גם בריא וגם טעים – תמרה אהרוני עם מתכון של עוגת גזר ללא גלוטן

עוגת גזר ללא גלוטן שמכינים ב-10 דקות. אם אתם מחפשים עוגה טעימה, פשוטה להכנה וללא גלוטן - זו העוגה בשבילכם. תיזהרו, היא ממכרת!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

איך נוצרה העוגת גזר החלומית הזו?

כשיולי הפסיק לינוק והתחיל לאכול אוכל חיפשתי כל הזמן מתכונים להכין לו. מצד אחד רציתי אוכל בריא ומזין, ומצד שני רציתי לגוון לו (כי די כבר עם מרקים טחונים), והכי חשוב שיהיה לו טעים.

ניסיתי לעשות לו מאפינס גזר, בריאים כאלה.. בלי קמח, בלי סוכר… באחד הניסיונות שלי הכמות של הבלילה הייתה גדולה אז אחרי שהכנתי לו תבנית של מיני מאפינס, לקחתי את מה שנשאר מהבלילה והוספתי סוכר, צימוקים ופקאן ואפיתי.

יצאה עוגת גזר פשוט מושלמת! טעימה, רכה וקלילה (והיא אפילו ללא גלוטן)

לעוד מלא מתכונים שווים אל תשכחו להציץ גם באינסטגרם שלי או בעמוד שלי ממש כאן

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. קולפים את הגזרים ומגרדים אותם בפומפייה.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היטב לתערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
  5. אופים כ-50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

הערות

  • אפשר להחליף את הפקאנים באגוזי מלך
  • אפשר להחליף את הסוכר במייפל או סילאן
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2317.8 קק״ל 2317.8 קק״ל
פחמימות 232.7 גרם 232.7 גרם
שומן 131.3 גרם 131.3 גרם
נתרן 563.6 מ״ג 563.6 מ״ג
חלבון 50.2 גרם 50.2 גרם
סיבים תזונתיים 27.8 גרם 27.8 גרם
שומן רווי 20.0 גרם 20.0 גרם
כולסטרול 761.4 מ״ג 761.4 מ״ג
סידן 516.7 מ״ג 516.7 מ״ג
ברזל 17.9 מ״ג 17.9 מ״ג
אשלגן 1958.9 מ״ג 1958.9 מ״ג
אבץ 9.0 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody