חלת השבת של איילת שקד
השערורייה שפרצה עקב התמונה הזו, של איילת שקד וחלה שאפתה או לא אפתה בעצמה, הסעירה את כולכם. כעת, פנינו לחברת הכנסת וביקשנו ממנה את המתכון של החלה המדוברת. נסו אותו בבית בעצמכם וספרו לנו מה חשבתם!
השערורייה שפרצה עקב התמונה הזו, של איילת שקד וחלה שאפתה או לא אפתה בעצמה, הסעירה את כולכם. כעת, פנינו לחברת הכנסת וביקשנו ממנה את המתכון של החלה המדוברת. נסו אותו בבית בעצמכם וספרו לנו מה חשבתם!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5290.3 קק״ל 5290.3 קק״לפחמימות 806.3 גרם 806.3 גרםשומן 183.1 גרם 183.1 גרםנתרן 3098.0 מ״ג 3098.0 מ״גחלבון 158.5 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 113.5 גרם 113.5 גרםשומן רווי 27.3 גרם 27.3 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״גברזל 45.8 מ״ג 45.8 מ״גאשלגן 3971.7 מ״ג 3971.7 מ״גאבץ 33.6 מ״ג 33.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-35 דק׳
-
קלוריות5290
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5290.3 קק״ל 5290.3 קק״לפחמימות 806.3 גרם 806.3 גרםשומן 183.1 גרם 183.1 גרםנתרן 3098.0 מ״ג 3098.0 מ״גחלבון 158.5 גרם 158.5 גרםסיבים תזונתיים 113.5 גרם 113.5 גרםשומן רווי 27.3 גרם 27.3 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 337.0 מ״ג 337.0 מ״גברזל 45.8 מ״ג 45.8 מ״גאשלגן 3971.7 מ״ג 3971.7 מ״גאבץ 33.6 מ״ג 33.6 מ״גסגור
מה לא נעשה בשבילכם? אפילו את מתכון החלה המפורסמת של איילת שקד דאגנו להביא לכם.
אחרי הסערה שעוררה החלה, איילת שקד חולקת איתנו את המתכון שלה.
טיפ קטן משקד – כשמוציאים את החלות מהתנור, כשהן עוד לוהטות, מרחו אותן מייד בשמן זית ופזרו עליהן מלח גס.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-35 דק׳ | קלוריות 5290 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
חלה
-
1 ק"ג קמח כוסמין מלא
-
2 כפות שמרים יבשים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
3 כוסות מים חמיםחמימים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד, ולשים אותו כ־10 דקות.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- לשים שוב את הבצק שוב ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. מכל חלק קולעים צמות ומפזרים שומשום מעל.
- מתפיחים עוד רבע שעה.
- אופים כחצי שעה, עד שהחלות משחימות.
- מוציאים את החלות, וכשהן חמות מורחים אותן בשמן זית ומפזרים עליהן מלח גס.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד, ולשים אותו כ־10 דקות.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
- לשים שוב את הבצק שוב ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. מכל חלק קולעים צמות ומפזרים שומשום מעל.
- מתפיחים עוד רבע שעה.
- אופים כחצי שעה, עד שהחלות משחימות.
- מוציאים את החלות, וכשהן חמות מורחים אותן בשמן זית ומפזרים עליהן מלח גס.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן