דגים ממולאים עשבי תיבול לאירוח בלקני מרשים

מחפשים ארוחה קיצית, קלילה וטעימה שאפשר להכין בזריזות על המנגל או בתנור הביתי? דפנה קרמר עם דגים ממולאים, דגי ים במלית עשירה וארומטית בתוספת לימון
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

יש אנשים של קיץ ויש אנשים של חורף. מפני שהתכנסנו כאן, אקביל את זה לאנשים של כוסברה ולכאלה המוכנים להישבע שמדובר בסוג של סבון (מעניין אם חקרו את הקשר בין שני הקצוות שמפלגים את העולם לכאלה ולכאלה, ואם לא, הא לכם, גבירותיי ורבותיי החוקרים, זרקתי לכם כפפת מחקר).

בכל מקרה, אני לחלוטין טיפוס של חורף, ומשתדלת להכניס כוסברה לכל מה שעשוי לרענן אותי מהחום והלחות שמשבשים עליי את דעתי בימים החמים והנוראים האלה.

אחד הדברים שמנחמים אותי מלחשוב על מזג האוויר הוא שלל תמונות של הים - כי לים האמיתי, זה שמלכלך את כל הבית, אני לא באמת הולכת עד שהקטן (5) יהיה בן 20. התמונות של הים מעוררות בי השראה ליצור אוכל בלקני, ים תיכוני, כזה שמלא בדגה מקומית, עשבי תיבול טריים ותיבול מינימלי.

צילום: איגור לובנסקי
צילום: איגור לובנסקי

כזו הזדמנות נקרתה בדרכי כשפנתה אליי לקוחה וביקשה ליצור משתה בלקני לכבוד אביו של בעלה, יורד ים ואיש גלים, אוהב אוכל ואדם שמבחינתו חגיגה אמיתי זה וודקה או אוזו, לחם טרי ודג מלוח.

מששוחחנו קצת - גם אני והלקוחה, וגם בעל השמחה - החלטנו שבשביל “החבר’ה הצעירים” יש להביא גם מתנות קצת יותר יוקרתיות מהים לאירוע.

מאוד התרגשתי מהארוחה הזו והציפייה הייתה גדולה. לפעמים עוד משיחות הטלפון הראשוניות כבר נובט בי החשק להאכיל את האנשים המיוחדים שמגיעים אליי, והם תופסים אצלי פינה נכונה בלב.

הגיע יום האירוע והחזאי דיווח שחום כזה עוד לא נצפה במחוזותינו (תודה לך באמת, יא עוכר ישראל). חרף החדשות הקשות הצלחתי לגייס התלהבות, להדרים ליפו ולהצטייד בשלל ים טרי ומשובח.

בערב, התקבצה כאן חבורה עליזה ומרגשת. חתן השמחה בן ה-90 חזר כמה ימים לפני מטיול של חודש וחצי (!) על הארלי דייווידסון (!!!) ברחבי דרום מזרח אירופה .אני רגילה שבמהלך הארוחות כאן השואו כולו שלי,
אבל האיש הזו הוא חתיכת פיגורה לפנטאון!

כמות הדברים שהאיש הזה העז לעשות בחייו, המדינות בהן ביקר, הנשים אותן כבש, הנמלים בהם עגן וההרפתקאות שאליהן נקלע במסעותיו… השראה מדגם פרימיום !הייתי מספרת לכם עוד על הדמות הזו שכבשה את כל כולי - עד כדי ששקלתי רילוקיישן לדיור מוגן, אבל אני מוגבלת פה במילים .

רק אסיים ואומר שאחת הסיבות הממש טובות להמשיך ולפתוח את הבית לכל דיכפין היא האנשים המיוחדים, הצבעוניים והנפלאים שנקרים בדרך. הקסם הזה שקורה כאן - החיבור המקסים הזה שהופך את כולנו לשחקנים באותה הצגה לערב אחד שבו חוגגים את הטוב של החיים עם מתנות מהים ומן האדמה.

ומפני שאחת המנות העיקריות הייתה שילוב נפלא של ים ואדמה - אשתף אתכם במתכון של דגי ים מלאים בעשבי האדמה.

ממלאים את הדגים
ממלאים את הדגים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מדליקים את המנגל או את התנור לחום של 250 מעלות. 
  2. קוצצים את עשבי התיבול, עגבניות ושום ומעבירים לקערה.

  3. מוסיפים פלפל צ׳ומה, מלח, שמן זית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וריחנית.
  4. פותחים את בטן הדג וממלאים את חלל הבטן בתערובת הארומטית בנדיבות.
  5. את הלימון פורסים ומניחים על כל דג 2-3 פרוסות.
  6. ממליחים את הדג מבחוץ לפי הטעם, ומשמנים בשמן זית.
  7. אופים בתנור 25 דקות בחום גבוה או 20 דקות על המנגל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 268.6 קק״ל 805.9 קק״ל
פחמימות 13.5 גרם 40.5 גרם
שומן 22.1 גרם 66.3 גרם
נתרן 1070.8 מ״ג 3212.4 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 12.6 גרם
סיבים תזונתיים 4.3 גרם 12.8 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 9.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 147.4 מ״ג 442.3 מ״ג
ברזל 4.0 מ״ג 12.1 מ״ג
אשלגן 653.3 מ״ג 1960.0 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody