המתכון היחיד שתצטרכו לפיצה ביתית מושלמת

שי-לי ליפא מכינה פיצה ביתית וטעימה בטירוף, פיצה אמיתית כמו במסעדות עם בצק שמרים משובח ולא מסובך שברגע שמכינים פעם אחת - מתמכרים!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

בצק

שימון הבצק

רוטב

טופינג

  • מגוררת + תוספות לפי בחירה (פרוסות עגבנייה, מלפפון, זיתים מגולענים, פרוסות בצל סגול וכו')

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערה גדולה לשים בידיים את חומרי הבצק כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים גס את העגבניות ואת השום. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  5. מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי 3 מ”מ. מעבירים עם הנייר לתבניות. מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
  6. אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1138.0 קק״ל 2275.9 קק״ל
פחמימות 119.9 גרם 239.8 גרם
שומן 52.5 גרם 105.0 גרם
נתרן 3525.1 מ״ג 7050.3 מ״ג
חלבון 44.9 גרם 89.8 גרם
סיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.4 גרם
שומן רווי 17.9 גרם 35.8 גרם
כולסטרול 59.0 מ״ג 118.0 מ״ג
סידן 628.3 מ״ג 1256.6 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 911.9 מ״ג 1823.7 מ״ג
אבץ 2.7 מ״ג 5.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody