העוגה המושלמת לאירוח: עוגת שקדים ותאנים בניחוח ווניל
עוגת שקדים נפלאה על בסיס בצק פריך עם מילוי רך בטעם וניל ושקדים, בעיטור תאנים ואוכמניות טריות - ניתן להשתמש בכל פרי שאוהבים!
עוגת שקדים נפלאה על בסיס בצק פריך עם מילוי רך בטעם וניל ושקדים, בעיטור תאנים ואוכמניות טריות - ניתן להשתמש בכל פרי שאוהבים!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6174.2 קק״ל 6174.2 קק״לפחמימות 438.6 גרם 438.6 גרםשומן 364.6 גרם 364.6 גרםנתרן 1490.7 מ״ג 1490.7 מ״גחלבון 73.4 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 11.2 גרם 11.2 גרםשומן רווי 106.5 גרם 106.5 גרםכולסטרול 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״גסידן 252.6 מ״ג 252.6 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 822.3 מ״ג 822.3 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-43 דק׳
-
קלוריות6174
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6174.2 קק״ל 6174.2 קק״לפחמימות 438.6 גרם 438.6 גרםשומן 364.6 גרם 364.6 גרםנתרן 1490.7 מ״ג 1490.7 מ״גחלבון 73.4 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 11.2 גרם 11.2 גרםשומן רווי 106.5 גרם 106.5 גרםכולסטרול 1656.7 מ״ג 1656.7 מ״גסידן 252.6 מ״ג 252.6 מ״גברזל 7.7 מ״ג 7.7 מ״גאשלגן 822.3 מ״ג 822.3 מ״גאבץ 6.7 מ״ג 6.7 מ״גסגור
עוגה מושלמת שמסמלת את סוף הקיץ ואת החגים – עוגת שקדים ותאנים בניחוח ווניל עם פירות שאפשר לשחק עם הנבחרת שלהם לפי הטעם האישי. היא ביתית, טעימה בטירוף, פשוטה להכנה וגם נראית מקסים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-43 דק׳ | קלוריות 6174 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
מילוי שקדים
-
200 גרם חמאה רכה
-
2 כוסות אבקת סוכר
-
4 ביצים M
-
2 כוסות אבקת שקדים
-
1/2 כוס קמח לבן
-
1 כף תמצית וניל
עיטור
-
5 יחידות תאנים טריותחצויות
-
1/2 כוס אוכמניות טריות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת פירורית במרקם חול.
- מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים כחצי דקה רק עד שנוצר בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים לעלה דק, מכניסים לתבנית עגולה עם נייר אפייה עגול ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
- מכינים את המילוי: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, מערבבים לקרם אחיד ומקררים חצי שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מוציאים את תחתית הבצק מהמקפיא, ממלאים במילוי השקדים ומסדרים מעל את התאנים והאוכמניות.
- אופים כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר והמלח לתערובת פירורית במרקם חול.
- מוסיפים את החלמון והמים ומעבדים כחצי דקה רק עד שנוצר בצק אחיד.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מרדדים לעלה דק, מכניסים לתבנית עגולה עם נייר אפייה עגול ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
- מכינים את המילוי: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים. מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, מערבבים לקרם אחיד ומקררים חצי שעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מוציאים את תחתית הבצק מהמקפיא, ממלאים במילוי השקדים ומסדרים מעל את התאנים והאוכמניות.
- אופים כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה וזהובה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן