המנה הראשונה הכי חגיגית שיש: כבד קצוץ

שולחן החג או השבת לא יכול להיות מושלם ללא מנת כבד קצוץ ביתית ומשובחת שמוגשת לצד המצה. מנה ראשונה פשוטה ומהירה להכנה שנשמרת במקרר בקלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל החתוך עד להשחמה. מסננים מהשמן.

    כבד קצוץ (צילום: שניר גואטה)
    מטגנים את הכבדים והבצל  (צילום: דרור עינב)

  2. באותה המחבת שטיגנו את הבצל מטגנים את הכבד עד שהוא שחום מכל צדדיו ומבפנים עדיין ורדרד (להיזהר שלא יתייבש).
  3. במעבד מזון טוחנים את הכבד, הבצל, הביצים הקשות והתבלינים בפולסים קצרים ליצירת ממרח (אך לא חלק לגמרי).

    כבד קצוץ (צילום: שניר גואטה)
    טוחנים במעבד המזון למחית חלקה (צילום: דרור עינב)

  4. מעבירים לכלי אטום ושומרים בקרור. רצוי להגיש יום למחרת.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 155.9 קק״ל 1558.6 קק״ל
פחמימות 7.4 גרם 74.2 גרם
שומן 8.5 גרם 84.7 גרם
נתרן 400.8 מ״ג 4007.9 מ״ג
חלבון 11.7 גרם 117.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 10.9 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 12.1 גרם
כולסטרול 172.5 מ״ג 1725.0 מ״ג
סידן 16.7 מ״ג 166.9 מ״ג
ברזל 4.5 מ״ג 44.6 מ״ג
אשלגן 220.4 מ״ג 2204.4 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 12.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

    Avatar
    דוד גומל

    אפשר להוסיף חמאה ביחס 3 ל-4 לכבד יוצא נימוח אם מביאים לקיצוץ בשייקר של נינגה

    Avatar
    Yaffa Firman Zilberklang

    תאשרו אותי בבקשה לקבלת מתכונים

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody