף הגיע ואין שילוב יותר חורפי ומושלם מתפוחים וקינמון!

עוגה בחושה שחומה וקינמונית, משובצת קוביות תפוחי עץ רכות ונימוחות. טעמים שמזכירים פאי תפוחים רק בלי כל הטרחה של הכנה ורידוד של בצק פריך. הרכות המתמסרת הזאת איכשהו עושה לי את זה יותר מכל קינוח אחר.
רק חסר השלג בחלון שישלים את האווירה, אז כל שנותר הוא לעצום את עיניים, לקחת ביס ולדמיין…

העוגה קלה מאוד להכנה. אפשר להכין אותה ידנית ואפשר גם במיקסר - איך שמתחשק. היא תעבוד עם כל סוגי התפוחים אבל הגרני סמית’ הוא המתאים ביותר כיוון שהסוג הזה מעט חמצמץ ולא מתוק מדי וגם בגלל המרקם, שנשאר יציב ושומר על מרקמו וצורתו גם לאחר האפייה.

השימוש ברוויון אהוב עליי במיוחד בעוגות בחושות, השילוב של החלב והחמיצות יוצר עוגה בעלת מרקם רך, נימוח ופשוט מושלם! גם שמנת חמוצה תעבוד מצוין ותעשה את העבודה. נסו להמיר במתכוני עוגות בחושות (ואפילו פנקייקים) את החלב ברוויון ותרגישו בהבדל.

השימוש בתבנית קוגלהוף הוא טריקי מכיוון שאם לא משמנים את התבנית היטב העוגה עלולה להדבק וזה נורא מבאס. הדרך הטובה ביותר היא למרוח בעזרת מברשת חמאה רכה ולהקפיד להגיע לכל המקומות.
עוד דרך להיות אקסטרה בטוחים היא להוסיף מעל החמאה כף של קמח ולסובב את התבנית בעזרת הידיים כך שהקמח יצפה את כל התבנית ויידבק לחמאה.

פעולה זו תיצור שכבת הגנה ותבטיח שהעוגה לא תדבק. אם אתם בוחרים בדרך השנייה, הקפידו לשים כמות מינימלית של קמח ולהפטר מכל עודפי הקמח שלא נדבק אחרת מעל העוגה תיווצר שכבת קמח בהירה שתהרוס את הנראות וגם את המרקם.
הקפידו בתום האפייה לקרר את העוגה לחלוטין לטמפרטורת החדר לפני שאתם הופכים את התבנית.

מצרכים

עוגה

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו!) ומשמנים את התבנית היטב בחמאה. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק, משנים את התבניות ומרפדים בנייר אפייה.
  2. מניחים בקערה גדולה את החמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומערבבים בעזרת כף עץ או מטרפה עד שהסוכר נמס בתוך החמאה.
  3. מוסיפים את הביצים בהדרגה. בכל פעם מוסיפים ביצה אחת, מערבבים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים ביצה נוספת.
  4. מוסיפים את הרוויון ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים בתנועות קיפול עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים שלא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם הסופי של העוגה.
  6. מוסיפים את קוביות התפוחים ו”מקפלים” אל תוך בלילת העוגה.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך שעה או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה יתקצר לכ-40 דקות). 
  8. מגישים: מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4019.7 קק״ל 4019.7 קק״ל
פחמימות 647.6 גרם 647.6 גרם
שומן 187.0 גרם 187.0 גרם
נתרן 2124.6 מ״ג 2124.6 מ״ג
חלבון 56.8 גרם 56.8 גרם
סיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרם
שומן רווי 103.9 גרם 103.9 גרם
כולסטרול 1013.4 מ״ג 1013.4 מ״ג
סידן 538.8 מ״ג 538.8 מ״ג
ברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
אשלגן 1563.4 מ״ג 1563.4 מ״ג
אבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    שונית

    הכנתי ליום הולדתו של אבי, יצא מעולה

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! מזל טוב (:

הצג עוד