![פסטה ברמונדי ישראלי, זיתי קלמטה ובזיליקום. צילום: שניר גואטה](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/03/30122704/B-0526of34-1100x733.jpg)
הכי ישראלית: פסטה עם דג, זיתי קלמטה ובזיליקום
מנת פסטה עם כל הגעגועים שלנו לאיטליה, מתכון פשוט להכנה לפסטה עם נתחי דג עסיסי, זיתי קלמטה ובזיליקום, מנה מושלמת להתנחם איתה
מנת פסטה עם כל הגעגועים שלנו לאיטליה, מתכון פשוט להכנה לפסטה עם נתחי דג עסיסי, זיתי קלמטה ובזיליקום, מנה מושלמת להתנחם איתה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 486.3 קק״ל 1945.1 קק״לפחמימות 193.9 גרם 775.5 גרםשומן 19.5 גרם 78.1 גרםנתרן 359.7 מ״ג 1438.9 מ״גחלבון 30.2 גרם 120.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.3 גרםכולסטרול 80.6 מ״ג 322.5 מ״גסידן 38.8 מ״ג 155.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 554.4 מ״ג 2217.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות486
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 486.3 קק״ל 1945.1 קק״לפחמימות 193.9 גרם 775.5 גרםשומן 19.5 גרם 78.1 גרםנתרן 359.7 מ״ג 1438.9 מ״גחלבון 30.2 גרם 120.7 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 7.3 גרם 29.3 גרםכולסטרול 80.6 מ״ג 322.5 מ״גסידן 38.8 מ״ג 155.4 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.6 מ״גאשלגן 554.4 מ״ג 2217.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.6 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 486 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
-
1 חבילה פסטה ספגטי
-
500 גרם דג לבןנקי מעור ועצמות
-
1/4 כוס זיתי קלמטהפרוסים
-
1/4 צרור בזיליקום
-
3 שיני שוםפרוסים
-
50 גרם חמאה
-
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
-
2 כפות שמן זית
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- חותכים את הדג לקוביות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- למחבת חמה מוסיפים שמן זית ואת שיני השום, קוביות הדג ואת הזיתים, מטגנים מעט עד שהשום מתחיל להזהיב בקצוות.
מוסיפים למחבת שמן זית, שיני שום, קוביות הדג והזיתים. צילום: שניר גואטה - מוסיפים את החמאה, כשהחמאה כמעט נמסה לגמרי מוסיפים את היין ומצמצמים כ-5 דקות.
מוסיפים את החמאה. צילום: שניר גואטה מוסיפים את היין לאחר שהחמאה נמסה. צילום: שניר גואטה - מוסיפים את הפסטה אל הרוטב (אם הפסטה מעט יבשה אפשר להוסיף ממי הבישול מעט).
מוסיפים את הפסטה אל הרוטב. צילום: שניר גואטה - מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום ובתיאבון!
פסטה דג, זיתי קלמטה ובזיליקום. צילום: שניר גואטה
אופן הכנה
- חותכים את הדג לקוביות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- למחבת חמה מוסיפים שמן זית ואת שיני השום, קוביות הדג ואת הזיתים, מטגנים מעט עד שהשום מתחיל להזהיב בקצוות.
- מוסיפים את החמאה, כשהחמאה כמעט נמסה לגמרי מוסיפים את היין ומצמצמים כ-5 דקות.
- מוסיפים את הפסטה אל הרוטב (אם הפסטה מעט יבשה אפשר להוסיף ממי הבישול מעט).
- מורידים מהאש ומוסיפים את עלי הבזיליקום ובתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
![הכי ישראלית: פסטה עם דג, זיתי קלמטה ובזיליקום](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/03/30122704/B-0526of34.jpg)
הכנתם את המתכון?
כן