גספצ’ו אפונה עם מוס סלמון וקוביות סלק פריכות

אודי ואושר מקבלים השראה מהמטבח הספרדי ומכינים גספצ'ו אפונה - מרק קר שמוגש עם טוסט פריך ומוס סלמון. מנה מושלמת לימי הקיץ החמים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

מוס סלמון

סלק

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את הגספצ’ו: קוצצים דק את השום והעירית.
  2. מרתיחים מים בסיר. כשהמים רותחים, חולטים את האפונה, השום והעירית במשך 30 שניות ומסננים. מעבירים את הירקות, מי הקרח והשמנת לבלנדר, מתבלים וטוחנים למרקם חלק. מקררים היטב.
  3. מכינים את המוס: במיקסר עם וו בלון או בעזרת מטרפה ידנית מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  4. מפוררים את הסלמון לקערה נפרדת ומערבבים עם השום, החרדל והלימון. מקפלים עם הקצפת, מעבירים לשק זילוף ומקררים היטב.
  5. מכינים את הסלקים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  6. קולפים וחותכים את הסלק לקוביות קטנות.
  7. מערבבים את הסלקים עם שמן הזית ורכז הרימונים, מתבלים ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור החם עד שקוביות הסלק פריכות.
  8. בעזרת שקית זילוף, מזלפים על כל צנים את מוס הסלמון. יוצקים לצלחת הגשה את הגספצ’ו, מפזרים את קוביות הסלק, מקשטים בעלי הפטרוזיליה ומזלפים את שמן הזית.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 310.8 קק״ל 1243.4 קק״ל
פחמימות 12.4 גרם 49.7 גרם
שומן 25.4 גרם 101.6 גרם
נתרן 1385.6 מ״ג 5542.4 מ״ג
חלבון 5.2 גרם 20.6 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 18.1 גרם
שומן רווי 12.3 גרם 49.4 גרם
כולסטרול 57.0 מ״ג 228.0 מ״ג
סידן 75.7 מ״ג 302.7 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.2 מ״ג
אשלגן 359.3 מ״ג 1437.3 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody