גלילות פרגית במילוי פטריות, צנוברים וערמונים

מחפשים מנה מרשימה וטעימה להגשה בשולחן החג? רחלי קרוט מכינה גלילות פרגית במילוי פטריות וערמונים ברוטב מתקתק. תתכוננו לקצור מלא מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

  • 8 סטייק פרגית בינוניים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 4 שיני שום
  • 1 חבילה פטריות שמפיניון
  • 1 חבילה ערמונים בוואקום
  • 1/3 כוס צנוברים קלויים
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סילאן

רוטב

  • 10 בצלי שאלוט קטנים
  • 15 שיני שום
  • 3 גבעולי תימין טרי
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים את הבצלים הלבנים והשום לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם שמן עד להזהבה וריכוך של הבצל.
  2. פורסים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים לסיר. ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד שהפטריות רכות.
  3. קוצצים את הערמונים ומוסיפים לסיר. מערבבים במשך 2 דקות וסוגרים את הגז. מצננים היטב את המילוי ורק אז מוסיפים את הצנוברים ומערבבים.
  4. פורסים את הפרגית על משטח העבודה ומניחים 2 כפות מהמילוי בתחתית. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה. מומלץ לסגור את התפר למטה עם קיסם.
  5. באותו הסיר שבו הכנו את המילוי, מחממים שמן זית וצורבים את גלילות הפרגית מכל הצדדים עד הזהבה יפה.
  6. חותכים את בצלי השאלוט לחצי (אם אין בצלי שאלוט אפשר לקצוץ 2 בצלים לבנים לקוביות).
  7. מפזרים מסביב לגלילות הפרגית בצלי שאלוט, שיני שום ועלי תימין ומכסים במיץ תפוזים ומים רותחים. אם רוצים טעם מעט פיקנטי אפשר להוסיף פלפל צ’ילי חתוך לחצי.
  8. מזלפים סילאן, ממליחים ומפלפלים.
  9. מבשלים עד שהבצלים רכים - אפשר על הגז ואפשר להעביר בשלב הזה לתנור ולאפות בחום של 170 מעלות עד לריכוך הבצלים, בערך 30 דקות.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • אפשר להחליף את בצלי השאלוט ברוטב בשני בצלים רגילים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 362.0 קק״ל 2896.2 קק״ל
פחמימות 23.8 גרם 190.3 גרם
שומן 14.8 גרם 118.3 גרם
נתרן 811.1 מ״ג 6488.8 מ״ג
חלבון 32.0 גרם 256.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 16.4 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 8.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 59.4 מ״ג 475.4 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 11.4 מ״ג
אשלגן 448.9 מ״ג 3591.2 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

    Ofira Pollatchek

    בוקר טוב, המתכון נראה טעים ויפה. האם יש אפשרות להחליף את מיץ התפוזים בנוזל אחר?

      תמר שורצברד

      אפשר להחליף במיץ תפוחים לא מוגז

      Ofira Pollatchek

      תודה רבה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody