המדריך להכנת פחזניות קרמבל מושלמות של ליאור שרף

מתכון מעולה של ליאור שרף לפחזניות עם שכבה קראנצ'ית של קראמבל, כמה דקות ותכינו את הקינוח המושלם הזה באיזה מילוי שעושה לכם את זה - אנחנו מזהירים זה ממכר!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

מצרכים

קרמבל

בצק רבוך

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרמבל: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את חומרי הקרמבל עד התגבשות הבצק. ניתן לצבוע בשלב זה את הקרמבל לכל צבע שרוצים באמצעות צבע מאכל ג’ל.
  2. מעבירים את בצק הקרמבל בין שני ניירות אפייה, מרדדים לעובי 2 מילימטר ומעבירים למקפיא עד לשימוש.
  3. מכינים את הבצק הרבוך: בסיר בינוני מביאים לרתיחה חלב, מים, חמאה ומלח.
  4. מוסיפים את הקמח בפעם אחת, מסירים מהאש ובעזרת כף עץ מערבבים היטב כשלוש דקות. הקמח נספג בנוזלים והופך לרביכה, הוא נפרד מדפנות הסיר ומתגבש לבצק.
  5. מעבירים הבצק למיקסר ובעזרת וו גיטרה מערבבים כשלוש דקות (לצורך צינון הבצק והחדרת הביצים).
  6. מעבירים את המיקסר למהירות בינונית מוסיפים ביצה אחת בכל פעם עד להטמעת הביצים בבצק.
  7. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר 14 מ”מ, מזלפים גבעות בקוטר 2 ס”מ ובמרחק של לפחות 5 ס”מ אחת מהשניה.
  8. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. מוציאים את בצק הקרמבל מהמקפיא, קורצים עיגולים בקוטר 4 ס”מ, מניחים כל דיסקית בצק פריך מעל פחזנייה ולוחצים בעדינות.
  10. ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 ואופים 15 דקות נוספות.
  11. מצננים את הפחזניות וממלאים כל פחזנייה בכל קרם שאוהבים.
  12. אפשר לקטום את השליש העליון של הפחזנייה, לזלף קרם או גנאש מוקצף ולהצמיד את הכיפה הקטומה חזרה מעל הזילוף.

    פחזניות קרמבל. צילום: ליאור שרף
    פחזניות קרמבל. צילום: ליאור שרף

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 178.5 קק״ל 3569.2 קק״ל
פחמימות 17.4 גרם 348.1 גרם
שומן 10.5 גרם 209.6 גרם
נתרן 91.7 מ״ג 1833.9 מ״ג
חלבון 4.2 גרם 83.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 7.7 גרם
שומן רווי 5.7 גרם 114.8 גרם
כולסטרול 95.9 מ״ג 1918.3 מ״ג
סידן 19.7 מ״ג 394.5 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 48.0 מ״ג 960.2 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 6.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    שירי חרמון

    אשמח למתכון למילוי טעים ועדין

      Avatar
      Foody Foody

      אם הוא נוזלי לפני הוספת הביצים אז יש לבשל מעט יותר על הכיריים לאידוי הנוזלים. אם הוא יצא נוזלי לאחר הוספת הביצים אז כנראה שנעשה שימוש ביותר מדי ביצים או בביצים גדולות מדי.

    Avatar
    גלית

    איך ממלאים את הפחזניות? מלמטה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן. את הפחזניות ממלאים עם צנתר מלמטה. בהצלחה!

    Avatar
    כרמית כהן

    האם אופים את הפחזניות בטורבו ? תודה

      Avatar
      Foody Foody

      רצוי לאפות אותן בטורבו. בהצלחה.