דגים אפויים בסגנון יווני עם אוזו , סאלוט!

נתחי פילה סלמון אפויים בסגנון יווני שמכניסים לתנור עם רוטב עגבניות, זיתי קלמטה, אורגנו והמרכיב הסודי - האוזו שמקפיץ את כל המנה לחופי תורכיז יווניים
נתחי פילה סלמון אפויים בסגנון יווני שמכניסים לתנור עם רוטב עגבניות, זיתי קלמטה, אורגנו והמרכיב הסודי - האוזו שמקפיץ את כל המנה לחופי תורכיז יווניים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.2 קק״ל 1345.9 קק״ל
    פחמימות 383.4 גרם 1917.0 גרם
    סוכר 8.2 גרם 41.0 גרם
    שומן 17.8 גרם 89.2 גרם
    נתרן 364.3 מ״ג 1821.4 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 18.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 7.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 56.7 מ״ג 283.6 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 411.4 מ״ג 2057.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.2 קק״ל 1345.9 קק״ל
    פחמימות 383.4 גרם 1917.0 גרם
    סוכר 8.2 גרם 41.0 גרם
    שומן 17.8 גרם 89.2 גרם
    נתרן 364.3 מ״ג 1821.4 מ״ג
    חלבון 3.7 גרם 18.6 גרם
    סיבים תזונתיים 2.9 גרם 14.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 7.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 56.7 מ״ג 283.6 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 8.2 מ״ג
    אשלגן 411.4 מ״ג 2057.0 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מתבלים את פילה הסלמון במלח, בפלפל ובמיץ לימון ומעבירים למשך 20 דקות למקרר.
  2. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל והכרישה במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב, עד להזהבה.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  4. מוסיפים למחבת עם הבצל והכרישה את השום, הזיתים וכל התבלינים ומערבבים.

    דגים אפויים בסגנון יווני2
    מוסיפים את הרוטב למחבת ומבשלים

  5. מוסיפים גם את רוטב העגבניות, הרסק והאוזו, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.
  6. מניחים את פילה הדג על הרוטב ויוצקים כמה כפות רוטב מעל.

    דגים אפויים בסגנון יווני1
    מניחים את פילה הדג על הרוטב

  7. אופים במשך כ-20 דקות עד שהדג מוכן ורך על גבול התפרקות. מדי פעם פותחים את התנור ויוצקים את הרוטב על הדג.
  8. מוציאים, מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצלפים, יוצקים מיץ לימון ומגישים עם אורז מלא בצד.

    דגים אפויים בסגנון יווני3
    דגים אפויים בסגנון יווני. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
דגים אפויים בסגנון יווני עם אוזו , סאלוט!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות