גורמה פתיתים – מנה של מסעדות מכוכבות ב-10 דקות עבודה!

שפים מפורסמים במסעדות מכוכבות מגישים את הפתיתים הישראליים בגאווה גדולה. נעמה פלד מכינה מנת גורמה של פתיתים עם עגבניות מיובשות, זיתים וגבינת פטה בלי לקרוע את הכיס
שפים מפורסמים במסעדות מכוכבות מגישים את הפתיתים הישראליים בגאווה גדולה. נעמה פלד מכינה מנת גורמה של פתיתים עם עגבניות מיובשות, זיתים וגבינת פטה בלי לקרוע את הכיס
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.8 קק״ל 1451.1 קק״ל
    פחמימות 336.6 גרם 1346.3 גרם
    שומן 18.4 גרם 73.7 גרם
    נתרן 1722.3 מ״ג 6889.4 מ״ג
    חלבון 14.0 גרם 56.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״ג
    סידן 148.1 מ״ג 592.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 469.9 מ״ג 1879.4 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    363
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 362.8 קק״ל 1451.1 קק״ל
    פחמימות 336.6 גרם 1346.3 גרם
    שומן 18.4 גרם 73.7 גרם
    נתרן 1722.3 מ״ג 6889.4 מ״ג
    חלבון 14.0 גרם 56.1 גרם
    סיבים תזונתיים 2.2 גרם 8.8 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרם
    כולסטרול 5.6 מ״ג 22.5 מ״ג
    סידן 148.1 מ״ג 592.5 מ״ג
    ברזל 1.5 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 469.9 מ״ג 1879.4 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.3 מ״ג
    סגור

אני הרוסה על פתיתים, עוד מימי בית הילדים בקיבוץ. בשבילי כבר אז התוספת היתה המנה העיקרית הרבה לפני שכל השפים הגדולים בעולם גילו את “היזראלי קוסקוס” שמככב במנות מפונפנות במסעדות מכוכבות. מה שטוב למישלן ממשיך להיות מצויין גם לי וגם היום כשאני רוצה לפנק את עצמי אני תמיד שולפת שקית של פתיתים, ואליהם אני משדכת את מה שיש במקרר או במזווה.

פתיתים עם זיתים קלמטה עגבניות מיובשות ופטה

הפעם פינקתי את הפתיתים שלי בזיתי קלמטה נהדרים, גבינת פטה ועגבניות מיובשות שהן בעצם סוכריות של שמש. אהה, הוספתי גם אגוזים, סתם כי היה לי והם הוסיפו שמחה וקראנץ’ לביס.

יאללה, חמודים, לכו תכינו לעצמכם מנה של השמחות. פתיתי גורמה מושלמים שהם מנת מסעדות מכוכבות, בפחות מ-30 שקלים. יש!

 

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תוספות
נעמה פלד
X

7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פתיתים

קישוט


פתיתים עם זיתים קלמטה עגבניות מיובשות ופטה

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר.
  2. מוסיפים את שן השום הכתושה, הזיתים המגולענים ומערבבים.
  3. מוסיפים לסיר את חבילת הפתיתים ומערבבים עד שכל הפתיתים מצופים בשמן. ממליחים ומפלפלים.
  4. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים 15 דקות. לאחר 15 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה לעוד 10 דקות.
  5. פותחים את הסיר ומערבבים. מוסיפים את העגבניות היבשות.
  6. מחלקים לצלחות, מפוררים מעל כל מנה את גבינת הפטה ומקשטים בפטרוזיליה ובאגוזים קצוצים.

איזה כייף להיות ילדים קטנים גדולים!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גורמה פתיתים – מנה של מסעדות מכוכבות ב-10 דקות עבודה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות