החלה המתוקה שלכם: חלת דבש והדרים לחגי תשרי

עם חלה כזאת פותחים שנה חדשה ומתוקה! ליאור שרף עם מתכון לחלה מתוקה מדבש הדרים, רכה, וטעימה במיוחד לשולחן ראש השנה שלכם שכולם ירצו לקחת חתיכה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

הברשה

  • מעורבב עם כף בירה שחורה או קולה

זיגוג סירופ סוכר

אופן הכנה

  1. מכינים את זיגוג הסוכר: בסיר קטן מביאים את כל מצרכי הזיגוג לרתיחה, מכבים את האש ומניחים בצד להצטנן עד לשימוש.
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים את כל חומרי הבצק כ-12 דקות לבצק חלק. מכסים את הקערה ומתפיחים שעה.
  3. מחלקים את הבצק לשמונה כדורים שווים, מכל כדור יוצרים רצועה ומכל ארבע רצועות יוצרים חלה.

    יוצרים חלה מכל ארבע רצועות בצק. צילום: ליאור שרף
    יוצרים חלה מכל ארבע רצועות בצק. צילום: ליאור שרף

  4. מתפיחים כשעתיים וחצי (בטמפ’ החדר עד 27 מעלות).
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מברישים את החלות בחלמון, מכניסים לאפייה של כ-35 דקות עד השחמה מלאה של החלות.

    מברישים את החלות בחלמון, מכניסים לאפייה של כ-35 דקות. צילום: ליאור שרף
    מברישים את החלות בחלמון, מכניסים לאפייה של כ-35 דקות. צילום: ליאור שרף

  7. מברישים בסירופ סוכר שהכנו מראש! חג שמח!

    חלה מתוקה דבש והדרים. צילום: ליאור שרף
    חלה מתוקה דבש והדרים. צילום: ליאור שרף

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 2079.5 קק״ל 4159.0 קק״ל
פחמימות 343.6 גרם 687.2 גרם
שומן 59.3 גרם 118.5 גרם
נתרן 2936.1 מ״ג 5872.2 מ״ג
חלבון 40.1 גרם 80.1 גרם
סיבים תזונתיים 11.9 גרם 23.7 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 9.0 גרם
כולסטרול 103.1 מ״ג 206.2 מ״ג
סידן 72.1 מ״ג 144.2 מ״ג
ברזל 4.7 מ״ג 9.3 מ״ג
אשלגן 410.7 מ״ג 821.4 מ״ג
אבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    Hertzel Morovatty

    את מכינה?אז בשבילנו שתי חלות

    Avatar
    יפה מרגלית

    נראה מאוד קל להכנה–שלכם יפה מרגלית

    Avatar
    רותם

    הבית כולו התמלא ריח נפלא! והטעם מושלם. חלות רכות רכות:)

    Avatar
    רוית פיטוסי

    גרידת לימון …. נשמע מעניין אנסה

      Avatar
      Dina appleby

      Do you add the glaze after the challah was baked?

      Avatar
      Foody Foody

      yes
      you add the glaze after the challah was bake
      shana-tova