
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
פאי בנופי
-
1 חבילה פתי בר וניל200 גרם
-
1 חבילה חמאה100 גרם
-
4 כפות קוקוס טחוןלא חובה
-
3/4 צנצנת ריבת חלבאו קרם לוטוס, צנצנת של 400 גרם
-
4 בננות בינוניותבשלות
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%250 מ"ל
-
2 כפות אבקת סוכר
קישוט
-
1 כף אבקת קקאולא חובה
-
1 כף קינמון טחוןלא חובה
אופן הכנה
- טוחנים את הפתי בר במעבד המזון לפירורים דקים.
- ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירורי הפתי בר שבמעבד המזון וטוחנים מעט עד שהחמאה נטמעת.
- מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתחתית התבנית ומהדקים היטב על התחתית ומעט על הדפנות (אפשר להיעזר בתחתית של כוס). מכניסים למקפיא לרבע שעה.
- מורחים על התחתית את ריבת החלב או קרם הלוטוס.
- פורסים את הבננות לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס”מ (אפשר גם עבה יותר) ומסדרים את הפרוסות מעל ריבת החלב (לא חייבים בצורת מניפה, העיקר שהבננות יהיו צפופות ויתפסו את כל שטח הפאי).
מסדרים את פרוסות הבננה מעל ריבת החלב - מכניסים למקרר ומכינים את הקצפת.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומקשטים את הפאי (לא חייבים לזלף, אפשר גם להעביר “ערימות” של קצפת בעזרת כף).
מקשטים את הפאי בקצפת - אפשר לפזר מעט קקאו או קינמון על הקצפת לקישוט.
לקישוט בקצפת אפשר גם להעביר “ערימות” של קצפת בעזרת כף, ולפזר קקאו או קינמון מלמעלה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
397.8
קק״ל
3182.3
קק״ל
פחמימות
36.2
גרם
289.9
גרם
שומן
25.4
גרם
203.3
גרם
נתרן
36.2
מ״ג
289.2
מ״ג
חלבון
3.2
גרם
25.9
גרם
סיבים תזונתיים
2.0
גרם
16.3
גרם
שומן רווי
16.2
גרם
129.3
גרם
כולסטרול
66.0
מ״ג
527.9
מ״ג
סידן
116.4
מ״ג
930.9
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
3.6
מ״ג
אשלגן
361.5
מ״ג
2892.2
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
3.6
מ״ג
תגובות (2)
האם אפשר להשתמש בנוטלה במקום הריבת חלב/ קרם לוטוס ואם כן, באיזו כמות? תודה ושבת שלום
כן, זה אפשרי. באותה הכמות או כמה שאוהבים, אפשר להגזים ((: