פיצה ביתית מושלמת – המתכון היחיד שתצטרכו

שי-לי ליפא מכינה פיצה ביתית וטעימה בטירוף, פיצה אמיתית כמו במסעדות עם בצק שמרים משובח ולא מסובך שברגע שמכינים פעם אחת - מתמכרים!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

כל ערב הוא ערב לפיצה! אבל למה להזמין אם אפשר להכין בבית? אם בא לכם לגוון, אם נמאס לכם לחכות לשליח, או אם אתם פשוט רוצים להכניס קצת אתגר לשגרה, קבלו מתכון לפיצה עבה, עסיסית וטעימה בטירוף שתגרום לכם לשכוח מה זה להזמין פיצה מבחוץ.

כן, כל אחד יכול להכין פיצה ביתית מעולה ממש בקלות, עם בצק שמרים רך ואוורירי כמו של פיצה איטלקית אמיתית. ואם אתם רוצים גם רוטב לפיצה עשיר ומלא בטעמים, כמו במסעדות, יש לכם כאן מתכון לרוטב פיצה מהאגדות, עם המרכיב המפתיע שלי שעושה את כל ההבדל - רוטב סויה!

זמן ההכנה הוא לא יותר מחצי שעה ולאפייה תצטרכו רק 20 דקות נוספות, אבל קחו בחשבון שהבצק דורש התפחה של שעה, אז כדאי להתחיל להכין מוקדם, ולא לחכות עד שאתם כבר ממש מורעבים. בתאבון!

מצרכים

בצק

שימון הבצק

רוטב

טופינג

  • מגוררת + תוספות לפי בחירה (פרוסות עגבנייה, מלפפון, זיתים מגולענים, פרוסות בצל סגול וכו')

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערה גדולה לשים בידיים את חומרי הבצק כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת בצק רך, גמיש ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. בינתיים מכינים את הרוטב לפיצה: קוצצים גס את העגבניות ואת השום. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים היטב.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות.
  5. מרכיבים את הפיצה ואופים: מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר 25 ס”מ ובעובי 3 מ”מ. מעבירים עם הנייר לתבניות. מורחים רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
  6. אופים בתנור החם 20-15 דקות, עד ששולי הפיצה זהובים והגבינה מותכת.
  7. מוציאים מהתנור, מריחים את התוצר: פיצה ביתית מושלמת ומגישים באהבה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 1074.2 קק״ל 2148.3 קק״ל
פחמימות 123.2 גרם 246.4 גרם
שומן 43.9 גרם 87.8 גרם
נתרן 3353.2 מ״ג 6706.3 מ״ג
חלבון 45.9 גרם 91.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.5 גרם 8.9 גרם
שומן רווי 16.8 גרם 33.6 גרם
כולסטרול 59.0 מ״ג 118.0 מ״ג
סידן 630.6 מ״ג 1261.3 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 3.5 מ״ג
אשלגן 968.7 מ״ג 1937.3 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 4.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    נדב

    עכבתי אחר המתכון גרם אחרי גרם, הבצק יוצא דביק בטירוף.

      Avatar
      Foody Foody

      לעיתים בגלל תנאי לחות או קמחים מסוגים שונים הבצק לא יוצא לפי המשקל המדויק של המצרכים. לכן אם הוא דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח ולהמשיך בערבול עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. בהצלחה.